Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 11.12.2020 08:26

Maailman Evankelisen Allianssin uusi johtaja: Raamattulukutaidottomuus evankelisten äärimmäinen haaste

Kristittyjen kotien lapset eivät ole päässeet juurtumaan Raamattuun ja jättävät uskon enenevässä määrin, Thomas Schirrmacher toteaa. (Shutterstock)

Maailman Evankelisen Allianssin (WEA) uusi johtaja Thomas Schirrmacher nimeää suurimmaksi maailmanlaajuisen evankelisuuden hengelliseksi haasteeksi raamattulukutaidottomuuden kasvun. – Tämä on äärimmäisin ongelma, joka meillä on yli kaikkien teologisten erojen, talousongelmien ja poliittisten kysymysten, Schirrmacher sanoi The Christian Postille.

 

Teologiaa Sveitsissä ja Yhdysvalloissa opiskellut Thomas Schirrmacher näkee, että raamatuntuntemuksen välittyminen herätyskristityissä kodeissa ei ole onnistunut. Niinpä niiden kasvatit eivät ole juurtuneet Jumalan sanaan ja jättävät uskon yhä enenevässä määrin.

 

Evankelisen Allianssin johtaja vertaa kristittyjen kotien kasvattien tilannetta vastaavan ikäisiin ihmisiin niissä maissa, joissa on kuultu Raamatusta vain vähän uskoontulon yhteydessä ja joissa opetuksen puuttuessa ollaan ”avoimia maallistumiselle ja oudoille asioille, kuten ’terveyden ja rikkauden’ evankeliumille”.

 

Tutkimukset vahvistavat Schirrmacherin huolen. Muun muassa Barnan julkaisema tutkimus kertoo aikuisten raamatunluvun laskeneen Yhdysvalloissa 14 prosentista yhdeksään prosenttiin vuosien 2019–2020 välillä

Jaa
Salon helluntaiseurakunnassa joulukuussa kahdesti noin 150 tarvitsijan ruokajono – korona mutkistanut jakelua
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!