Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 12.1.2017 00:00

Lähetystyö ei ole vain aikuisten juttu

Pihla Laamasen soolo aloitti konsertin. Kuva: Philippe GueissazLiput piiloon, pojat! kuoronjohtaja Tuula Rahikainen huikkaa.

Vielä näkyy vilahdus värikästä kangasta, mutta pian koko kuoro on hiljentynyt. Keltapaitaisten lasten ja nuorten joukko odottaa konsertin alkua.

Jippii-kuoron ja King’s Kids -ryhmien yhteinen Ristin maa -kiertue pyörähti käyntiin uudenvuodenpäivänä Turussa Mikaelinkirkossa. Juhlallinen vuoden aloitus veti kirkon täyteen väkeä. Samassa tilaisuudessa julkistettiin kymmenes Jippii-äänite sekä Suomen värit -luontokirja.

Nuori säveltäjä

Jippii on vuonna 1998 alkanut lastenkuorojen verkosto, joka välittää evankeliumia musiikin avulla. Kuoroja on Suomessa noin sata ja lisäksi useita ulkomailla.

Työmuodon äitinä tunnettu Outi Rossi kertoo, että ensimmäinen laulajien sukupolvi on jo aikuistunut ja jotkut ovat tuoneet vuorostaan omia lapsiaan mukaan kuoroon.

Rossi pitelee käsissään Suomen lippua.

– Kuka tietää, mikä tästä tulee, kun sen nostaa pystyyn? hän kysyy.

– Risti, lapsen ääni kajauttaa yleisön joukosta.

Ristin maa -kiertue on saanut nimensä Suomen lipusta. Satavuotisjuhlavuosi tuntui sopivalta ajankohdalta lähteä maata kiertämään, varsinkin kun samaan yhteyteen osuu reformaation muistovuosi. Kiertueen keskiössä on kuitenkin ilosanoma.

– Lippu muistuttaa siitä, että Jeesus kuoli ristillä meidän kaikkien puolesta, Rossi selittää kuulijoille.

Jippii-konserteissa lapset ovat vastuutehtävissä muillakin osaaluilla kuin musiikissa. He esimerkiksi johtavat rukouksia ja pitävät pieniä puheenvuoroja.

Kuorolainen Nyyti Rahkonen kiteyttää omassa puheenvuorossaan Jippii-työn idean.

– Usein luullaan, että lähetystyö on vain aikuisten juttu, mutta ei se niin mene. Jumala antaa meille kaikille lahjoja, joita voimme käyttää hänen kunniakseen.

Rahkonen itse on saanut musiikin tekemisen lahjan. Mikaelinkirkossa julkistetun Ristin maa -levyn lauluista viisi on yläkouluikäisen tytön omia sävellyksiä.

Levyä alettiin tehdä toissa syksynä. Tuottaja Toni Mäki-Leppilampi kertoo työtahdin kiristyneen loppua kohti. Vielä viime metreillä levylle saatiin pari uutta laulua.

– Kaikesta kiireestä huolimatta tuntuu siltä, että lopussa tulleet laulut oli tärkeä saada mukaan.

Keikkailu jatkuu

Ristin maa -kiertue jatkaa matkaa ympäri Suomen. Tammikuun ensimmäisellä viikolla se ehti käydä jo Ivalossa ja Rovaniemellä, ja vuoden aikana on tarkoitus pitää noin 150 konserttia.

– Seurakunnat voivat vielä kutsua Ristin maa -kiertuetta paikkakunnalleen, mutta kutsulla alkaa olla kiire, sillä kiertuekalenteri täyttyy, sanoo Jippii-koordinaattori Merja Hakala.

Jippii-keikoilla aikuisia on totuttu näkemään orkesterin puolella. Ristin maa -kiertueen erikoisuuksiin kuuluu se, että myös aikuiset on kelpuutettu joidenkin kappaleiden laulajiksi.

– Meillä on paljon lasten vanhempia, jotka ovat sanoneet: voi että, kun tällaista ei ollut vielä silloin, kun olin lapsi. Niinpä päätimme pyytää myös heidät mukaan.

Jippii-kuorot esiintyvät muun muassa seurakunnissa, kouluilla ja vanhainkodeissa. Veteraaneja kutsutaan tilaisuuksiin kunniavieraiksi.

Uudenvuodenpäivän konsertti oli osa yhteiskristillistä uudenvuodenjuhlaa, joka päättyi Turku rukoilee -tilaisuuteen. Rukoustapahtumassa kuultiin Jippii-kuorolaisten lisäksi Mikaelinseurakunnan musiikkievankelista Jipun laulua ja kappalainen Pasi Jaakkolan saarna. Luterilaisen kirkon, helluntaiseurakunnan ja vapaaseurakunnan edustajat johtivat osallistujat yhteiseen rukoukseen alkaneen vuoden puolesta.


Säde Loponen

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!