Kristillisellä koululla on kysyntää Kuopiossa

Kuopion kristillisellä koululla esi- ja alkuopetuksessa oppilaita on noin parikymmentä vuosiluokkaa kohti. Oppilasmäärä kasvaa tasaisesti. Kuva: Tiina NykänenKuopion kristillisen koulun oppilasmäärät jatkavat tasaista kasvua. Kahden viipalerakennuksen avulla on saatu lisätilaa ryhmille Neulamäessä sijaitsevan koulurakennuksen yhteyteen. Tavoitteena on kuitenkin saada viipalerakennuksen tilalle pysyvämpi ratkaisu, rehtori Pauliina Kuonanoja kertoo. Tällä hetkellä oppilaita on 121.

 

– Olemme laskeneet, että muutama vuosi pärjätään näillä.

 

 

Erityisen paljon ovat kasvaneet päiväkotiryhmät.

 

Kuopioon kristilliseen kouluun ja päiväkotiin tulee oppilaita paitsi kaupungin alueelta, myös lähikunnista, kuten Leppävirralta ja Siilinjärveltä.

 

– