Lauantai 6. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Tarmo
Julkaistu 31.8.2015 15:16

Kulttuurien kirjo kasvaa myös helluntaiseurakunnissa

Monissa helluntaiseurakunnissa vasta opetellaan eri kulttuurien rinnakkaiseloa. Isommissa kaupungeissa asia on jo arkipäiväisempi. Kuvituskuvan henkilö ei liity juttuun. Kuva: ShutterstockKuopio, Harjavalta ja Oulu sijaitsevat eri puolilla maata ja eroavat toisistaan niin kooltaan kuin kulttuuriltaan. Reilun 110 000 asukkaan Kuopiossa on totuttu ulkomaalaisiin myös seurakunnassa, ja etenkin opiskelijoita tulee kaupunkiin säännöllisesti muista maista.

– Koen, että seurakunnan johdon puolelta maahanmuuttajat ovat hyvin tervetulleita, mutta käytännön tasolla ihmiset ovat arkoja ottamaan yhteyttä, kuvailee ulkomaalaistyön vastaava Anne Pöllänen.

Hänen mukaansa ujostelun vuoksi ihmiset ulkoistavat helposti eri maista tulleiden huomioinnin jollekin ”kokeneemmalle”, kuten maahanmuuttajatyöntekijälle.

Opettelua edessä

Harjavaltaan SPR avaa 260-paikkaisen vastaanottokeskuksen.

– Muutos varmasti tulee näkymään katukuvassa, arvioi seurakunnan ulkomaalaistyötä syksyllä aloittava Pia Puustelli.

Pienehkön seurakunnan kokemukset ulkomaalaisista ovat rajoittuneet muutamaan jäseneen. Puustelli ei usko, että seurakunta
suhtautuisi tulijoihin torjuvasti. Enemmänkin kyse on uudesta asiasta, jonka oppimiseen tarvitaan aikaa ja vuorovaikutusta.

– Varmasti se on opettelua. Moni pelkää kielitaidon puutetta mutta toivottavasti voi toivottaa ihmiset tervetulleeksi, vaikkei yhteistä kieltä olisikaan.

“Kunnioitan suomalaista kulttuuria”

Oulun helluntaiseurakunnassa toimitaan useilla kielillä ja otetaan kirpputorille työharjoittelijoiksi esimerkiksi musliminuoria.

 

– Helluntaiseurakunta on toivottanut minut ja paljon muita ulkomaalaisia tervetulleiksi – ei vain seurakunnan jäseniksi, vaan myös palvelemaan, seurakunnan ecuadorilaistaustainen pastori Juan Castillo kiittelee.

 

Hän arvostaa yhteisönsä avoimuutta ja sanoo pyrkivänsä itse yhä syvemmälle suomen kieleen ja kulttuuriin.

 

– Suomalainen kulttuuri on erilainen, ja minä kunnioitan sitä. Kun saarnaan tai kutsun vieraita ulkomailta, ajattelen, miten voisin palvella siten, että se on ajankohtaista Oulussa ja Oululle.

 

Castillon mukaan seurakunta onkin sisäistänyt jotakin tärkeää.

 

– Pyhä Henki ei toimi vain yhden kulttuurin keskellä vaan on jotain globaalia.

 

 

Ruut Ahonen

 

Koko uutinen ja eteläsudanilaistaustaisen Abraham Federikon ajatuksia maahanmuutosta on luettavissa .Jaa
Syyrian seurakunnat nousevat sodan raunioista – kirkon johtaja: Epätoivossa olen oppinut, että Herramme toteuttaa jumalallista tarkoitustaan
Help ry – kaksi vuosikymmentä helluntaiseurakuntien työntekijöiden asialla
Sattumaa vai suunniteltua? Jumalauskon perusteita arvioimassa
Keravan helluntaiseurakunnassa kokoonnutaan ryhmissä – iso rakennus luo mahdollisuuksia
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!