Lauantai 16. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Ilmari, Ilmo
Julkaistu 9.3.2016 00:00

Maahanmuuttajatyö koko seurakunnan näyksi

Jatkoseminaariin osallistuneet vapaaehtoistoimijat odottavat jo uutta koulutusta. Aika loppui kesken, kommentoi yksi osallistujista. Kuva: Henrietta SiimesIsossa Kirjassa järjestettiin helmikuun lopussa jatkoseminaari viime marraskuussa pidetylle maahanmuuttajatyön seminaarille. Keskeisiä opetusaiheita olivat maahanmuuttajatyön missiologinen ja teologinen perusta, seurakunnallisen maahanmuuttajatyön organisoiminen sekä traumatietoisuus maahanmuuttajien kohtaamisessa.

Opetuksesta päävastuun kantoivat Sataedun koulutuspäällikkö Pirjo Raunio,  pakolaissihteeri, kouluttaja Heini Kuitunen ja vapaa tutkija ja konsultti Jorma Kuitunen.

Kohtaaminen tärkeää

Molempiin seminaareihin osallistuneet Lotta ja Ilkka Pekkarinen Pietarsaaresta kertoivat tiedostaneensa erityisesti sen, ettei maahanmuuttajatyö voi olla vain muutamasta aktiivista  koostuvan tiimin vastuulla.

– Työstä on tultava koko seurakunnan näky.

Yhdessä jyväskyläläisen Sanna Naarmisen kanssa he kokivat hyötyneensä erityisesti myös opetuksesta, joka avasi traumojen vaikutusta maahanmuuttajien elämään.

Ison Kirjan opiskelija Samuel Kuusela koki tärkeäksi ajatuksen seurakunnasta kaikkien kansojen rukoushuoneena.

– Lisäksi on muistettava kohdata itse ihminen; Jumalalla on aikaa istua maahanmuuttajan kanssa teekupin äärellä keksiä mutustellen ja tarinoiden.


Taina Karhu

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!