Perjantai 22. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Visa
Julkaistu 7.4.2016 00:00

Kristityt johtajat tuomitsevat Pakistanin pääsiäisiskun

Monet kansainväliset kristityt johtajat ovat tuominneet Pakistanin Lahoressa pääsiäissunnuntaina tapahtuneen itsemurhaiskun, jossa kuoli yli 70 ja haavoittui yli 300 ihmistä.

Uhrien joukossa oli sekä kristittyjä että muslimeja, mutta iskun tehnyt Pakistanin Taliban on  ilmaissut kohdistaneensa sen kristittyihin.

The Guardianin mukaan esimerkiksi Vatikaani, maailmanlaajuinen anglikaaniyhteisö sekä  Englannin katolisen kirkon johto ovat ilmaisseet surunsa ja paheksuntansa terroritekoa kohtaan.

– Pahan kieroutuneisuus ei tunne rajoja. Se vajoaa uusiin vihan syvyyksiin kohdistaessaan  iskut tietoisesti naisiin ja lapsiin, jotka juhlivat pääsiäistään rauhassa, totesi Britannian katolisen kirkon arkkipiispa Vincent Nichols.

Pakistanin Taliban on uhannut jatkaa vastaavia iskuja maassa. Se teki vuosi sitten Lahoressa  katoliseen kirkkoon pommi-iskun, jossa 15 ihmistä sai surmansa ja 70 loukkaantui.

Kristittyihin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt Pakistanissa kymmenen vuoden aikana. Open Doors -järjestön listalla se onkin kristityille maailman kuudenneksi vaarallisin valtio. Pakistanin yli 190 miljoonasta asukkaasta kristittyjä on alle neljä miljoonaa.

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Lisäsivätkö profetiat presidentinvaihdospettymystä?
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!