Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 1.3.2016 00:00

Maahanmuuttoaalto moninkertaisti kysynnän

Tällä hetkellä menee eniten arabian-, farsin-, darin- ja soraninkielisiä aineistoa. Kuvassa Avainmedian työntekijät Heikki Jäntti ja Riitta Ukkonen. Kuva: Heikki SalmelaAvainmedian materiaalivarastoa hoitavalla Riitta Ukkosella on pitänyt viime kuukausina kiirettä: medialähetysjärjestöltä ei ole koskaan  tilattu niin paljon maahanmuuttajille suunnattua aineistoa kuin nyt.

– Arabian- ja farsinkielistä materiaalia on mennyt erityisen paljon; arabiankielistä kaikista eniten. Myös Afganistanissa puhuttavan darin kieliselle aineistolle on ollut kysyntää, mutta sitä meillä on ollut vähemmän tarjolla, Ukkonen kertoo.

– Pelkästään Uusia testamentteja on mennyt syksyn ja talven aikana pari tuhatta kappaletta, mikä on enemmän kuin tavallisesti koko  vuoden aikana. Etenkin seurakunnilta on tullut isoja tilauksia.

Omakustannusperiaatteella toimiva palvelu perustettiin parikymmentä vuotta sitten tukemaan maahanmuuttaja- ja turistityötä. Nykyään Avainmedian erikielisten evankelioivien materiaalien myyntivarasto on yksi Suomen laajimpia: hyllyiltä löytyy yli 50 kielellä traktaatteja,  irjasia, videoita, Uusia testamentteja, Raamattuja ja muuta kirjallisuutta.

– Joistakin materiaaleista on ollut kysyntää enemmän kuin olemme pystyneet toimittamaan. Darin lisäksi farsiksi ja kurdikieli soraniksi tehtyä materiaalia olisi mennyt enemmän, jos meillä vain olisi ollut laajempi valikoima.

Kääntymykset näkyvät tilauksissa

Uudet testamentit ja Raamatut ovat olleet viime kuukausien ykköstuotteet.

– Osa seurakunnista on tilannut pelkästään niitä. Myös arabiankielistä ilmaismateriaalia on mennyt paljon. Meiltä voi tilata esimerkiksi infokortteja, joihin on painettu kristillisten satelliittikanavien yhteystietoja. Niiden kautta hengellisistä asioista kiinnostuneet saavat yhteyden kanavien jälkihoitotiimiläisiin omalla äidinkielellään, Riitta Ukkonen kertoo.

Tilauksissa näkyy myös kristityksi kääntyneiden maahanmuuttajien määrän kasvu: uskoon tulleiden opetusmateriaalin kysyntä on lisääntynyt. Ukkosen mukaan järjestön tavoitteena onkin vahvistaa valikoimaa tältä osin.

Suurin osa aineistosta tulee Saksasta Evangelischer Ausländerdienst -järjestöltä. Esimerkiksi arabiankielistä materiaalia tulee myös muun muassa Egyptistä ja venäjänkielistä Suomesta.

Maahanmuuttajatyön lisäksi materiaalia on käytetty turistityössä sekä kotimaassa että ulkomailla. Ukkonen on kuullut toistuvasti kertomuksia siitä, kuinka uskovalla on ”juuri sattunut olemaan oikea traktaatti mukana”, kun jotakin tiettyä kieltä puhunut maahanmuuttaja tai matkailija on osunut kohdalle.

– Onpa thaimaalaisille marjanpoimijoillekin viety meiltä luettavaa.

Suomessa eri kielillä julkaistua evankelioivaa materiaalia välittävät myös ainakin Suomen Pipliaseura (Raamatut ja Uudet testamentit), medialähetysjärjestö IRR-TV sekä Helsingin kansainvälinen seurakunta IEC.

Mikä

Omakustannushintaan
» Evankeliointimateriaalia voi tilata Avainmedialta verkkokaupasta www.kauppa.avainmedia.org,
sähköpostitse tai puhelimitse 020 7414 530.
» Tuotteet myydään ja postitetaan omakustannushintaan.
Esimerkiksi arabiankieliset Uudet testamentit maksavat kaksi euroa kappale.
» Hinnat nähtävissä verkkokaupassa www.kauppa.avainmedia.org.


Heikki Salmela

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Lisäsivätkö profetiat presidentinvaihdospettymystä?
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!