Lapset Evankelistakodilla

Maahanmuuttajia mukana leirillä

Iltanuotioilla nähtiin, kuinka Filippos kastoi etiopialaisen hoviherran. Kuva: Paavo Rauskanen.
Rauhallinen lepopaikka täyttyi viikoksi lasten naurusta.

Mäntän helluntaiseurakunnan perinteinen lastenleiri pidettiin ensimmäistä kertaa Vilppulan Evankelistakodilla. Paikka osoittautui erinomaiseksi paikaksi 40 leiriläiselle. Talon laajat nurmikentät soveltuivat mainiosti leiriolympialaisille ja muille aktiviteeteille.

Uutena ohjelmanumerona oli tänä vuonna pakohuoneesta vapautuminen ja majojen rakentaminen muottivanereista. Ykkössuosikki oli kuitenkin traktorinrenkaista kasattu kekomainen Mustameri, jonne sai purkaa kaiken ylimääräisen energian.

Maahanmuuttajat mukana

Mäntän leiri on ollut jo usean vuoden varsin kansainvälinen, sillä seurakunnan maahanmuuttajatyön kautta leirille on saatu paljon myös muslimiperheiden lapsia. 

Ryhmäjaoissa ja ohjelmassa otettiin tasapuolisesti huomioon eri kansallisuudet. Näin syntyi kaveruussuhteita yli kulttuuri- ja uskontorajojen.

Opetusmateriaalina käytettiin Aikamedian tuottamaan ITUA-materiaalia, joka käsitteli Ihmissuhteita, totuutta, uskoa ja anteeksiantoa. Materiaali toimi erittäin hyvin taustoiltaan varsin erilaisten lasten opetuksessa.

Mustassameressä syntyi ystävyyttä yli kieli- kulttuurirajojen. Kuva: Paavo Rauskanen.
17 lasta uskoon

Leirillä, jossa on paljon maahanmuuttajalapsia, ei leiriläisiä voi jakaa oppitunneilla kategorisesti isoihin ja pieniin, sillä moni uskovan perheen alakoululainen tietää uskonasioista paljon enemmän kuin muslimiperheessä kasvanut yläkoululainen. Tällainen heterogeeninen leiriläisjoukko vaati opetusvastuussa olleilta ohjaajilta hyvää pelisilmää, että jokainen lapsi sai jokaiselta oppitunnilta jotain itselleen sopivaa.

Ohjaajien mielestä parasta koko leirissä oli se, että 17 lasta halusi tulla uskoon. Viimeisenä iltana suuri joukko lapsia halusi jäädä vielä vapaaehtoiseen rukoushetkeen siunattavaksi.

Paavo Rauskanen

30/2019

UutisetKihniöllä Osuuspankin tapahtumatorilla soi heinäkuisena lauantaina hengellinen musiikki jo kuudettatoista kertaa. Tapahtuma jatkui puolesta päivin iltamyöhälle, ja ryhmät ja musiikkigenret vai...
UutisetRauhallinen lepopaikka täyttyi viikoksi lasten naurusta.
Mäntän helluntaiseurakunnan perinteinen lastenleiri pidettiin ensimmäistä kertaa Vilppulan Evankelistakodilla. Paikka osoittautui erinom...
UutisetEnemmän kuin joka kymmenes lontoolainen on islaminuskoinen. Seurakunnat ovat aktivoituneet viime vuosina lähetyskentälle omassa kaupungissaan.Whitechapelin metroaseman seutu Lontoossa tunnetaa...
MielipideSaimme olla Juhannuskonferenssissa Aikamedian lehtipisteellä työssä. Mieleemme nousi muutamia ajatuksia tavattuamme suuren määrän konferenssivieraita ja keskusteltuamme heidän kanssaan.
Jees-lehteä...
MuutPidetty gospeltulkki ja monen rakastetun laulun tekijä Kale, Kalevi Vaija, menehtyi yllättäen perjantaiaamuna 5. heinäkuuta. Hän ei toipunut muutamaa päivää aiemmin saamastaan sairaskohtauksesta....
PikavisiittiIntian-matkalla turistien suosimassa hindutemppelissäkin järjestyi luonteva hetki esirukoukselle – Mimmi Pekurinen on oppinut luottamaan johdatukseen.
Minulta kysytään jatkuvasti, mik...
PakinaKuin prinssi Ruusunen näin unta, että heräsin satavuotiaasta unesta ja lähdin ulos maailmaan auvoisen tietämättömänä kaikesta tapahtuneesta kuin kananpoika.
Koplottelin puukengissäni pitkin katuja,...
UutisetSuomen Raamattuinstituutti syntyi eri baptistitahojen yhteistyönä – lähetyslinja osoittautumassa suosituimmaksi.
Suomen Raamattu-instituutti aloittaa toimintansa syyskuussa Turussa. Institu...
Kolumni”Rohkaiseva kokemus”.
Tämän arvion kuulin monesta suusta Juhannuskonferenssin jälkeen. Kolmen surkean juhannuksen jälkeen ilmat viimein suosivat suurtapahtumaa ja väki löysi tiensä Keuruulle. ...
PääkirjoitusUseimmat meistä painivat monien henkistä ja hengellistä elämää rasittavien arjen asioiden kanssa. Vaikka monet asiat ympärillämme ovat viimeisten vuosikymmenten aikana parantuneet, monet ongelmat ovat...
UutisetJoskus paluu Afrikkaan on tuntunut enemmän lomalta kuin lomajakso Suomessa.Lähetystyöntekijä Heidi Söderlund vietti miehensä Pertin kanssa pari aktiivista kesäkuukautta Suomessa.
Pari...
Hekkalat tuovat toivoa Ukrainan romaneille – "Työ onnistuu vain, jos teemme yhteistyötä paikallisten kanssa"
"Vastuullinen vapaus on hyvän elämän perusta" – Miksi, Suomi, olet… niin onnellinen?
Kun toivoa ei enää ole – "Jumala pitää minusta enemmän kiinni kuin minä hänestä"
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!