Sunnuntai 5. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Irene, Irina, Ira, Iro, Irene
Julkaistu 26.8.2015 15:46

Lämminhenkiset pihaseurat Sodankylässä

Tilaisuuksien väliajalla tarjolla oli kiireetöntä yhdessäoloa, makkaraa, kahvia ja muuta pikkupurtavaa. Suotuisessa säässä vietetty sunnuntaipäivä kokosi noin 60 henkilöä. Mukana oli väkeä paikallisesta helluntai- ja vapaaseurakunnasta mutta myös kauempaa. Kuva: Juhani VartiainenKeski-Lapin Sodankylässä paikallinen helluntaiseurakunta ja vapaaseurakunta järjestivät yhteisvoimin peltoseurat toissa sunnuntaina.

Siurunmaan kylällä Aimo ja Leena Onnelan pihapiirissä pidetyistä tilaisuuksista muodostui etnisesti iloisen kirjavat: seuroihin osallistui paikallisten suomalaisten ja saamelaisten lisäksi alueella työskenteleviä ukrainalaisia marjanpoimijoita sekä Sodankylässä asuvia afrikkalaisia maahanmuuttajia. Tilaisuudet tulkattiinkin ukrainaksi ja englanniksi.

Puhevastuun kantoivat pastorit Juhani Vartiainen helluntaiseurakunnasta ja Markku Kettunen vapaaseurakunnasta. Puheenvuoron pitivät myös ukrainalainen ja afrikkalainen osallistuja. Musiikkia ja laulua esittivät muun muassa nuoret afrikkalaisuskovat sekä paikkakunnalla lomanvietossa ollut lauluntekijä-pastori Hannu Huhtala.

Sodankylän helluntaiseurakuntaan kuuluu noin 90 kastettua uskovaa ja vapaaseurakuntaan reilu parikymmentä. Seurakunnat ovat vuosikymmenten aikana tehneet monenlaista yhteistyötä teetupaevankelioinnista vastavuoroiseen saarnavuorojen tuuraamiseen, eivätkä yhteiset peltoseuratkaan olleet ensimmäiset. Myös tilaisuuksissa käydään vieraisilla puolin ja toisin.

– Meillä on hyvä yhteys, miehensä kanssa vapaaseurakuntaa luotsaava Satu Kettunen toteaa.

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!