Keskiviikko 21. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Hilma, Hilma
Julkaistu 4.1.2016 13:57

 Fidan romanityö esillä Ylellä

Nämä bulgarialaiset romanilapset käyvät läksykerhossa pääkaupunki Sofian esikaupunkialueella. Kuva: Ari Vehosmaa

nosti vuoden lopulla helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida Internationalin tekemän romanityön esille. Vuosina 2006–2010 Bosniassa työskennellyt Janne Harjukoski kertoi haastattelussa, että Bosnian romanien elintaso on ainakin 50 vuotta jäljessä Suomen romanien olosuhteista.

 

Harjukoski painotti uskon merkitystä romanien elinolosuhteiden kohenemiselle.

 

– Uskonnollinen herääminen toimii romanien kohdalla monesti moottorina, joka antaa toivottomuuteen ja näköalattomuuteen uutta toivoa. Sitä kautta lähdetään liikkeelle ja edetään koulutukseen, asumiseen, työn tekemiseen.

 

– Hengellisen heräämisen jälkeen ei välttämättä enää mene rahaa viinaan ja huonoon elämään. Vähäisillä rahoilla voi panostaa perheeseen, Fidan ja helluntaiseurakuntien romanilähetystyötä koordinoiva Harjukoski kertoi Ylelle.

 

Fidan ja helluntaiseurakuntien liki kymmenessä maassa tekemän romanilähetystyön veturina on kummilapsityö. Järjestö tekee työtä lasten parissa esimerkiksi esikoulujen, läksykerhojen ja leirien avulla. Lisäksi Fida haluaa muun muassa rakentaa romanikyliin toimintakeskuksia.

 


Lue Ylen juttu kokonaisuudessaan .Jaa
Paluu evankeliointiin
Kristitty yrittäjä loistaa Jumalan valoa siellä, missä kulkee
Isältä eväitä elämään
Paikkansa löytänyt matkalaukkulapsi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!