”Hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon”

Näkövammaisleiri toteutui 30. kerran

Keskiviikkoiltaa vietettiin rannalla laulaen ja musisoiden. Ari Talja soittaa haitaria ja Sari Karjalainen melodikaa. Kuva: Tabita Asikainen

Hyvä Sanoma ry:n hengellinen kesäleiri näkövammaisille pidettiin heinäkuun lopulla Vilppulan Evankelistakodilla. Leirin ikähaitari oli 11–90 vuotta.

 

Ensimmäinen näkövammaisten kesäleiri toteutui vuonna 1991 Jouko ja Tarja Varjosen aloitteesta Vapaan sisälähetyksen hoivissa, näkövammaisten lomakoti Koivurannassa Kuopion Kurkimäessä. Viisi vuotta sitten leirejä alettiin pitää Evankelistakodilla, jonne ruvettiin kokoontumaan myös joulun alla viikonlopuksi.

 

Heinäkuun leirillä koettiin erityisen suurta avoimuutta ja iloa.

 

– Sanaa meille avasi pastori Jori Asikainen Keravan helluntaiseurakunnasta jo neljättä kertaa. Hän osallistui aktiivisesti myös leirin musisointeihin kaunisäänisen vaimonsa Tabitan kanssa, leirin musiikkivastaava Sari Karjalainen kertoo.

 

 

Kolme raamattutuntia, paljon asiaa

Leirin teema oli rakkaus, joka tuli esiin monista näkökulmista.

 

– Meidän ei tarvitse suorittaa Jumalalle eikä välttämättä pitää pitkää polvirukousta. Riittää, kun tunnemme sydämessämme, että Jumala on rakastanut meitä niin paljon, että hän lähetti ainoan Poikansa, joka kuoli puolestamme ja sovitti syntimme, Sari Karjalainen kertaa.

 

– Tärkeintä on rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään. Terve itserakkauskin on Jumalasta.

 

Leirillä keskusteltiin paljon, ja viikon aikana nousi usein esiin, miten vammainen tai sairas ihminen jää yksin, kun ystävät ja sukulaiset vähitellen kaikkoavat ympäriltä.

 

– Voiko olla, että kun katseyhteys puuttuu, ei tarvitse tai ei uskalleta kysyä, onko kaikki hyvin tai mitä kuuluu tänään. Sameiden silmien takana on kuitenkin se sama ihminen, jonka sydän sykkii lämpöä haluten jakaa sitä ulospäin, Karjalainen kiteyttää.

 

Näkövammaisten yksinäisyys ulottuu seurakuntiinkin.

 

– On rukouksen paikka, että olisimme valona maailmassa ja seurakunnassa ja ottaisimme toinen toisemme huomioon ja kaikkien lahjat käyttöön.

 

 

Antoisa juhlapäivä

Leirillä juhlittiin myös ”kolmikymppisiä” musiikin ja puheen siivittämänä. Juhlaan kutsuttu Lasse Kangassalo puhui hyvästä paimenesta ja siitä, miten lampaat eivät näe paimenta mutta kuulevat hänen äänensä. Leirien avainhenkilöistä Jouko ja Tarja Varjonen eivät päässeet leirille, mutta juhlassa kuultiin Joukon kirjoittama kaunis juhlapuhe, jossa sanottiin muun muassa, että Jumalalla on ”rauhan ajatukset meitä kohtaan, ei tuhon. Hän antaa meille tulevaisuuden ja toivon” ja että ”mitä tässä maailmassa tapahtuukaan, saamme jäädä turvallisesti Isän, Kaikkivaltiaan Jumalan käsiin, joka pitää meistä huolen”.

 

Juhla päättyi ehtoolliseen ja juhlailtaa rannalla sävytti laulu, makkaranpaisto ja yhteys.  Siellä muun muassa tartuttiin yhdessä punottuun ketjuun, kukin nosti yhden leiriläisen nimilapun korista, sanoi hänestä jotakin hyvää ja sitoi lapun kiinni yhteiseen ketjuun.

 

– Illan päätteeksi Evankelistakodin isäntä Tarmo kietoi pitkän ”narun” kauniisti rannalla olevan tammen ympäri ja sitoi kiinni paksuun oksaan. Tästä tuli meidän leirimme kristuspuu, Sari Karjalainen kuvailee.

 

 

Sari Karjalainen, Ruut Ahonen
34/2019

UutisetHelluntaiseurakuntien kustannusliikkeen hallituksen puheenjohtaja on oman seurakuntansa kirjamyyjä.
PääkirjoitusTuttu hyvänyön toivotus meille helluntailiikkeen kasvateille: ”Hyvää yötä, Jeesus myötä, enkelit tehköön samaa työtä, äläkä unohda lähetystyötä.” Lähetystyö on erityisesti suomalaisen helluntailiikk...
UutisetYleishyödylliset yhteisöt on monissa kunnissa vapautettu kiinteistöverosta. Verottajan linjauksessa vapautus ei ulotu uskonnollisiin yhdyskuntiin.
UutisetErityistä juhlamieltä sisältävän leirin teemaksi nousi rakkaus.
UutisetMusiikki ja puheet kaikuivat Lahden torilla toissa viikonloppuna.
UutisetEnsimmäisen kerran Assemblies of God (AG) -kirkkokunnan historiassa sen toimeenpanevaan neuvostoon on valittu nainen.
KolumniKesän lopulla juutalaiset surevat Raamatun ajan temppelien tuhoja. Lisäjännitteen tämänkertaiseen muistopäivään elokuun alussa antoi islaminuskoisten vasta päättynyt pyhiinvaellusjakso Saudi-Arabian...
PakinaOlen kesätöinäni suomentanut Peter ja Joel Halldorfin kirjaa Trons vittnen, joka kertoo merkittävistä ihmisistä kirkkohistorian varrelta. Pidän kirjassa etenkin siitä, että se osoittaa, miten...
ArtikkelitLukemattomat ihmiset ovat nytkin keskellä lähtöprosessia. Yksi kamppailee kutsumuksensa kanssa, toinen yrittää saada riittäviä kannatuksia ja kolmas järjestelee lasten koulunkäyntiä ulkomail...
PikavisiittiJoel Kaakinen valitsi siviilipalveluksen armeijan sijaan.
MielipideHelluntaiherätyksen vuoden 2018 syyspäivillä Helsingissä tehtiin sovintoa Helluntaiherätyksen ja luterilaisen kirkon välillä. Sovinnonteko huipentui, kun arkkipiispa Tapio Luoma ja Klaus Korho...
MielipideRistin Voiton numerossa 31 nostettiin esille uskovien sinkkunaisten haaste. Sukupuolten epäsuhta seurakunnissa aiheuttaa sen, että monet naiset eivät löydä itselleen uskovaa puolisoa. Itsekin...
MuutJopa kaksi kolmasosaa maailman ihmisistä ei osaa lukea riittävän hyvin ymmärtääkseen Raamattua.
MuutToivuttuaan vakavasta sairaudesta Pekka Simojoki sävelsi ylistyslauluja, joissa on pienen ihmisen ihmetystä ja kiitollisuutta.
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!