Tiistai 26. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Joonatan
Julkaistu 31.3.2017 15:00

Musikaali näyttää Jeesuksen ihmisen silmin

Musikaalia on harjoiteltu tammikuun alusta asti. Kuvassa Harri Skarén (vas.), Stina Skarén ja Markus Eastwood.Turun helluntaiseurakunnassa esitetään tulevana viikonloppuna pääsiäismusikaalia Peset pois, joka kertoo tutun tarinan ristiinnaulitusta uudenlaisena tulkintana.

Produktio sai alkunsa nuorten aikuisten tilaisuuksissa esiintyvän Focus-housebandin keskuudesta. Bändin kappaleet puhuttelivat ryhmässä laulanutta Stina Skarénia niin, että hän alkoi nähdä niissä tarinankaaren, josta syntyi lopulta musikaalin käsikirjoitus. Skarén toimii myös teoksen ohjaajana.

Tuottaja Joakim Keuru kuvaa musikaalia hyvässä mielessä modernisoiduksi.

– Vaikka se kunnioittaa täysin Raamatun kertomusta pääsiäisen tapahtumista, olemme halunneet tuoda joitakin juttuja tämän päivän kielelle. Esimerkiksi pukuihin olemme hakeneet inspiraatiota postapokalyptisesta vaatetyylistä. Emme ole pyrkineet sijoittamaan tarinaa mihinkään tiettyyn aikakauteen.

Juoni keskittyy Jeesuksen lisäksi kolmen henkilön ympärille. Esillä ovat Jeesuksen äidin Marian, Maria Magdaleenan eli Magdan ja Pietarin näkökulmat. Kuva Jeesuksesta välittyy erityisesti heidän kokemuksensa kautta.

Musikaalin ylpeytenä on se, että kaikki musiikki on tehty itse. Projekti on tuonut yhteen muitakin eri alojen taitajia useasta Turun seurakunnasta. Teoksessa nähdään tanssia, ja äänimaisemat sekä valaistus ovat osa lavastusta.

Keuru toivoo, että musikaali saisi huomiota myös seurakunnan ulkopuolella. Näytöksiin on vapaa pääsy, ja niitä on mainostettu netissä ja ympäri Turkua.

– Tämän ei ole tarkoitus olla käännytystilaisuus tai jumalanpalvelus vaan kulttuurielämys ihan kaikille.


Säde Loponen

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!