Lauantai 6. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Tarmo
Julkaistu 2.11.2019 17:01

Muutto uuteen kotiin

Jyväskylän uusi Helluntaikirkko vihittiin pyhäinpäivänä käyttöön riemullisessa juhlassa.Siunaushetkessä edessä vasemmalla Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen ja oikealla seurakunnanjohtaja Esa Hyvönen.

Jyväskylän Helluntaikirkon vihkiäisistä muodostui riemullinen kiitoksen juhla. Se aloitti uuden aikakauden seurakunnan historiassa.

 

 Lähes vuosikymmenen kestänyt Uutta kotia kohti -hanke ja odotus saivat juhlavan päätöksen pyhänpäivänä, kun Jyväskylän helluntaiseurakunnan uusi toimintakeskus otettiin käyttöön. Kahteen peräkkäiseen ja samansisältöiseen vihkiäisjuhlaan oli saapunut runsaasti seurakuntaväkeä, kaupunkilaisia sekä eri yhteisöjä edustavia kutsuvieraita.

 

– Muutamme tähän uuteen kotiin seurakunnan historia mukanamme. Se on kertomus monista ihmisistä, joiden kautta Jumala on vaikuttanut Jyväskylän kaupungissa, syksyn aikana tehtävässään aloittanut seurakunnanjohtaja Esa Hyvönen sanoi juhlapuheessaan.

 

– Tuomme tänne mukanamme tuhansien jyväskyläläisten kokemuksen siitä, että ylösnoussut Jeesus vaikuttaa edelleen elämäämme. Tätä hengellistä todellisuutta ja kokemusta kannamme nyt uusien sukupolvien myötä iloisesti eteenpäin.

 

Vuonna 1926 perustettu Jyväskylän helluntaiseurakunta toimi entisellä paikallaan Lyseonkadulla 1930-luvulta aina tämän vuoden lokakuuhun asti. Vuonna 1971 valmistunut Siiontemppeli oli toinen kirkkorakennus samalla tontilla. Vuosien aikana seurakunnan jäsenmäärä on jatkuvasti kasvanut, ja nykyisin seurakuntaan kuuluu yli kaksi tuhatta ihmistä.

 

Uuden rakennuksen myötä Siiontemppeli-sana jäi lopullisesti historiaan. Vihkiäisjuhlassa paljastettiin myös uuden rakennuksen nimi: tapahtumakeskus Helmi.

 

– Paikan nimi kantaa seurakuntamme hengellistä historiaa, sillä Helmi Veijanen oli ensimmäinen vasta perustetun Jyväskylän helluntaiseurakunnan kastettu jäsen, pastori Hyvönen mainitsi puheessaan.

 

Kaikki muutkin rakennuksen tilat on nimetty seurakunnan perustajajäsenten mukaan.   

 

Komistus Jyväskylän kaupungille

 

Jyväskylän kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Eila Tiainen, joka kertoi vaikuttuneensa juhlan musiikista ja tunnelmasta.

 

– Tämä rakennus, tapahtumakeskus Helmi, on Jyväskylän kaupungille komistus tällä paikalla. Uskon, että seurakunnan toiminta vauhdittaa myös alueen viereen suunniteltua Hippos-hanketta, Eila Tiainen totesi.

 

Hänen jälkeensä rakennushankkeen osapuolet kertoivat videolla kokemuksiaan hankkeen toteutumisesta. He antoivat toisilleen kiitosta yhteistyön sujumisesta.

 

Uusi kirkkorakennus siunattiin käyttöön Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikaisen johdolla.

 

Tulevaisuuteen rohkeasti suuntautuvassa juhlassa vallitsi nuorekas ja iloinen tunnelma. Lapsetkin oli huomioitu hyvin. Juhlan juonsi 15-vuotias Ellenoora Koponen. Musiikista vastasi helluntaiseurakunnan nuorista aikuisista koostuva Hope-kuoro ja orkesteri.

 

Lähes puolen miljoonan euron panostus salin korkeatasoiseen av-tekniikkaan tuli hyvin esiin jo ensimmäisessä tilaisuudessa: äänentoisto oli nautittavaa kuultavaa ja rakennushankkeesta vastanneiden puheenvuorot seurattiin videolta.

 

Monipuolinen tapahtumakeskus

 

Yli seitsemää miljoonaa euroa maksanut rakennus on arkkitehti Marko Kuljun ja Arkitupa Oy:n suunnittelema. Rakentamisesta vastasi rakennusliike U. Lipsanen Oy.

 

Monipuolinen tapahtumakeskus palvelee seurakunnan oman toiminnan lisäksi ulos vuokrattavana tilana ja tasokkaana konserttisalina. Avarasta ja ikkunallisesta tuloaulasta avautuu näköala suoraan kadulle. Kirkkorakennukseen on esteetön pääsy ilman portaita.

Helluntaikirkon rakennus koostuu 600-paikaisesta pääsalista sekä monitoimisalista, avarista aulatiloista, ruokasalista ja toimisto- ja pienryhmätiloista. Rakennuksesta löytyy kaikkiaan 13 varattavaa tilaa, joten eri toimintoja ja tapahtumia voidaan järjestää hyvin myös samanaikaisesti.

 

Tapahtumakeskus Helmi Jyväskylän yliopiston kampuksen ja liikuntakeskuksen kupeessa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet muun muassa lasten, nuorten ja opiskelijoiden tavoittamiseen.

 

Tilat toimivat hyvin


Jyväskylän helluntaiseurakunnan vanhimmiston puheenjohtaja Ari Kuisma hymyili tyytyväisenä vihkiäisjuhlien jälkeen.

 

- Oli hienoa nähdä, että uudet tilat toimivat juuri niin joustavasti ja monipuolisesti kuin on tarkoituskin. Seurakuntamme työ saa nyt aivan uusia mahdollisuuksia, hän iloitsi.

 

Vihkiäisjuhla jätti kriittiset ja epäuskoiset somekeskustelut häpeään. Esimerkiksi suomi24.fi -keskustelupalstalla esiin tuodut ”profetiat” siitä, että toimintakeskusta ei koskaan tulla rakentamaan eikä kirkossa tulla kiittämään Jeesusta, osoittautuivat vääriksi. Kirkko valmistui täysin aikataulussa ja suunnitelmien mukaan. Ja kaikissa puheissa ja lauluissa kaikui riemullinen kiitos seurakunnan Herralle. 

 

Leevi Launonen

 

 

 

 


Jaa
Syyrian seurakunnat nousevat sodan raunioista – kirkon johtaja: Epätoivossa olen oppinut, että Herramme toteuttaa jumalallista tarkoitustaan
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!