Torstai 9. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Ilta, Jasmin, Nanna, Nanny
Julkaistu 28.9.2016 14:08

Naisten iltapäivä rohkaisi kulkemaan Jumalan askelissa

- Unelmakengissä-tilaisuus innosti meitä monenlaiseen luovuuteen, totesivat suunnittelutiimiin kuuluneet Susanna Kakriainen, Merja Larkkonen ja Tiina Maria Turunen. Kuva: Pentti HeinonenSyyskuun 17. päivänä Jyväskylän Vapaaseurakunnassa järjestettiin naisten tapahtuma Unelmakengissä, joka kokosi yhteen noin 170 naista. Tilaisuudessa pohdittiin kutsumusteemaa eri näkökulmista.

– Halusimme varustaa naisia, sillä monet kaipaavat tietoisuutta siitä, että heidän elämänsä on merkityksellistä. Kun ihminen kasvaa Jumalan tuntemisessa, hänelle on yhä tärkeämpää tehdä tekoja, joita Jumala on häntä varten suunnitellut, tapahtuman suunnittelutiimissä mukana ollut Merja Larkkonen sanoi.

Yksi iltapäivän puhujista oli kielitieteilijä Maija Lock.

– Halusin vahvistaa sitä tietoisuutta, että jokaisella on mahdollisuus edetä elämässä – ei pelkästään yhteiskunnassa ja kirkollisella uralla, vaan myös omissa ihmissuhteissa voi edetä hyvään suuntaan. Halusin rohkaista naisia uskomaan itseensä ja Jumalan työhön heissä, Lock totesi.

Monipuolista ohjelmaa

Iltapäivän musiikista vastasivat laulaja-evankelista Nina Åström ja pianisti Hannu Ala. Åström oli myös yksi tilaisuuden puhujavieraista. Hänen mukaansa jokaisen ihmisen kutsumuksena on heijastaa Jeesusta, mutta kukin toteuttaa sitä omalla tavallaan.

– Kun meille on annettu jokin erityinen tehtävä, olemme saaneet samalla tykötarpeita. Ne voivat olla esimerkiksi joitakin ihmisiä, jotka auttavat meitä toteuttamaan kutsumustamme, Åström evästi.

Ennen tarjoilua tilaisuudessa kerättiin naistentyötä varten rahalahja ”sukanvarteen” eli erivärisiin villasukkiin. Kahvittelun jälkeen Pirkko-Leena Hämäläinen muistutti siitä, että kutsumus ei saa tulla kutsujaa suuremmaksi.

– Kun perustin Kristillisen tanssikoulun, näystäni tuli minulle Jeesusta tärkeämpi. Se johti minut erämaahan, jossa Jumala karsi elämästäni tiettyjä istutuksia pois. Nykyään Kristus on minun aarteeni, Hämäläinen kertoi.

Puheensa päätteeksi Kids´ Action Nightin äitinäkin tunnettu tanssikoulun opettaja tempaisi salillisen naisia tanssilliseen jumppahetkeen, joka toi liikettä niveliin ja hymyn huulille.

Somistus piristi ja puhutteli

Kutsumusteema näkyi myös somistuksessa. Eri puolilla kirkkosalia ja kahviota oli kävelykenkiä, kumisaappaita, lenkkitossuja ja juhlakenkiä ilmentämässä erilaisia tehtäviä naisten elämässä.

Eteisaulassa oli kehystettynä kuva vuoresta ja lause: ”Syy, miksi et pääse vuoren laelle, ei johdu vuoren korkeudesta vaan siitä, että sinulla on kivi kengässäsi.” Kuvan vieressä oli lasipurkki, johon sai pudottaa kiven kengästään.

Susanna Kakriainen Jyväskylän helluntaiseurakunnasta johti somistuksen rakentamista.

– Oli upeaa, että minua pyydettiin tällä tavoin toteuttamaan naisten iltapäivää. Tämä oli inspiroiva projekti, Kakriainen totesi.

Syvällinen jakaminen rohkaisi

Unelmakengissä-iltapäivä tarjosi rohkaisua Jenni Pajarille.

– Minua puhuttelee aina se, kun asioihin pureudutaan pintaa syvemmältä. Sain uusia näkökulmia ja vahvistusta omalle kutsumukselleni, Pajari kommentoi.

Jyväskylän Vapaaseurakunta on tullut tutuksi luterilaiselle Leena Tenkaselle, kun hän on käynyt seurakunnan järjestämissä naistenilloissa.

– Näissä naisille suunnatuissa tilaisuuksissa puhutaan aina syvällistä asiaa, joka liikuttaa mieltä ja silmäkulmaa. Täällä myös toivotetaan joka kerta lämpimästi tervetulleeksi, Tenkanen sanoi.


Heli Markkunen
Naiset brunssilla

Jyväskylässä on järjestetty yhteiskristillisiä naisten brunsseja muutaman vuoden ajan. ”Naisten brunssi – Fill my cup” kokoaa naisia neljä viisi kertaa vuodessa lauantaiaamuna nauttimaan tuoreista sämpylöistä, haudutetusta puurosta ja muista aamiaisherkuista juhlapaikka Wanhaan Fredaan. Aamiainen on maksullinen, mutta ”samaan hintaan” tarjolla on myös noin 40–50 minuutin ohjelmaosuus, jossa kuullaan puheenvuoroja ja hengellistä musiikkia.

Teemat ovat kaikkia naisia kiinnostavia, joten tilaisuuksiin on helppo pyytää myös niitä, joille seurakunnan kynnys voi olla vielä liian korkea. Tämän syksyn ensimmäisellä brunssilla kuultiin ajatuksia aiheesta ”Keskeneräinen – mutta antaumuksella”. Lokakuussa Anne Palmi Jyväskylän helluntaiseurakunnasta johtaa paneelikeskustelua, jossa pohditaan kateutta: voiko tuo nakertava tunne kääntyä rakentavaksi oivallukseksi ja kasvun siemeneksi?

Jyväskylän Vapaaseurakuntaan kuuluvan Merja Larkkosen mukaan yhteistyö eri seurakuntien naisten välillä on ollut mutkatonta ja toisia arvostavaa. Brunssit järjestävät yhteistyössä Jyväskylän evankelis-luterilainen seurakunta, helluntaiseurakunta, Vapaaseurakunta, Missio Church Jyväskylä, Satamaseurakunta ja Vaajakosken baptistiseurakunta.

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!