Maanantai 25. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Paavo, Pauli, Paavali, Paul
Julkaistu 7.8.2018 06:29

Motoristien todistuksella on kysyntää

7xSF-kiertueet eivät olisi onnistuneet ilman yhteistyötä eri tahojen kanssa. Paikallisseurakunnat järjestivät ruumiin ylläpidon ja yrityssponsorit kustansivat polttoaineet. Erityisesti kerholaisia lämmitti paikallisten uskovien palvelualttius. Kuva: Reijo Ruotsalainen

Kun Reijo Ruotsalainen lähti Harley Davidsonillaan yksin Kokkolasta ensimmäiselle 7xSF-matkalle, satoi vettä. Silloin hän mietti, tuleeko tästä mitään. Kristilliseen Gospel Riders -mp-kerhoon kuuluva helluntaievankelista oli saanut näyn Suomea seitsemän vuotta kiertävästä evankelioimisajosta, joka toteutettaisiin kerholaisten ja paikallisten seurakuntien toimesta.

 

Ensimmäiselle matkalle Helsingistä Turkuun osallistui muutama kymmenen pyöräilijää. Sen jälkeen joka vuosi tuli yksi uusi ryhmä ja uusia kiertuekohteita mukaan. Seitsemän vuoden saldona Ruotsalainen tilittää nyt koko projektin puolesta satojatuhansia ajettuja kilometrejä Kokkolasta Lappeenrantaan ja Ivalosta Hankoon. Kiertueella oli vuosittain mukana yhteensä noin kolmesataa kerholaista, joista kymmenet jaksoivat joka kesä koko kolmiviikkoisen urakan alusta loppuun asti.

 

Kerholaiset kiersivät ryhmissä eri puolilla Suomea ja pysähtyivät evankelioimaan yhteensä noin sadalla paikkakunnalla per kesä.

 

Projektissa mukana olleita paikallisseurakuntia eri kirkkokuntataustoista oli vuosien aikana yhteensä satoja. Yhdessä seurakuntien kanssa järjestetyissä evankelioimistapahtumissa sekä pyörämatkojen varrella huoltoasemilla rukoiltiin uskonrukous arviolta neljänsadan ihmisen kanssa, jotka halusivat lähteä seuraamaan Jeesusta.”Ihmiset odottavat”

Ruotsalaiselle jäi seitsemän vuoden ajalta sellainen tuntuma, että hengellisesti avoiminta vastaanotto oli Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Itä-Suomessa.

 

– Myös sillä näytti olevan vaikutusta, jos eri seurakunnat tekivät paikkakunnalla yhteistyötä.

 

 

Kerholaiset huomasivat vuosien aikana, että tarvetta ulospäin suuntautuvalle työlle edelleen on.

 

– Ihmiset odottavat uskovan ihmisen kohtaamista. Olemme keskustelleet ja rukoilleet monien kanssa.

 

Erityisesti Ruotsalainen iloitsee siitä, että motoristit ovat saaneet kontaktin miehiin.

 

– He ovat kiinnostuneita pyöristä, ja jotkut heistä ovat itsekin motoristeja. Siinä sitten tavallisia asioita jutellessa voi lopulta myös viedä keskustelun hengellisiin asioihin ja sanoa, että tiedätkö, jossain vaiheessa ajo loppuu mieltä kaikilta.

 

Yksi Ruotsalaisen hienoimmista muistoista vuosien varrelta on kohtaaminen erään miehen kanssa, joka humalaisena polvet torin asvaltissa antoi elämänsä Jeesukselle.

 

– Kaksi vuotta myöhemmin hän tuli meitä tapaamaan ja kertomaan olevansa edelleen uskossa.


Aikamedian julkaisema Hyvä Sanoma -lehti oli hyvä apu evankelioimisessa.


Uutta oppimassa

Monet muutkin ovat tulleet myöhemmin kiittämään motoristeja siitä, että he olivat edellisellä kiertueella johtaneet heidät uskoon. Ruotsalainen ajatteleekin, että monet tulisivat uskoon, jos vain olisi niitä, jotka kysyisivät heiltä asiaa. Hän iloitsee siitä, että on saanut nähdä monien GR-kerholaisten syttyvän evankeliointituleen.

