Matalan kynnyksen gospeltapahtuma Kihniöllä

Yksi Kihniön esiintyjistä oli puoliakustinen Maksetujt viulut. Kuva: Markku Sandberg.

Kihniöllä Osuuspankin tapahtumatorilla soi heinäkuisena lauantaina hengellinen musiikki jo kuudettatoista kertaa. Tapahtuma jatkui puolesta päivin iltamyöhälle, ja ryhmät ja musiikkigenret vaihtuivat.

Tapahtumatoimikunnan jäsen Matti Sillanpää kertoo, että kynnys on pyritty pitämään matalana. 

– Joka vuosi tänne tulee musiikkia kuuntelemaan henkilöitä, joita ei kirkoissa eikä seurakunnissa näy. Tällaiselle tapahtumalle on ollut tilausta.

Monipuolinen ohjelma

Musiikillinen kattaus oli taas monipuolinen, ja väkeä oli hyvin paikalla.  Niin esiintyjissä kuin yleisössä edustui monta ikäryhmää. 

Mukava oli vaipua nuoruusmuistoihin kihniöläisten Oksasen sisarusten musiikin mukana. Erityisesti The Aaltos -yhtyeen laulut soivat mielessä vielä kotimatkalla. 

Uudempaa osaamista kuultiin muun muassa Maksetut viulut- ja Lähettiläät -ryhmiltä. Myös vanhat tutut laulut olivat saaneet uusia, raikkaita taidokkaita sovituksia. Oli hienoa kuulla niitä ja viulujen ja sellojen sopusointua rytmiryhmän kanssa. Käytössä oli muuta kuin kolmen sanan ja kolmen soinnun genret. 

Tapahtumassa saatiin nauttia myös Marita ja Petri Välimäen, ConBrion, Jorma Sepposen ja Hannu Heikki Hyppösen yhtyeen musiikista.

Tapahtuman rakensivat Kihniön seurakunnat yhdessä.

Markku Sandberg30/2019

UutisetKihniöllä Osuuspankin tapahtumatorilla soi heinäkuisena lauantaina hengellinen musiikki jo kuudettatoista kertaa. Tapahtuma jatkui puolesta päivin iltamyöhälle, ja ryhmät ja musiikkigenret vai...
UutisetRauhallinen lepopaikka täyttyi viikoksi lasten naurusta.
Mäntän helluntaiseurakunnan perinteinen lastenleiri pidettiin ensimmäistä kertaa Vilppulan Evankelistakodilla. Paikka osoittautui erinom...
UutisetEnemmän kuin joka kymmenes lontoolainen on islaminuskoinen. Seurakunnat ovat aktivoituneet viime vuosina lähetyskentälle omassa kaupungissaan.Whitechapelin metroaseman seutu Lontoossa tunnetaa...
MielipideSaimme olla Juhannuskonferenssissa Aikamedian lehtipisteellä työssä. Mieleemme nousi muutamia ajatuksia tavattuamme suuren määrän konferenssivieraita ja keskusteltuamme heidän kanssaan.
Jees-lehteä...
MuutPidetty gospeltulkki ja monen rakastetun laulun tekijä Kale, Kalevi Vaija, menehtyi yllättäen perjantaiaamuna 5. heinäkuuta. Hän ei toipunut muutamaa päivää aiemmin saamastaan sairaskohtauksesta....
PikavisiittiIntian-matkalla turistien suosimassa hindutemppelissäkin järjestyi luonteva hetki esirukoukselle – Mimmi Pekurinen on oppinut luottamaan johdatukseen.
Minulta kysytään jatkuvasti, mik...
PakinaKuin prinssi Ruusunen näin unta, että heräsin satavuotiaasta unesta ja lähdin ulos maailmaan auvoisen tietämättömänä kaikesta tapahtuneesta kuin kananpoika.
Koplottelin puukengissäni pitkin katuja,...
UutisetSuomen Raamattuinstituutti syntyi eri baptistitahojen yhteistyönä – lähetyslinja osoittautumassa suosituimmaksi.
Suomen Raamattu-instituutti aloittaa toimintansa syyskuussa Turussa. Institu...
Kolumni”Rohkaiseva kokemus”.
Tämän arvion kuulin monesta suusta Juhannuskonferenssin jälkeen. Kolmen surkean juhannuksen jälkeen ilmat viimein suosivat suurtapahtumaa ja väki löysi tiensä Keuruulle. ...
PääkirjoitusUseimmat meistä painivat monien henkistä ja hengellistä elämää rasittavien arjen asioiden kanssa. Vaikka monet asiat ympärillämme ovat viimeisten vuosikymmenten aikana parantuneet, monet ongelmat ovat...
UutisetJoskus paluu Afrikkaan on tuntunut enemmän lomalta kuin lomajakso Suomessa.Lähetystyöntekijä Heidi Söderlund vietti miehensä Pertin kanssa pari aktiivista kesäkuukautta Suomessa.
Pari...
Hekkalat tuovat toivoa Ukrainan romaneille – "Työ onnistuu vain, jos teemme yhteistyötä paikallisten kanssa"
"Vastuullinen vapaus on hyvän elämän perusta" – Miksi, Suomi, olet… niin onnellinen?
Kun toivoa ei enää ole – "Jumala pitää minusta enemmän kiinni kuin minä hänestä"
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!