Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 24.5.2016 15:30

Mitä kummaa professori Kaikkonen puuhaa? 

Aikamatkailu on vaativaa puuhaa. Yksi osallistuja astui aluksesta ulos varomattomasti, eikä häntä ole sen koommin näkynyt, professori Kaikkonen varoitti. Kuva: Petri Jokinen

Pari viikkoa sitten Viitasaaren helluntaiseurakunnassa pidettiin Selviytyjät-raamattuseikkailu, jossa matkattiin vuoteen 400 eKr. professori Einari Kaikkosen (Hannu Vehniäinen) aikakoneella.

 

Lähes kaikki paikkakunnan alakoululaiset vierailivat tapahtumassa. Kouluille viedyt varauslistat täyttyivät hetkessä, ja palaute oli innostunutta.

 

Ensi kertaa vastaavanlainen elämystapahtuma järjestettiin vuonna 1996. Kolme tuoreinta tapahtumaa on järjestetty yhdessä vapaaseurakunnan kanssa.

 

– Ideat syntyvät yhdessä työstäen. Mukana on noin 40 vapaaehtoista lapsista vanhuksiin. Kaikille löytyy oma tehtävänsä, ja eri lahjakkuudet nousevat upeasti esille, tapahtuman yhtenä oppaana toiminut Marja Suni iloitsi.

 

– Hyvä kokemus innostaa vuosi toisensa jälkeen. Tällaisella toiminnalla on merkitystä sekä ulos- että sisäänpäin. Samalla kun tavoitamme koululaisia opettajineen evankeliumilla, yhdessä toimiminen on seurakuntiamme yhdistävä kokemus, tapahtumavastaava Petri Jokinen kiteyttää.

 

Hän toimii Viitasaarella helluntai- ja vapaaseurakunnan yhteisenä nuorisopastorina.

 

Raamattumatka alkoi tällä kertaa Esteristä, ja sen varrella käytiin myös Baabelin hovissa ja leijonien luolassa sekä Daavidin ja Goljatin taistelua seuraamassa. Selviytymismatka huipentui draamaan, joka havainnollisti luomiskertomuksen, syntiinlankeemuksen ja Jeesuksen voiton. Lopuksi palattiin aikaportaalin kautta takaisin nykypäivään.

 

– Tämän tekeminen on hulvattoman hauskaa. Tänä iltana me kaikki olemme varmasti väsyneitä mutta onnellisia, Marja Suni totesi viimeisen Selviytyjät-kierroksen päätteeksi.

 

 

Anniina Jakonen

 

Lue koko raportti lastentapahtumasta .Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Lisäsivätkö profetiat presidentinvaihdospettymystä?
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!