Lauantai 11. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Elli, Noora, Nelli, Eleonoora, Eleonora, Nora, Leonora, Elli, Ellinor
Julkaistu 18.8.2016 00:00

Lapsikuorot valmistautuvat Ristin maa 2017 -kiertueelle

Jippii-leirillä jokaisella leiriläisellä oli oma rytmisoitin mukana. Laulussa Voima on nimessä kaikki saivat soittaa.Keltaiset paidat vilisivät Iso Kirja -opistolla, kun Jippii-kuorolaiset saapuivat Ivalosta, Rovaniemeltä, Kauhavalta, Joensuusta, Turusta, Jyväskylästä, Helsingistä, Tallinnasta, Vilnasta... Uudet laulut sytyttivät, ja pian raikui riemukkaasti:

Hauta on tyhjä, mä tiedän sen.
Tämä on uutinen ihmeellinen.
Ristinsä tähden liikkeelle lähden.
Maailma valloitetaan!

Leirillä kuorolaiset valmistautuivat Ristin maa 2017 -kiertuetta varten opettelemalla uusia lauluja ja innostumalla ideasta. Ristin maa -kiertue käsittää 150 tapahtumaa, joista monet järjestetään maakunnallisen voimin. Tähän tarvitaan myös uusia soittajia. Siksi kuoroleirin rinnalla järjestettiin Toni ja Kaija Mäki-Leppilammen ja Tom Serratin yhteistyönä Jippii-orkesterileiri, johon osallistui 26 soittajaa. Uusia lauluja harjoiteltiin Tuula Rahikaisen johdolla, ja leirin lopuksi järjestettiin Keuruulla ison kuoron äänitys, johon kaikki leiriläiset saivat osallistua. Jatkoäänitys solistien ja pikkukuoron kanssa järjestetään syksyllä Nummelassa. Marraskuussa julkaistava uusi Jippii-levy sisältää uusia lauluja, jotka tempaavat mukaansa valloittamaan Suomea ja maailmaa Jeesukselle.

Miten luen Raamattua? Jippii-leirillä opetuksen aiheena oli Raamattu, sen punainen lanka ja kirjasto. Lapsille kerrottiin myös, miten ja miksi Raamattua luetaan.

– Jippii-toiminnassa tärkeää on, että lapset juurtuvat Jumalan sanaan ja alkavat itse lukea Raamattua, ja että jokainen löytää paikkansa seurakunnassaan ja osallistuu ilosanoman levittämiseen sieltä käsin. Tähän tarvitaan Pyhän Hengen voimaa. Lasten liikkeelle lähtö innostaa koko seurakuntaa lähetystyöhön, Merja Hakala Jippiimissiosta kertoo.

Leirille osallistui myös viitisenkymmentä Jippii-kuorolaista Virosta ja Liettuasta. Käännetyn Jippii-materiaalin vuoksi raamattutunnit kyettiin pitämään samanaikaisesti viroksi ja liettuaksi eikä tulkkausta niiden aikana tarvittu. Liettuan ja Viron Jippii-kuorolaiset ovat tulossa avuksi
Ristin maa -kiertueelle.

– Leiri yllätti minut, saimme paljon enemmän kuin osasin odottaa, totesi liettualainen kuoronjohtaja Gintarė Kačkovska.

– Meillä oli mukana paljon miehiä, ja he olivat innoissaan, kun pääsivät lasten kanssa kalastamaan leirillä.

Koko perheiden juttu

Viime vuosina Jippii-toiminnassa on huomattu kaksi suurta haastetta kuorotoiminnan laajenemisen ja työn voimakkaan kansainvälistymisen lisäksi.

Seurakunnissa on paljon pieniä lapsia, jotka odottavat pääsemistä Jippii-kuoroon, ja myös monet lasten vanhemmat haluaisivat tulla toimintaan mukaan. Lisäksi entisistä Jippii-kuorolaisista on kasvanut perheenisiä ja -äitejä, jotka etsivät omaa paikkaansa seurakunnassa ja lähetystyössä. Ristin maa 2017 -kiertue vastaa näihin toiveisiin ja haastaa koko perheitä mukaan järjestämään Ristin maa -tapahtumia.

Ristin maa 2017 -kiertue, joka järjestetään yhteistyössä King’s Kidsien ja Hyvä Sanoma ry:n kanssa, on eri sukupolvien yhteinen juttu. Uudella levylläkin isät ja äidit laulavat parissa laulussa yhdessä lasten kanssa.

– Juuri tähän suuntaan haluamme kehittää Jippii-toimintaa. Lasten hengellisen kasvun ja lähetystyöhön osallistumisen takia on tärkeää, että koko perheet tulevat työhön mukaan, Merja Hakala sanoo.

– Monilla isillä ja äideillä on valtavasti lahjoja, kykyjä ja ideoita, joita tarvitaan. Jippii-orkestereissa tarvitaan isiä ja äitejä. Heitä tarvitaan myös esikuviksi niille lapsille, joilla ei ole turvallista kotia. Isille kyllä riittää puuhaa!

Lapset palasivat kotiin intoa täynnä

– Tämä oli paras leiri ikinä. Tai yhtä hyvä kuin meidän oman seurakunnan Isä Meidän -leiri tänä kesänä. Täällä oli kivaa Raamatturieha ja pajat ja esitykset. Vapaaaikaa oli juuri sopivasti, että sen sai kulutettua. Minua pisti ampiainen ja sain mailasta silmään, niin että nyt mulla on silmä mustana, totesi Christina Nikula, 8.

– Ristin maa on ihan mahtava juttu. Mä olen niin innoissani ja odotan tosi paljon niitä tapahtumia, sanoi Nyyti Rahkonen, 15, joka on säveltänyt uuden Jippiiäänitteen lauluja.

Suuri osa leiriläisistä äänesti uuden äänitteen suosikkilauluksi Nyyti Rahkosen säveltämän kappaleen Jos kansasi nöyrtyy, joka on sävelletty 2. Aikakirjan sanoihin. Laulu soi paluumatkalla monessa suussa:

… mutta jos kansasi nöyrtyy
ja rukoilee,
etsii kasvojasi,
kansasi, joka on otettu nimiisi,
palaa pahoilta teiltänsä,
niin sinä kuulet äänensä,
annat anteeksi syntinsä,
anteeksi jokaisen erheen,
teet maastansa jälleen terveen.Outi Rossi
RISTIN MAA 2017

Syksyllä tapahtuu:

23.–25.9. Jippii-kuoronjohtajakoulutus Lapualla
Kaikki kuoronjohtajat ja Jippii-työstä kiinnostuneet tervetulleita mukaan!
Ilmoittautuminen

Jippii-orkesteripäivät 27.8. Lapualla ja 10.9. Helsingissä
Kaikki soittajat tervetulleita mukaan!
Ilmoittautuminen

5.11. Jippii-rukouspäivä eri seurakunnissa
Järjestä rukouspäivä myös omassa seurakunnassasi!
Tiedustelut ja infopaketti

Ristin maa 2017 -tapahtumat
Sovi tapahtuma seurakuntaasi!
Tiedustelut

Jaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!