Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 25.6.2016 16:04

Kymppi plus pakolaistyölle

Tomi Kuosmasen (vas.) juontamaan keskustelufoorumiin osallistuivat Mika Niikko, Pirjo Raunio, Aaron, Timo Kekolahti ja Muayad Namrood. Aaron muistutti, että hän on maahanmuuttajiin kohdistuvan evankeliointityön tulos. Kuva: Elina Rautio

Juhannuskonferenssin lauantai-iltapäivän keskustelufoorumissa asiantuntijat pohtivat maahanmuuttajatyön nykytilannetta ja tulevaisuuden haasteita. Suomen helluntaiseurakunnat saivat panelisteilta tunnustusta pakolaistulvaan reagoinnista.

 

– Kouluarvosanalla kymppi plus, arabityön pastori Muayad Namrood tiivisti.

 

Ympäri Suomea kiertänyt Namrood näki tilanteen synnyttäneen herätystä niin turvapaikanhakijoiden keskuudessa kuin seurakunnan keskellä.

 

– Pakolaisten kanssa toimineet ovat sanoneet minulle, että työ on kasvattanut heitä ihmisenä ja että nyt he näkevät uskonsa ihan eri näkökulmasta.

 

Rakkautta ja tekoja

 Paljon työsarkaakin vielä on. Helluntaikirkon maahanmuuttajatyöryhmän puheenjohtaja Timo Kekolahti huomautti, että maahanmuuttajat on ainut kasvava kansanryhmä Suomessa.

 

 

– Meidän pitää tarttua pakolaistyöhön tai seurakunnista tulee saattohoitoyksiköitä. Työtä on tehtävä kahdella sektorilla yhtä aikaa: sosiaalisesti kotouttamalla mutta myös vastaamalla turvapaikanhakijoiden hengellisiin tarpeisiin, Kekolahti sanoi.

 

Koulutuspäällikkö Pirjo Raunio muistutti kultaisen säännön noudattamisesta ja lähimmäisenrakkaudesta.

 

– Olen hieman huolestunut siitä, että ihmisten asenteet ovat koventuneet. Jaakko Löytty laulaa: ”Katso ihmistä.” Mietipä itseäsi siihen tilanteeseen, että joudut lähtemään täältä kaiken keskeltä. Mitä toivoisit, että sinulle tehtäisiin?

 

 

Kohtaaminen tärkeintä

Saarijärven vastaanottokeskuksen johtajan Tomi Kuosmasen juontamassa keskustelussa sivuttiin myös vaikeita kysymyksiä, kuten kristityiksi kääntyneiden turvapaikanhakijoiden kastamiseen liittyviä ongelmia ja karkotuspäätöksen saaneiden piilottelua.

 

 

Kansanedustaja Mika Niikko kannusti luottamaan viranomaisten päätöksentekoprosessiin, mutta Pirjo Raunio muistutti myös inhimillisten virheiden mahdollisuudesta. Medialähetystyön uranuurtaja Aaron kiteytti monen mielipiteen.

 

 

– Emme voi rikkoa lakia mutta voimme auttaa. Meidän on luotettava siihen, että Jumala pitää karkotetuista huolta.

 

 

Panelistit olivat yhtä mieltä myös siitä, että evankeliumi ja Jumalan rakkaus kuuluvat pakolaisten lisäksi kaikille maahanmuuttajille, Suomeen tulon syystä riippumatta.

 

 

– Kohtaaminen on kaikista tärkeintä. Monet turvapaikanhakijat ovat kertoneet, että Suomessa heitä on kohdeltu ensimmäistä kertaa ihmisinä. Suurin osa näistä heidän kohtaamistaan suomalaisista on ollut helluntailaisia uskovia, Muayad Namrood kiitteli.

 

 

 

Elina RautioJaa
Kansainvälisen järjestön evankelistaohjelmassa opiskeleva Matias Toivainen: ”Missio-evankelioinnissakin voidaan saavuttaa uusia alueita”
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!