Tiistai 19. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Jooseppi, Juuso, Joosef, Josefiina
Julkaistu 29.5.2017 09:27

Lapset liikkeellä

Ristin maa -konserteissa yhdessä lasten kanssa laulavat myös isät ja äidit. Kuva Peräseinäjoelta.

Monilla paik­kakunnilla toimii pieniä Jippii-kuo­roja. Kun nämä eri kouluissa, seurakunnis­sa ja kirkoissa toimivat lapsikuo­rot tulevat yhteen omien ohjaa­jiensa kanssa, syntyy iso Jippii-kuoro, keltapaitainen joukko, joka vie iloisesti evankeliumia eteen­päin. Kun tähän joukkoon liittyy vielä kymmeniä muusikoita ja ne­lisenkymmentä King´s Kids -lap­siryhmää, jotka tanssivat Jippii-laulujen tahdissa, koko Suomes­sa kajahtaa ristin sanoma. 

 

Näky ja tehtävä on yhteinen: kaikkien lasten on saatava kuul­la Jeesuksesta, ja lapset ovat juu­ri sopivia ilosanoman levittämi­seen. Juuri tästä Ristin maa -kier­tueessa on kyse. 

 

 

Maakunnallisia tapahtumia

Kiertue toteutetaan pääasias­sa maakunnallisesti. Esimerkik­si Pohjanmaan Jippii-kuorot ja King’s Kids -ryhmät järjestävät vuoden aikana noin 12 Ristin maa -tapahtumaa Pohjanmaalla. Uu­denmaan, Lapin ja Savon kuorot konsertoivat omissa maakunnis­saan, ja muissa maakunnissa teh­dään samoin.

 

Avuksi mennään sinne, missä omia kuoroja ei vielä ole. Näin on mahdollista järjestää viisikin Ris­tin maa -konserttia jopa saman viikonlopun aikana. Näin tehtiin vappuna Toholammilla, Kemijär­vellä, Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. 

 

Esimerkiksi Nummelassa jär­jestetään joka viikko rukouskokous Jippii-lapsityön ja Ristin maa -kiertueen puolesta. Jiippii-työn johto toivookin, että tällai­sia rukousryhmiä syntyisi kaik­kiin seurakuntiin, sillä rukoustu­ki on tärkeää.

 

 

 

Outi Rossi, Leevi Launonen


Kiertueohjelmaa voi seurata Facebookissa:Yhteystiedot:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ristin maa -kiertueessa minua innostaa eniten kristittyjen yhteys. On todella mahtavaa, kun ai­van kaikenikäiset uskovat vauvas­ta vaariin tulevat eri kaupungeista – jopa eri maista – ja eri seurakun­nista palvelemaan yhdessä Juma­laa ja puhaltamaan yhteen hiileen.

 

Ilona Saarela

King’s Kidsien valtakunnallinen koordinaattori

 

 

 

Yksi hauska tapaus on jäänyt kiertueelta mieleen. Olin laittanut konserttiohjelmaan yhdeksi esi­laulajaksi Sofian. Asiasta olin so­pinut tytön äidin kanssa. Kuoron­johtajat eivät tunteneet vielä tuol­loin kaikkia solisteja. Kun laulun vuoro tuli ja solisti kutsuttiin esiin, esille tulikin toinen Sofia – tyttö, joka ei ollut laulanut ison ylei­sön edessä koskaan aikaisemmin. Laulu meni kuitenkin oikein su­loisesti. Jälkeenpäin tytön mum­mi ihmetteli, kuinka me olimme tulleet ajatelleeksi juuri tätä Sofi­aa laulajaksi. Eihän hänen pitänyt alun perin olla konsertissakaan mukana.

 

Riitta Roininen

Erityisopettaja

Rautavaara

 

 

 

Vappuaattona Toholammil­la väkeä oli koko Keski-Pohjan­maalta liikuntasalin täydeltä. Ta­pahtumaa järjestämässä olivat luterilainen seurakunta, baptisti­seurakunta sekä lähialueen hel­luntaiseurakuntia. Esiintyjiä oli satakunta ja kuulijoina nelisensa­taa ihmistä pienessä noin 3 400 asukkaan kunnassa. Kannatti nähdä vaivaa ja liikahtaa parilla bussillisella Etelä-Pohjanmaalta.

 

Minna Pollari

Pohjanmaan Jippii-koordinaattori

Kauhava

 

 

 

Ristin maa -konserteissa on sel­keä evankeliumi ja monet pyytä­vät Jeesusta sydämeensä. Jeesus voi antaa meille synnit anteeksi ja ihan puhtaan sydämen. Mielestä­ni Ristin maassa on kyse pidem­mästä juoksusta kuin vain tästä konserttivuodesta. Kyllä mua in­nostaa tää musiikki ja hyvät sanoi­tukset, sävellykset ja sovitukset. Näihin lauluihin ei kyllästy.

 

Tuula Rahikainen

Kuoronjohtaja ja musiikinopettaja

HelsinkiJaa
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!