Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 17.11.2017 14:55

Lähetystorilla Suomi 100 -muotinäytös

Vanhimmistoveljet vauhdissa. Kaitilan verryttelyasuilla muistutettiin olympiamenestyjistä, Paavo Nurmesta ja Lasse Virenistä.

Kankaanpään helluntaiseurakunnan lähetystorilla järjestettiin lokakuun lopulla vintage-muotinäytös Suomi 100 -teemalla. Esillä oli yli 30 suomalaista asustetta menneiltä vuosikymmeniltä.

 

Asuja esiteltiin ompelijoiden valmistamista hääpuvuista Kaitilan verryttelyasuihin. Moni tunnisti menneiltä vuosikymmeniltä esimerkiksi sellaiset merkit kuin Arola, Pääsky, Vuokko, Kirjokangas, Muoditar, Pia&Paula ja Finn-Marin. Monipuolisuus tuli esille myös materiaaleissa.

 

Muotinäytös oli nautittava tapahtuma. Juontaja oli rakentanut keskeiseksi tarinaksi seurata ”pienviljelijän vaimon” vaatetusta eri elämänvaiheissa.

 

Parasta palautetta tapahtumasta olivat noin satapäisen yleisön kommentit.

 

– Olen yllättynyt, että Suomessa on aikoinaan tehty näin upeita vaatteita.

 

– Tämä oli niin vaikuttava, että haluan jäädä katsomaan vielä uusintanäytöksenkin.

 

Kierrätyskin toteutui: kaikki esitellyt vaatteet oli valittu lähetystorille tuotujen lahjoitusten joukosta. Näytösten jälkeen asusteet tulivat myyntiin ja suurin osa niistä löysi uudet käyttäjänsä.

 

Seurakunta on ennenkin toteuttanut muotinäytöksiä mutta rukoushuoneella. Lähetyskirpputorin muotinäytöstä juhlistettiin myös Suomi-leivoskahveilla.

 

 

Hannu Majamaa

 Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!