Lauantai 16. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Ilmari, Ilmo
Julkaistu 31.3.2016 00:00

Lähetyslentäjät juhlakiertueella

Cessna 206 -pienkone oli maaliskuun ajan esillä Raision Mylly-ostoskeskuksessa. Kuva: Säde LoponenMAF Suomi eli Suomen Lähetyslentäjät täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjestää kiertueen, jonka aikana museoituun Cessna 206-lentokoneeseen ja lähetyslentäjien työhön voi tutustua eri puolilla maata.

Vuonna 1966 valmistuneen Cessnan historiaan kuuluu 20 vuoden työrupeama Afrikassa, jossa se palveli kehitysmaiden asukkaita vaativissa olosuhteissa. Lentokone kuljetti muun muassa hätäapua, lääkkeitä, postia ja lähetystyöntekijöitä. Se viimeinen suuri tehtävä oli Tsadin nälänhädän uhrien auttaminen vuonna 1985.

Suomessa Cessna on toiminut koulutus- ja esittelykäytössä.

Paikkakuntia vielä auki

Cessna aloitti kiertueensa maaliskuun alussa Raisiosta kauppakeskus Myllystä, josta se siirtyi pääsiäisen jälkeen Lempäälän Ideaparkiin. Tulevan kesän aikana kone nähdään ainakin Oulussa, mutta kalenteri on muilta osin auki. Näyttelyä voi toivoa omalle paikkakunnalleen, ja MAF kouluttaa seurakuntien vapaaehtoisia esittelemään konetta ryhmille.

MAF eli Mission Aviation Fellowship perustettiin vuonna 1945. Se toimii kehitysmaissa alueilla, joissa etäisyydet ovat pitkiä ja teitä ei ole tai ne ovat huonokuntoisia ja turvattomia. MAFin palveluja käyttävät kehitys- ja lähetysjärjestöjen lisäksi kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK ja WHO.


Säde Loponen

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!