Torstai 28. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Kaarlo, Kalle, Kaarle, Mies
Julkaistu 14.7.2016 07:00

Kristillistä taidetta edistämässä

Johanna Karjalainen (vas.), Hanna Launonen ja Kerttu Keskikiikonen ovat saaneet sytykkeen taidealalle Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen opistolta. Nyt he vuorostaan palvelevat muita uskovia harrastajia. Kuva: Niina TuovinenLiikuntasalissa on vielä hetken aikaa hiljaista. Joukko tyttöjä istuu piirissä päät painuneina rukoukseen. Pyydetään siunausta päivään ja kiitetään siitä, että saadaan tehdä taidetta Jumalan kunniaksi. Kohta musiikki tulvii suuresta mankasta ja salin täyttää iloinen tanssimisen meininki.

Kanta-Hämeessä Ryttylässä sijaitseva Kansanlähetysopisto pyörittää toista vuotta taiteeseen keskittyviä kesälinjoja, tanssitiimiä ja teatteritiimiä. Kummassakin ryhmässä on kymmenkunta opiskelijaa eri seurakuntataustoista. Linjoilla harjoitellaan eri tekniikoita, improvisoidaan ja valmistellaan esityksiä Kansanlähetyksen tapahtumiin, kuten viikko sitten viikonloppuna pidettyihin Kansanlähetyspäiviin. Tämän lisäksi opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua muiden kesälinjojen kanssa raamattutunneille. Taidetiimien kesken pohditaan myös sitä, kuinka taidetta voi käyttää hyväksi seurakuntaelämässä ja mitä on olla kristitty taiteilija.

Opistolla tärkeä rooli

Tanssitiimin opettajat Hanna Launonen ja Johanna Karjalainen sekä teatteritiimin vetäjä
Kerttu Keskikiikonen ovat kaikki alan ammattilaisia ja aikanaan hakeneet potkua taiteen tekemiseen Ryttylästä. Jokainen heistä on jossain vaiheessa osallistunut opiston koko lukuvuoden kestävälle musiikkiteatterilinjalle.

Hanna Launoselle se oli elämälle suuntaa antava kokemus.

– Varsinaisen tanssin harrastamisen aloitin 15-vuotiaana Kansanlähetyspiston järjestämällä Life-taideleirillä. Siellä koin, että Jumala kutsui minua tanssin pariin ja sain palon sitä kohtaan.

– Jumala avasi sitten minulle oven hyvään tanssikouluun kotipaikkakunnallani Vaasassa. Lukion jälkeen tulin Ryttylään musiikkiteatterilinjalle. Siellä päätin, että haluan hakea opiskelemaan tanssijaksi.

Näyttelemisessä ei mitään väärää

Kerttu Keskikiikoselle Ryttylässä opiskelu toi aikoinaan uutta näkökulmaa teatterityöskentelyyn.

– Sain yhdistettyä omassa päässäni taiteen ja uskon ja sain vapauden teatterin tekemiseen. Tajusin, ettei siinä ole mitään väärää. Jumalalla on kaikki valta myös kulttuuriin ja hän on kaiken yläpuolella.

Keskikiikosen mielestä Kansanlähetysopiston työ taiteiden ja taidetta harrastavien uskovien parissa on luonut taiteilijasieluille hengellisen kodin, jonne voi tulla.

Kansanlähetys on järjestänyt kesäteatterilinjaa jo useampana vuotena ja tanssilinjaa kahtena vuotena, mutta koko lukuvuoden mittaista taidelinjaa se on järjestänyt jo vuodesta 2002.


Niina Tuovinen

Jaa
Fida aloittaa katastrofiavun Pohjois-Etiopiassa, jossa aseellinen konflikti ja korona pahentavat nälkää 
Marssimusiikkia ja kapinan tuntua – kun rummut tulivat seurakuntaan
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!