Maanantai 6. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Esa, Esaias, Halvar
Julkaistu 23.3.2019 06:19

Myrsky runnoi koulujen kyt-kohdetta Malawissa

Joen viemä silta joudutaan kunnostamaan.

YK tittelöi toissa viikolla Afrikkaan iskeneen hirmumyrsky Idain kenties eteläisen pallonpuoliskon historian pahimmaksi sääkatastrofiksi. Idai vaikutti lähes miljoonaan ihmiseen ja tappoi vähintään satoja.

 

Myrsky runnoi Mosambikia, Zimbabwea ja Etelä-Malawia, jossa sijaitsee myös Espoon ja Keski-Uudenmaan kristillisten koulujen kehitysyhteistyöhanke. Hankkeen kautta tuetaan kymmenien paikallisten lasten peruskoulutusta ja tulevaisuutta.

 

– Maissisato oli juuri kypsymässä, ja nyt se on monin paikoin menetetty. Talot ovat romahtaneet ihmisten päälle yöllä ja loukkaantuneita on paljon. Vesi on vienyt lapsia ja aikuisia mukanaan, raportoi hankkeen tiedotusvastaava Ulla Kulmala.

 

SOJEMI Malawi -yhdistyksen kautta pyörivä hanke tukee myös rakennusprojekteja, joihin myrsky vaikutti.

 

– Projektimme aikana lunastetulla maa-alueella oli alettu rakentaa ensimmäistä rakennusta, kanalaa, ja sen yksi puolivalmis tiiliseinä romahti. Samoin alueelle johtava silta pienen puron yli onkin nyt itse keskellä jokea.

 

Malawiin on koottu varoja muun muassa Antaessaan saa -kävelyillä. Myrskyn jälkeen Keski-Uudenmaan kristillinen koulu keräsi sinne 1 500 euroa tulva-apua.

 

 

Ruut AhonenJaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!