Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 29.5.2017 09:27

Lapset liikkeellä

Ristin maa -konserteissa yhdessä lasten kanssa laulavat myös isät ja äidit. Kuva Peräseinäjoelta.

Monilla paik­kakunnilla toimii pieniä Jippii-kuo­roja. Kun nämä eri kouluissa, seurakunnis­sa ja kirkoissa toimivat lapsikuo­rot tulevat yhteen omien ohjaa­jiensa kanssa, syntyy iso Jippii-kuoro, keltapaitainen joukko, joka vie iloisesti evankeliumia eteen­päin. Kun tähän joukkoon liittyy vielä kymmeniä muusikoita ja ne­lisenkymmentä King´s Kids -lap­siryhmää, jotka tanssivat Jippii-laulujen tahdissa, koko Suomes­sa kajahtaa ristin sanoma. 

 

Näky ja tehtävä on yhteinen: kaikkien lasten on saatava kuul­la Jeesuksesta, ja lapset ovat juu­ri sopivia ilosanoman levittämi­seen. Juuri tästä Ristin maa -kier­tueessa on kyse. 

 

 

Maakunnallisia tapahtumia

Kiertue toteutetaan pääasias­sa maakunnallisesti. Esimerkik­si Pohjanmaan Jippii-kuorot ja King’s Kids -ryhmät järjestävät vuoden aikana noin 12 Ristin maa -tapahtumaa Pohjanmaalla. Uu­denmaan, Lapin ja Savon kuorot konsertoivat omissa maakunnis­saan, ja muissa maakunnissa teh­dään samoin.

 

Avuksi mennään sinne, missä omia kuoroja ei vielä ole. Näin on mahdollista järjestää viisikin Ris­tin maa -konserttia jopa saman viikonlopun aikana. Näin tehtiin vappuna Toholammilla, Kemijär­vellä, Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. 

 

Esimerkiksi Nummelassa jär­jestetään joka viikko rukouskokous Jippii-lapsityön ja Ristin maa -kiertueen puolesta. Jiippii-työn johto toivookin, että tällai­sia rukousryhmiä syntyisi kaik­kiin seurakuntiin, sillä rukoustu­ki on tärkeää.

 

 

 

Outi Rossi, Leevi Launonen


Kiertueohjelmaa voi seurata Facebookissa:Yhteystiedot:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ristin maa -kiertueessa minua innostaa eniten kristittyjen yhteys. On todella mahtavaa, kun ai­van kaikenikäiset uskovat vauvas­ta vaariin tulevat eri kaupungeista – jopa eri maista – ja eri seurakun­nista palvelemaan yhdessä Juma­laa ja puhaltamaan yhteen hiileen.

 

Ilona Saarela

King’s Kidsien valtakunnallinen koordinaattori

 

 

 

Yksi hauska tapaus on jäänyt kiertueelta mieleen. Olin laittanut konserttiohjelmaan yhdeksi esi­laulajaksi Sofian. Asiasta olin so­pinut tytön äidin kanssa. Kuoron­johtajat eivät tunteneet vielä tuol­loin kaikkia solisteja. Kun laulun vuoro tuli ja solisti kutsuttiin esiin, esille tulikin toinen Sofia – tyttö, joka ei ollut laulanut ison ylei­sön edessä koskaan aikaisemmin. Laulu meni kuitenkin oikein su­loisesti. Jälkeenpäin tytön mum­mi ihmetteli, kuinka me olimme tulleet ajatelleeksi juuri tätä Sofi­aa laulajaksi. Eihän hänen pitänyt alun perin olla konsertissakaan mukana.

 

Riitta Roininen

Erityisopettaja

Rautavaara

 

 

 

Vappuaattona Toholammil­la väkeä oli koko Keski-Pohjan­maalta liikuntasalin täydeltä. Ta­pahtumaa järjestämässä olivat luterilainen seurakunta, baptisti­seurakunta sekä lähialueen hel­luntaiseurakuntia. Esiintyjiä oli satakunta ja kuulijoina nelisensa­taa ihmistä pienessä noin 3 400 asukkaan kunnassa. Kannatti nähdä vaivaa ja liikahtaa parilla bussillisella Etelä-Pohjanmaalta.

 

Minna Pollari

Pohjanmaan Jippii-koordinaattori

Kauhava

 

 

 

Ristin maa -konserteissa on sel­keä evankeliumi ja monet pyytä­vät Jeesusta sydämeensä. Jeesus voi antaa meille synnit anteeksi ja ihan puhtaan sydämen. Mielestä­ni Ristin maassa on kyse pidem­mästä juoksusta kuin vain tästä konserttivuodesta. Kyllä mua in­nostaa tää musiikki ja hyvät sanoi­tukset, sävellykset ja sovitukset. Näihin lauluihin ei kyllästy.

 

Tuula Rahikainen

Kuoronjohtaja ja musiikinopettaja

HelsinkiJaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!