Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 15.2.2019 12:23

Lahdessa kristillinen päiväkoti jo yli 30 vuotta

Pääskynpesästä on lennähtänyt lapsia koulumaailmaan jo vuodesta 1985. Nykyiset päiväkotilaiset saivat uudenkarheat tilat leikille ja laululle. Kuva: Karoliina Leikkari

Lahtelaisen Päiväkoti Pääskynpesän uudet toimitilat Humpulankadulla vihittiin käyttöön tammikuun lopulla. Päiväkoti on toiminut tiloissa jo viime syksystä saakka.

 

Pääskynpesä operoi toimintansa alkuvaiheessa ostopalveluna, pienenä kristillisenä päiväkotina. Sittemmin siitä on tullut osa kaupungin päiväkotiverkostoa. Pääskynpesässä on nykyisin 108 hoitopaikkaa eri ikäisille lapsille. Lahden kaupungissa on käytössä varhaiskasvatukseen suunnattu palveluseteli, ja perhe voi käyttää haluamaansa päiväkotia.

 

– Pääskynpesällä on Lahdessa hyvä maine, ja monelle perheelle se on suurempi syy päiväkodin valintaan, päiväkodin johtaja Katariina Kalenius sanoi Suomen Viikkolehdessä viime viikolla.

 

– Kaikissa perheissä eivät kristilliset arvot ole keskeisessä asemassa, mutta jokainen perhe on tietoinen päiväkodin kristillisestä painotuksesta ja hyväksyy ne lapsensa tänne tuodessaan.

 

 

Seurakunta nyt vuokratiloissa

Pääskynpesä kuuluu maan vanhimpien kristillisten päiväkotien joukkoon. Se perustettiin keväällä 1985 seurakunnan silloisen pastorin Allan Grönqvistin aloitteesta.

 

Uusien tilojen saaminen oli mahdollista ja pakotettuakin seurakunnan myytyä vanhan kirkkokiinteistönsä, jossa riesana oli sisäilmaongelmia. Lahden Vapaaseurakunta kokoontuu jumalanpalveluksiin tällä hetkellä Wanha Walimo -keskuksessa.

 

 

Anssi TiittanenJaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!