Keskiviikko 21. lokakuuta.
Nimipäivää viettää Ursula, Ursula
Julkaistu 13.10.2015 15:27

Kristittyjen häirintä Israelissa jatkuu

Lehtimajanjuhlat ovat saaneet usein vieraakseen israelilaisia merkkihenkilöitä. Juhlat kokosivat tänä vuonna 5 000 kävijää 80 maasta.Kaksi johtavaa israelilaista rabbia julkaisi Jerusalemissa syys-lokakuun vaihteessa järjestettyjen Lehtimajanjuhlien alla pamfletin, jossa he varoittivat juutalaisia osallistumasta tapahtumaan.

Rabbit David Lau ja Yitzhak Yosef katsovat, että tapahtuma on juutalaisille ”hengellisesti vaarallinen” (Haaretz 25.9.). Heidän mukaansa tapahtuman järjestäjä, Jerusalemin kansainvälinen kristillinen suurlähetystö ICEJ, on lähetysjärjestö.

"Vaikka järjestö onkin Israelin valtion ystävä, tapahtuma luo käytännössä hengellisen uhan ja nousee Israelin juutalaista luonnetta vastaan", rabbit kirjoittavat julistuksessaan.

”Kunnioitamme Israelin lakeja”

ICEJ vastasi pamflettiin.

– Toimme vastineessamme julki pettymyksemme rabbien julkilausumaan, ICEJ:n kansainvälisen työn johtaja Juha Ketola sanoo.

– Kerroimme kunnioittavamme Israelin lakeja. Toimintamme viimeisten 35 vuoden ajalta ovat suoneet meille hyvän yhteyden ja kumppanuuden muun muassa parlamentin, eri ministeriöiden, Juutalaistoimiston ja Yad Vashem -säätiön kanssa.

Ketola kertoo monien israelilaisten valitelleen rabbien suhtautumista ICEJ:lle. Hän arvioi kuitenkin, että Lehtimajanjuhlilla oli vähemmän israelilaisia osallistujia kuin aiempina vuosina.

Katutyötä vastustetaan

Lähetysjärjestöjen toimintaa rajoitetaan Israelissa laeilla. Lait heijastelevat yleisiä asenteita. Esimerkiksi ”käännyttäminen” on kiellettyä. Juha Ketola kertoo ICEJ:n olevan "avoimesti ja läpinäkyvästi Jeesukseen Messiaana uskova järjestö" ja "jatkavan Israelin puolesta puhumista
aivan kuten ennenkin".

Israelissa toimivat evankelioimisjärjestöt ovat toistuvasti kohdanneet aggressiivista vastustusta, etenkin niin sanotun katutyön yhteydessä. Vastustuksesta raportoi esimerkiksi Jews for Jesus, tunnetuin ja suurin juutalaisten evankeliointiin erikoistunut yhteisö.

– Modernin Tel Avivin kaduilla ihmiset saattavat jopa puolustaa messiaanisia juutalaisia tai kristittyjä, jos he huomaavat jonkun juutalaisen käyttäytyvän asiattomasti. Maaseudun kylissä taas voi joutua kivisateeseen ja sieltä kirjaimellisesti häädetään pois, kertoo Jews for Jesus
-järjestössä vapaaehtoisena toimiva Richard.

– Täällähän ei voi esimerkiksi järjestää ruokajakelua vähäosaisille, jos samassa yhteydessä on minkäänlaista hengellistä julistusta. Ruoan antaminen katsotaan tuolloin lahjonnaksi, jossa tavoitteena on käännyttäminen toiseen uskontoon, Richard mainitsee.


Anssi Tiittanen

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan .


Jaa
Åström konsertoi platinalevyn merkeissä
Ihmissuhdeongelmiin haetaan apua 
Risto Huvila: Israel solmii diplomaattisuhteita – jännitteet ennallaan?
Olli Helenius tietää, kuinka unelmat toisaalta motivoivat, toisaalta raastavat rikki
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!