 

– Eräskin pariskunta ei ensimmäisellä kerralla uskaltanut ollenkaan lähestyä ihmisiä. Ja nyt heitä ei meinaa saada pois evankelioimasta!

 

Ja tässä ei tarvitse olla edes helluntailainen, sillä Ruotsalainen paljastaa: luterilaiset hoitavat homman kotiin aivan yhtä hyvin.

 

Myös Ruotsalainen sanoo oppineensa kiertueiden aikana uutta.

 

– Tässä tulee sellaista hajuaistia, että alkaa tajuamaan, mitä missäkin kohtaa kannattaa sanoa, kun keskustelee ihmisten kanssa.

 

– Kun hengellisessä todellisuudessa avautuu mahdollisuus, niin ihmiset eivät pahastu, kun heiltä kysyy, haluavatko he pelastua.

 

Eräs tämänvuotisen kiertueen piirre Ruotsalaista kuitenkin jäi askarruttamaan.

 

– Jostain syystä emme tänä vuonna päässet paljoakaan johdattamaan ihmisiä uskoon. Ihmiset eivät tulleet synnintuntoon. Tuntui siltä kuin synti olisi kadonnut koko maailmasta.

 

Ruotsalainen toivoisi myös yleisellä tasolla näkevänsä seurakunnissa enemmän innostusta tavoittavaa työtä kohtaan.Äijämeininkiä ja uskonyhteyttä

Gospel Ridereille jäi projektista käteen muutakin kuin pelastettuja sieluja. Ruotsalainen toteaa, että varsinkin miehille tämä näyttää olevan sopiva viitekehys hengellisyydelle.

 

– Tässä on sellaista äijämeininkiä, joka haastaa miehiä eri tavalla kuin perinteinen seurakuntaelämä. Kyllä naamoista monesti näki, että nyt ollaan asian ytimessä.

 

Myös uskovien yhteys oli käsin kosketeltavaa.

 

– Tässä yhdistää sekä harrastus että samaan suuntaan ajaminen. Meillä ei ole varaa törmäillä, Ruotsalainen vitsailee.

 

– Monesti on käynyt niin, että porukat ovat kiertueiden jälkeenkin halunneet jatkaa yhdessä tekemistä ja menneet omine nokkineen vaikkapa evankelioimaan jonnekin.Uusia suunnitelmia

Ruotsalainen on huojentunut seitsemän vuoden urakan jälkeen, mutta ei malta silti jäädä laakereilleen. Hän toivoo, että Gospel Ridersin alueosastot jatkaisivat hyväksi havaittua yhteistyötä paikallisseurakuntien kanssa. Ensi kesäksi hänellä on myös uusia aktiosuunnitelmia.

 

– Olemme ajatelleet, että tekisimme kollektiivisen kaupunkien kaappauksen ja järjestäisimme seitsemässä eri kaupungissa viikonlopun mittaisen evankelioimistapahtuman.

 

Seurakuntien kanssa yhteistyössä järjestettävä toritapahtuma vietäisiin johonkin lähiöön. Tarjolle laitettaisiin moottoripyörien lisäksi lettuja, makkaraa ja muuta mukavaa ohjelmaa. Viikonlopun aikana pidettäisiin paikallisissa seurakunnissa hengellisiä tilaisuuksia motoristeilla suolattuna.

 

 

Niina Tuovinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Media kiinnostui

7XSF-kiertueet tuottivat Gospel Ridersille hyvää näkyvyyttä. Jokaisen kiertueen jälkeen kerhon jäsenmäärä kasvoi muutamalla uudella jäsenellä. Kiertueet ylittivät useaan otteeseen myös valtavirtamedioiden, kuten YLEn ja paikallislehtien uutiskynnyksen.


Reijo Ruotsalainen iloitsee siitä, että heistä tehdyissä uutisissa on evankeliumi ollut kirkkaasti esillä ja että toimittajat ovat reagoineet heihin erittäin myönteisesti.

 

7xSF-kiertueita seurasivat vuosien aikana myös Radio Dei ja Pohjanmaalla kuuluva Järviradio.Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!