Lahdessa kristillinen päiväkoti jo yli 30 vuotta

Pääskynpesästä on lennähtänyt lapsia koulumaailmaan jo vuodesta 1985. Nykyiset päiväkotilaiset saivat uudenkarheat tilat leikille ja laululle. Kuva: Karoliina Leikkari

Lahtelaisen Päiväkoti Pääskynpesän uudet toimitilat Humpulankadulla vihittiin käyttöön tammikuun lopulla. Päiväkoti on toiminut tiloissa jo viime syksystä saakka.

 

Pääskynpesä operoi toimintansa alkuvaiheessa ostopalveluna, pienenä kristillisenä päiväkotina. Sittemmin siitä on tullut osa kaupungin päiväkotiverkostoa. Pääskynpesässä on nykyisin 108 hoitopaikkaa eri ikäisille lapsille. Lahden kaupungissa on käytössä varhaiskasvatukseen suunnattu palveluseteli, ja perhe voi käyttää haluamaansa päiväkotia.

 

– Pääskynpesällä on Lahdessa hyvä maine, ja monelle perheelle se on suurempi syy päiväkodin valintaan, päiväkodin johtaja Katariina Kalenius sanoi Suomen Viikkolehdessä viime viikolla.

 

– Kaikissa perheissä eivät kristilliset arvot ole keskeisessä asemassa, mutta jokainen perhe on tietoinen päiväkodin kristillisestä painotuksesta ja hyväksyy ne lapsensa tänne tuodessaan.

 

 

Seurakunta nyt vuokratiloissa

Pääskynpesä kuuluu maan vanhimpien kristillisten päiväkotien joukkoon. Se perustettiin keväällä 1985 seurakunnan silloisen pastorin Allan Grönqvistin aloitteesta.

 

Uusien tilojen saaminen oli mahdollista ja pakotettuakin seurakunnan myytyä vanhan kirkkokiinteistönsä, jossa riesana oli sisäilmaongelmia. Lahden Vapaaseurakunta kokoontuu jumalanpalveluksiin tällä hetkellä Wanha Walimo -keskuksessa.

 

 

Anssi Tiittanen
8/2019

UutisetRakkauden teko voi olla sekin, että antaa palaverille aikaa hissimatkan verran.
PääkirjoitusLähes jokainen helluntailainen tunnistaa unelman herätyksestä ja kasvavista seurakunnista. Unelmissa suuri määrä ihmisiä ymmärtää ja vastaanottaa pelastuksen keskeisen sanoman ja seurakunnat kasvavat...
UutisetVuosien raamattuprojekti herättää tyytyväisyyttä niin kommentaariraamatun käännöstyöhön osallistuneissa kuin sen käyttäjissäkin.
UutisetIranilaisten kiinnostus kristillisyyttä kohtaan ei osoita hiipumisen merkkejä.
UutisetVain puolet Ison-Britannian aikuisväestöstä pitää evoluutioteoriaa totena, ilmeni kirjakustantamo Puffin Booksin teettämässä tuoreessa kyselyssä.

Kolmannes ei usko teori...
KolumniSuomessakin vietettiin tammikuussa vainojen uhrien muistopäivää. Päivä virallistettiin YK:ssa vuonna 2006, jolloin saksalaisten pahimpien tuhoamisleirien kuten Auschwitzin vapauttamisesta ol...
ArtikkelitTodellisen herätyksen keskeinen hedelmä on katumus. Karismaattisuutta koskevissa keskusteluissa sitä näkee harvoin.
ArtikkelitHelluntaiherätys Suomessa on koko satavuotisen historiansa ajan hakenut suhdettaan yhteiskuntaan. Mahtaako se nyt olla kohdallaan?

Helluntaiherätyksen alkuvuosien voimahahmo...
UutisetLahtelaisen Päiväkoti Pääskynpesän uudet toimitilat Humpulankadulla vihittiin käyttöön tammikuun lopulla. Päiväkoti on toiminut tiloissa jo viime syksystä saakka.

Pääsky...
UutisetMiestyön tärkeä tehtävä on vastata miesten kokemaan yksinäisyyteen.
PikavisiittiSkeittareiden kanssa voi kokea olevansa osa joukkoa, Jyrki Liukkonen sanoo.
MielipidePastori Heimo Enbuska kritisoi Ristin Voiton 4/2019 mielipidepalstalla kansainvälisen Healing Room -toiminnan perustajan Cal Piercen näkemystä, että ”kaikki sairaat ovat jo parannetut Jeesukse...
MielipideSuomessa ja muualla Euroopassa yleistyneen nuorten systemaattisen kaltoinkohtelun tarkoituksena ei ole pelkästään nuorten seksuaalinen hyväksikäyttö. Tarkoituksena on murtaa nuorten itsetunto j...
MuutLapset ovat nähneet asioihin täysillä heittäytyvän isän.
MuutKivun keskellä voi kohdata rakastavan Jumalan.
Mistä löytyisi uusi Kuolemankauppias?
Sydämellä rukous ja kristittyjen yhteys
Roolin avulla ei voi kohdata nuoria
Paikallinen ja valtakunnallinen nuorisotyö kulkevat käsi kädessä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!