Lauantai 16. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Ilmari, Ilmo
Julkaistu 1.9.2016 00:00

Mikkelin Evankelistapäivät vahvisti yhteistä näkyä

Evankelistapäivien työryhmä, johon kuuluivat muun muassa Riku Rinne (vas.), Mari Turunen, Ilkka Puhakka ja Martti Kallionpää, näytti osallistujille hyvää esimerkkiä aidosta uskovien yhteydestä. Kuva: Leevi LaunonenMillaisia haasteita tämä aika tuo evankelioimistyölle? Miten ilosanoma pitäisi viedä nykyajan ihmisille? Mitä evankelistat voisivat oppia toisiltaan? Entä miten koko seurakunta voi syttyä hyvän sanoman kertomisesta?

Muun muassa näitä kysymyksiä käsiteltiin evankelistojen valtakunnallisilla yhteyspäivillä Mikkelissä 21.–23.8. Yhteyspäivien työryhmän, Mikkelin hiippakunnan ja tuomiokirkkoseurakunnan sekä helluntai- ja vapaaseurakunnan yhdessä järjestämään tapahtumaan osallistui lähes kolmesataa evankelistaa ja evankelioinnista kiinnostunutta seurakuntalaista.

Päivien teemaa ”Tätä aikaa varten” käsiteltiin monipuolisesti opetuspuheissa, teematilaisuuksissa ja viidessä eri kanavassa. Suurin osa tilaisuuksista järjestettiin helluntaiseurakunnan rukoushuoneella. Gospelmissioillat pidettiin Mikkelin tuomiokirkossa.

Vaikka ohjelmavastuussa oli hyvin erilaisia puhujia jopa teologisen ajattelun äärilaidoilta, kaikkia osallistujia yhdisti usko Kristukseen ja into viedä evankeliumia eteenpäin. Yhteyspäivillä koettiinkin lämmintä kristittyjen rukousyhteyttä ja armolahjojen toimintaa sekä iloittiin tapahtuman rohkaisevasta ilmapiiristä.

Haasteena kulttuurin muutos

Yhteyspäivien yksi antoisimmista tilaisuuksista oli Sukupolvet kohtaavat -paneeli, jossa evankelioimisen haasteita pohtivat Mikkelin piispa Seppo Häkkinen, Suhe-seurakunnan perustaja Rauno Kokkola ja sen nykyinen johtaja Markus Lehtonen, oman Word of Faith Church Finland -yhteisön Suomeen perustanut Patrick Tiainen, Kansanlähetyksen johtaja Mika Tuovinen sekä Vantaan Kotikirkon evankelista Sanna Ryhänen.

– Aikamme suurimpia haasteita ovat individualismi, sitoutumattomuus, perinteisten yhteisöjen ja kristillisen kasvatuksen rapautuminen, kristinuskon yhteiskunnallinen marginalisoituminen sekä median luomat mielikuvat, piispa Häkkinen esitti paneelissa.

Paneelin osanottajat näkivät kuitenkin, että juuri tässä ajassa on paljon tilausta evankeliumille.

– Ongelma on vain siinä, että seurakunta on ulkoistanut evankelioinnin evankelistojen tehtäväksi, Rauno Kokkola huomautti.

Paneelissa käsiteltiin monipuolisesti kulttuurin muutosilmiöitä, hengellisen kielen merkitystä, sukupolvien välistä suhdetta ja vastuun siirtämistä nuorelle sukupolvelle. Markus Lehtonen ja Patrick Tiainen kertoivat kokemuksiaan uuden seurakuntakulttuurin luomisesta.

”Päivät yllättivät positiivisesti”

Lahden helluntaiseurakunnan pastori Tino Varjola oli innoissaan päivien annista ja erityisesti Patrick Tiaisen yhteyttä rakentavasta puheesta.

– Evankelistapäivät yllättivät positiivisesti. Ne olivat innostavat, rohkaisevat ja muistuttivat meitä seurakunnan perustehtävästä, Varjola sanoi.

Evankelistapäivät syntyivät aikoinaan evankelista Kalevi Lehtisen aloitteesta. Muutama vuosi sitten myös helluntaiseurakunnat tulivat mukaan tapahtumaan. Seuraavat Evankelistapäivät järjestetään yhteistyössä Lahden helluntaiseurakunnan kanssa elokuussa 2017.


Leevi Launonen

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!