Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 25.6.2016 18:23

Maahanmuuttajat lähellämme

Koko Eurooppaa viimeisen vuoden ravisuttanut pakolaisliike koskettaa myös helluntaiseurakuntia.

 

– Mutta pitää muistaa, että suuresta julkisuudesta huolimatta kyse on sittenkin vain jonkinlaisesta piikistä jatkuvasti kasvavissa maahanmuuttajien tilastoissa, Suomen Helluntaikirkon maahanmuuttajatyön puheenjohtaja Timo Kekolahti toteaa.

 

Maahanmuuttajien määrä on lisääntynyt Suomessa tasaisesti 1990-luvun alusta. Viime vuosina pari-kolmekymmentä tuhatta on saanut oleskeluluvan. Nyt meneillään oleva pakolaisvirta on lisännyt siihen kolmisenkymmentä tuhatta anomusta, joista arvion mukaan kolmannes päätyy myönteiseen tulokseen.

 

Maahanmuuttajat ovat haaste kristityille. – Ulkomaalainen ei pääse kiinni elämän syrjään ilman suomalaisen tukea. Sosiaalivirasto, Kela ja työvoimatoimisto ovat tärkeitä toimijoita. Mutta ne ovat kasvottomia, Kekolahti muistuttaa.

 

– Välittämisen kokemukseen tarvitaan ihminen, joka toimii esimerkkinä ja kulkee rinnalla. Siksi meidän kristittyjen pitäisi ottaa vastuuta maahanmuuttajien kotoutumisesta ja ennakkoluulojen murtamisesta, hän kehottaa.

 

Kansainvälinen 154 jäsenmaan maahanmuuttajajärjestö on todennut, että hyvin kotoutuneilla on lähes aina – omasta uskonnosta riippumatta – yhteys seurakuntiin. – Kyse on sekä sosiaalisesta että hengellisestä yhteydestä, Kekolahti toteaa.

 

 

Tiukempi laki on aikapommi

 

Eduskunta hyväksyi viime viikolla joitakin tiukentavia muutoksia ulkomaalaislakiin. Ne vaikeuttavat muun muassa perheitten yhdistämistä.

 

– Päätös oli aikapommi, Timo Kekolahti pahoittelee. – Se oli kuin 1 700 alaikäisen heitteillejättö. Seurauksena on nuorten ahdistuminen ja jopa radikalisoituminen. Ja tuon kehityksen me joudumme kohtaamaan myös seurakunnissa, hän pelkää.

 

 

Kristillistä kirjallisuutta maahanmuuttajien kielellä

 

Juhannuskonferenssin missioteltassa maahanmuuttajat näkyivät myytävässä kirjallisuudessa. Saatavana oli esimerkiksi darin- ja farsinkielisiä Uusia testamentteja ja Raamattuja.

 

Farsia eli persiaa puhuu yli 47 miljoonaa ihmistä Iranissa, Tadžikistanissa, Afganistanissa ja Bahrainissa. Se on arabian jälkeen muslimimaailman tärkein sivistyskieli. Dari vuorostaan on Afganistanin toinen virallinen kieli.

 

Juhannuskonferenssissa maahanmuuttajateemaa käsiteltiin muun muassa lauantain keskustelufoorumissa. Lue uutinen keskustelufoorumista.

 

 

 

Thorleif Johansson

 Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!