Maanantai 19. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Elisabet, Liisa, Eliisa, Elisa, Elise, Liisi, Elisabet, Lisa, Lisen, Lisbet, Elise
Julkaistu 19.1.2017 00:00

”Kristitty, älä levitä keksittyjä tarinoita”

Myös monet suomalaisuskovat jakoivat sosiaalisessa mediassa uutista siitä, kuinka meriarkeologit ovat löytäneet muinaisen egyptiläisarmeijan jäänteet Suezin lahden pohjasta. Löytö esitettiin todisteena vanhatestamentillisen, Egyptin armeijan hukkumista kuvaavan kertomuksen historiallisuudesta. Koko juttu oli sepitettä. Kuvakaappaus World News Daily Report -sivustoltaUskovien tulisi varmistua siitä, että he eivät levitä sosiaalisessa mediassa valheellisia tai tekaistuja uutisia, amerikkalainen kirjailija-pastori ja blogisti Karl Vaters toteaa The Christianity Todayn verkkosivuilla julkaistussa kolumnissaan. Syynä on se, että väärää tietoa levittävät saavat itsensä näyttämään asioiden paikkansapitämättömyydestä piittaamattomilta ja heikentävät siten omaa uskottavuuttaan.

”Toisinaan näiden juttujen taustalla tietoisesti väärää tietoa levittäviä feikkiuutissivustoja, jotka –– haluavat häiritä ja heikentää niitä, joiden kanssa he ovat eri mieltä. Siksi ne julkaisevat keksittyjä tarinoita houkutellakseen ihmiset levittämään niitä. Kirkot ovat yksi heidän kohteistaan. Ja kristityt tarttuvat täkyyn”, Vaters kirjoittaa.

Kirjailija-pastorin mukaan kristityillä tulisi olla maine maailman totuudellisimpina ihmisinä niin netissä, saarnoissa kuin kasvotusten.

”Seurakunnan uskottavuus riippuu tästä. –– Kun seurakunnan uskottavuus heikkenee, evankeliumisanoman luotettavuus kyseenalaistuu. Tuhoisin seurauksin.”

Jaa
Kristitty yrittäjä loistaa Jumalan valoa siellä, missä kulkee
Isältä eväitä elämään
Paikkansa löytänyt matkalaukkulapsi
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!