Keskiviikko 27. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Viljo
Julkaistu 19.1.2017 00:00

”Kristitty, älä levitä keksittyjä tarinoita”

Myös monet suomalaisuskovat jakoivat sosiaalisessa mediassa uutista siitä, kuinka meriarkeologit ovat löytäneet muinaisen egyptiläisarmeijan jäänteet Suezin lahden pohjasta. Löytö esitettiin todisteena vanhatestamentillisen, Egyptin armeijan hukkumista kuvaavan kertomuksen historiallisuudesta. Koko juttu oli sepitettä. Kuvakaappaus World News Daily Report -sivustoltaUskovien tulisi varmistua siitä, että he eivät levitä sosiaalisessa mediassa valheellisia tai tekaistuja uutisia, amerikkalainen kirjailija-pastori ja blogisti Karl Vaters toteaa The Christianity Todayn verkkosivuilla julkaistussa kolumnissaan. Syynä on se, että väärää tietoa levittävät saavat itsensä näyttämään asioiden paikkansapitämättömyydestä piittaamattomilta ja heikentävät siten omaa uskottavuuttaan.

”Toisinaan näiden juttujen taustalla tietoisesti väärää tietoa levittäviä feikkiuutissivustoja, jotka –– haluavat häiritä ja heikentää niitä, joiden kanssa he ovat eri mieltä. Siksi ne julkaisevat keksittyjä tarinoita houkutellakseen ihmiset levittämään niitä. Kirkot ovat yksi heidän kohteistaan. Ja kristityt tarttuvat täkyyn”, Vaters kirjoittaa.

Kirjailija-pastorin mukaan kristityillä tulisi olla maine maailman totuudellisimpina ihmisinä niin netissä, saarnoissa kuin kasvotusten.

”Seurakunnan uskottavuus riippuu tästä. –– Kun seurakunnan uskottavuus heikkenee, evankeliumisanoman luotettavuus kyseenalaistuu. Tuhoisin seurauksin.”

Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!