Maanantai 30. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Usko
Julkaistu 18.8.2016 00:00

Näkövammaiset leirillä Vilppulassa

Tänä kesänä saatiin jännittää säitä. Leirin makkaranpaistoillat onnistuivat kuitenkin hyvin.Elokuun ensimmäisellä viikolla joukko eri-ikäisiä näkövammaisia ja heidän avustajiaan  kokoontui leirille Evankelistakodille Vilppulaan. Moni saattaa miettiä, kuinka sokeat ja vahvasti heikkonäköiset selviävät talossa, jossa on paljon huoneita, rappusia ja kynnyksiä. Leiri oli kuitenkin jo toinen näkövammaisille tässä ympäristössä, joten osallistujat selvisivät hyvin.

Hyviä keskusteluja ja ehtoollinen

Leirin ohjelman oli valmistellut leiritiimi. Osallistujat toivoivat, että säät olisivat suosiolliset, ja onneksi näin olikin. Leiriläiset olivat jo tuttuja toisilleen ja jälleennäkeminen oli monelle myönteinen asia.

Ensimmäinen päivä aloitettiin rukouksella ja laululla. Pastori Jori Asikaisen pitämä raamattutunti johdatti leiriläiset syvällisiin keskusteluihin iltapäivän keskusteluhetkessä.

Monen leiriläisen mielestä leirin yksi kohokohta oli perjantaina rukouksen ja sanan yhteyteen järjestetty ehtoollishetki. Päivittäiset kävelylenkit Kalevi Marttalan johdolla taas pitivät huolta fyysisestä hyvinvoinnista, mikä loi hyvää vastapainoa istumiselle. Samoin myös uiminen ja saunominen oli suosittua. Leiriläiset pääsivät kokeilemaan kädentaitoja, kun Martti Heikkisen opastuksella opeteltiin punomaan rottingista pannunalusia ja pieniä koreja.

Moottoripyörän kyytiin

Iltoihin oli varattu rentouttavaa yhdessäoloa. Pihlaisten perhe Karstulasta musisoi torstai-iltana, ja perjantaina leiriläisiä odotti yllätysohjelma, kun pieni ryhmä Gospel Ridereita saapui moottoripyörineen leirille. Rohkeimmat pääsivät kokeilemaan moottoripyörän kyytiä.

Leirin vanhin osallistuja Annikki Lehikoinen, 87, lähti rohkeasti moottoripyörän kyytiin ja sai kokea vauhdin hurmaa. Lauantai-iltana vietettiin nuotioiltaa rannassa ja taas jännitettiin, tuleeko ukonilma. Leiriläisten riemuksi pilvet hajosivat ja nuotioiltaa saatiin viettää laulaen ja makkaraa paistaen.

Leiriviikko onnistui yli odotusten. Leiriläiset saivat nauttia Evankelistakodin kodikkaasta, rauhallisesta ja hoitavasta ilmapiiristä – unohtamatta kodin maukkaita ruokia.

Erotessaan leiriläiset toivottivat toisilleen Taivaan Isän siunausta. Näkövammaiset tapaavat seuraavan kerran Evankelistakodilla pikkujouluissa.


Tarja Marttala

Jaa
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
Ensin tutkintapyyntö pamfletista, nyt radio-ohjelmasta – molemmat tutkintapyynnöt ovat saman henkilön tekemiä, kertoo Päivi Räsänen.
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!