Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 7.4.2016 00:00

Myrskylässä tavoitetaan lapsia laajasti

Jumppasalissa kaikuu ilosanoma. Mukana on varsin kattava otanta Myrskylän lapsista. Reijo Korhonenjuttelee pupun kanssa.Maaliskuun puolessavälissä Itä-Uudenmaan Myrskylässä pidetyn Kids’ Action Nightin suosituin puuhapiste on 15 metriä pitkä pomppulinna, Olympiarata. Linnaan on jatkuvasti pitkä jono.

Palikkapajassa lapset saavat valmistaa linnunpönttöjä, askartelussa valmistuu toinen toistaan hienompia avainkaulanauhoja. Kauneuspisteellä tytöt saavat hiuksiinsa kauniita lettejä ja kampauksia, ja kynnet lakataan.

Monilla pisteillä voi testata nopeutta, näppäryyttä tai muita taitoja. Raamattupisteellä jatkettiin siitä, mihin alun opetushetkessä jäätiin.

– Vauhtia ja menoa riitti. Ovelta lapset saivat mukaansa vielä Jees-lehden ja kesäleirimainoksen, koordinaatori Auli Korhonen kertoo.

Yläasteikäisetkin haluavat mukaan

Lapsia maaliskuun illassa oli 112, ohjaajiakin nelisenkymmentä. Erilaisia puuhapisteitä saatiin kasaan parikymmentä.

Lasten määrä on ollut aina suuri. Myrskylän 14-jäseninen Kotikirkko-helluntaiseurakunta kuuluu maan pienimpiin ja nuorimpiin. Se saavuttaa juuri Kids’ Action -työn avulla varsin kattavasti koko kunnan alakouluikäisen lapsiväestön. Työtä on tehty jo kymmenen vuotta.

– Yksin emme selviäisi. Punainen risti tekee tärkeää työtä osallistumalla tapahtumiimme ja tarjoamalla apua, jos jollekin lapselle sattuu jotain, Auli Korhonen kiittelee.

– Luterilaisesta kirkosta on välillä ollut edustajia mukana; seurakuntalaisia joka kerta, diakoni melko usein ja pappikin mahdollisuuksiensa mukaan.

Ohjaajaporukassa on lisäksi lasten vanhempia, sekä isosiskoja ja -veljiä.

– Yläasteikäiset nuoret eivät enää pääse mukaan lapsen roolissa. Kidseissä on ollut kuitenkin niin kivaa, että nuoret haluavat tulla auttamaan ja osallistumaan edelleen.

Tämän ajan pyhäkoulu?

Kids’ Action -työ tuli Myrskylään Lahdesta. Kirsi Kauko ja Kari Kankkunen kävivät innostumassa siellä järjestetyistä tapahtumista. Ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana auttamassa myös pastori Tino Varjola.

Avainhenkilöitä kiiteltiin maaliskuun tapahtumassa vuosien työstä kukkasten muodossa.

Seurakunnan haasteena on se, että lapsi- ja nuorisotyötä saataisiin tehtyä nykyistä laajemmin ja säännöllisemmin. Puuhaillat ovat kylvötyötä aidoimmillaan.

– Sitä, pääsemmekö satoa seurakuntana paljoakaan niittämään, ei tiedä meistä kukaan, Auli Korhonen miettii.

– Entisaikojen pyhäkoulu ei enää tavoita lapsia samalla tavalla kuin joskus ennen. Itse muistan, kun sain kuulla sanoman Jeesuksesta pyhäkoulussa, se kantoi pitkälle nuoruuteen ja vähän päälle parikymppisenä sain tehdä uskonratkaisuni.

Ehkä Kids’ Action on tämän ajan tavoittava pyhäkoulu. Aika näyttää, milloin hedelmiä korjataan Myrskylässä.


Anssi Tiittanen


Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Lisäsivätkö profetiat presidentinvaihdospettymystä?
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!