Maanantai 21. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Mervi, Gunborg, Gunlög
Julkaistu 20.11.2019 12:03
Marraskuu täyttyy innostuneesta kiireestä

Lapualla kokeillaan pop up -seurakuntaa

Sijoittuminen kaupungin keskustaan mahdollistaa paljon. Pop up -seurakunta on monen ihmisen reitin varrella.Jo parin viikon kokemuksen perusteella voin sanoa, että tämä on todella mielenkiintoinen ja ajankohtainen juttu tuotavaksi muidenkin seurakuntien tietoisuuteen, pastori Veli-Matti Köykkä Lapualta iloitsee.

 

Lapuan helluntailaiset ovat avanneet kaupungin keskustaan pop up -seurakunnan. Kauppakadulla sijainnut tyhjä liiketila sai lokakuussa uuden elämän. Tai pikemminkin tilassa kerrotaan nyt uudesta elämästä ja julistetaan evankeliumia.

 

– Tavoittelemme tällä tietysti evankeliointia ja uudentyyppistä kontaktia kaupunkilaisiin. Menemme tutun boksin ulkopuolelle.

 

Paljon toimintaa

Ajatuksen tasolla hanke alkoi noin puoli vuotta sitten muutamien seurakunta-aktiivien ja vastuunkantajien sydämissä. Pop up -seurakunnasta idean saanut vanhimmistoveli esitteli sen vanhimmistolle.

 

Tilakin johdattui rohkaisevalla tavalla seurakunnan vuokrattavaksi. Uusi paikka on inspiroinut uutta toimintaa ja puhaltanut elämää jo olemassa olevaan.

 

Tilassa kokoontuu ainakin senioreiden päiväpiiri, muskari, perhekahvila, koululaisten  iltapäivätoiminta eli kaakaokerho, raamattukouluiltoja sekä olohuoneilta lauantaisin.

 

– Senioreiden piirissä oli heti ensimmäisellä kerralla neljä aivan uutta ihmistä, Veli-Matti Köykkä iloitsee.

 

Pop up -seurakunnassa järjestetään ainakin Minun stoorini -ilta, johon Kari Korhonen tulee kertomaan oman tarinansa.

 

Helposti lähestyttäviä tilaisuuksia ovat myös muun muassa sydänterveyden ilta, jossa aiheesta puhuu paikallisia huippuammattilaisia.

 

Luvassa on myös Olli Heleniuksen keikka ja diakoninen Anssin aamiainen, johon kutsutaan kaikenlaisia kaduntallaajia. Tapahtumakattaus jatkuu vielä nuorten pizzaillalla, naisten illalla, gospelzumballa ja joulunavauksella.

 

”Toivomme kastejuhlaa”

Lapualla on into päällä, ja uudet tilat antavan työlle uudet raamit.

 

– Kyllä tämä saa aikaan innostusta seurakuntalaisissa, ja hoitaa monta turhaa joutokäynnistä johtuvaa ongelmaa seurakunnan sisäisessä elämässä, Veli-Matti Köykkä toteaa.

 

– Uudentyyppiset ja ajankohtaisella sykkeellä tehdyt ulostulot herättävät tietysti kiinnostusta seurakunnan ulkopuolella, ja toivomme, että tämäkin kampanja päättyisi kastejuhlaan.

 

– Yksi seurakuntamme arvoista on luovuus. Tähänkin projektiin halusimme satsata siten, että visuaalinen ilme on mahdollisimman hyvä. Ammattitasoiset teippaukset, Jeesuksen kasvokuva tilan sisäseinällä, risti, ledivalosomistus, ulkona oleva valotaulukyltti, avoinna-ständi jalkakäytävällä, tiedotusscreeni ikkunalla ja näkyminen sosiaalisessa mediassa halutaan tehdä mahdollisimman hyvin.

 

– Ihmiset kiinnittävät ensimmäiseksi huomionsa visuaaliseen ilmeeseen, ja se antaa  hommasta joko kutsuvan tai luotaantyöntävän kuvan.

 

Lapualaisten kampanja kestää marraskuun ajan. Jos kokemukset ovat innostavia, pop up -seurakunta tuskin tulee jäämään vain kokeiluksi.

 

 

Anssi TiittanenJaa
Suomen sananvapaustapausta seurataan
Tämän vuoden Syyspäivät verkossa
KAN ry:n kuntoutusohjaajalle yli viiden vuoden tuomio huumausainerikoksista
Saavuttavan työn resepti 2020-luvulla poikkeaa takavuosista
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!