Sunnuntai 24. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Senja
Julkaistu 30.6.2016 07:00

”Kuluttajakulttuurin tarinat hylkivät ilosanomaa”

Pelastussanoma Jeesuksesta ei mahdu enää meitä ympäröiviin nykyajan ”yhteisiin tarinoihin”, väittää Michael E. Brooks The Christian Postissa.

Hänen mukaansa nykykulttuurissa toistetaan ja paisutetaan jo siellä pulputtavia villityksiä. Ne taas ovat luonteeltaan niin erilaisia kuin ilosanoma Jeesuksesta, että niistä suurin osa sulkee luonnostaan evankeliumin ulkopuolelleen.

Brooksin mukaan nykyisten ”yhteisten tarinoiden” erityishaasteena on niiden yhä yksilöllistetympi ja kuluttajakeskeisempi luonne.

– Se, mikä on erilaista meidän ajassamme, on harkittu kerronnan kehittämisen metodi, sen kaikkialle tunkeutuva eteneminen, ja se, että yleisö totutetaan pääasiassa olemaan kuluttajia.

Myyvyyden vaatimus leviääkin helposti kaikkialle, myös seurakuntiin, vaikka itse evankeliumiin kulutusajattelu sopii heikosti.

– Ilosanoma on ollut suurin –– tarina, mutta nyt se on kappale tukahduttavaa tarustoa, joka on hävitettävä jalompien itseilmaisun ja itseensä uppoutumisen tarinoiden tieltä, Brooks toteaa.

– Kuitenkaan epätoivo ei ole vastaus. Ilosanoman päämäärä on muuttaa sinut ja tekemällä niin vaikuttaa toisiin ympärilläsi.

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!