Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 10.11.2016 00:00

Laulamisen ilo veti väen laivalle

Matti Pesosen luotsaama yhtye säesti laulut vankalla ammattitaidolla. Mikrofonin takana Tapio Heikkinen ja miksaamassa Jarkko Makkonen (seisomassa keskellä).Helluntaiseurakuntien musiikki ry:n kahdeksannen kerran järjestämä yhteislauluristeily on vakiinnuttanut suosionsa pimenevän syksyn katkaisijana. Lokakuun viimeisessä viikonvaihteessa tehty Joy-risteily Viking Grace -laivalla veti tällä kertaa mukaan 210 innokasta laulajaa. Laivan buffet-pöydän lisäksi he nauttivat aamusta iltaan yhteislaulun tuomasta ilosta.

Huomiota kuoroihin

HSM:n risteilyn erityispiirteenä oli tänä vuonna kuorolaulu, jonka tärkeään merkitykseen yhdistys on kiinnittänyt kannanotoillaan muutenkin huomiota. Tähän viittasi myös yhdistyksen hankkima uusi t-paita, jonka teksti kertoo paljon puhuvasti: ”En tarvitse terapiaa. Laulan jo kuorossa!”

Yhteislauluristeilylle oli tullut kuoroväkeä muun muassa Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Porista, Kuopiosta, Keuruulta, Lohjalta, Raumalta, Teuvalta ja Salosta. Matti Pesosen  johtama Keuruun helluntaiseurakunnan kuoro jopa kajautti komeasti Georg Friedrich Händelin tunnetun Halleluja-kuoron oratoriosta Messias.

– Yhdysvalloissa kaikki seurakuntien kuorot osaavat laulaa Händelin Hallelujan ja sitä lauletaan siellä yhdessä jopa kauppakeskuksissa, Pesonen huomautti suosionosoituksiin innostuneille risteilijöille.

Pitkää kirjaa ja vähän lyhyttäkin

Yhteislaulun ja kuorolaulun lomassa risteilyllä kuultiin myös Lasse Heimosen musisointia. Heimonen lauloi vanhoja rakastettuja lauluja otsikolla ”Pitkää kirjaa ja vähän lyhyttäkin”. Ne  toivat monille mieleen musiikillisia muistoja ja kokemuksia vuosikymmenien takaa.

Vaihtelevaan ohjelmaan kuului myös laulun sanoihin liittyvä kilpailu, tuttujen lastenlaulujen kertailua yhdessä lapsiperheiden kanssa sekä Joy-sävelmiä Maarit Rothin laulattamana. Myös kuopiolaisen basson Tapio Heikkisen upea tulkinta ikivihreistä sävelmistä kosketti syvästi kuulijoita.

Puhepuolesta risteilyllä vastasi Lohjalla asuva messiaaninen juutalainen Willem Kuipers. Hän avasi lyhyissä hartauspuheissaan Raamatun hepreankieliseen alkutekstiin liittyviä merkityksiä ja niihin liittyviä hengellisiä oivalluksia.

Yhteislauluhetkiä laivalla juonsivat Pirkko Hyttinen ja Markku Sandberg HSM ry:stä. Risteily päättyi tilaisuuteen, jossa laulettiin osallistujien toivelauluja.

”Laulaminen yhdisti ja virkisti”

Vaajakoskelaiset Kirsti ja Arto Liukko olivat yhteislauluristeilyllä jo neljättä kertaa.

– Täällä on kiva ilmapiiri eikä aika tule pitkäksi. Yhdessä laulamisessa on tietty Henki, joka yhdistää ja virkistää, Kirsti Liukko pohti risteilyn vetovoimaa.

– Tällainen ohjelmoitu yhteislaulumatka on parhaimpia risteilymuotoja, kiitteli myös puoliso Arto. Kuopiolaiset Riitta ja Tapio Heikkinen olivat lähteneet risteilylle ensimmäistä kertaa ystävien houkuttelemana.

– Laulaminen, yhteys ja mahtava luonto laivan ympärillä ovat maistuneet tosi hyvältä, Tapio Heikkinen tiivisti ensikertalaisen tunnelmia.

Ensi keväänä HSM ry:n tavoitteena on järjestää seurakuntien kuoroille yhteinen Joy-tapahtumapäivä, jonka yhteydessä pidetään myös kuorokonsertti.


Markku Sandberg

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!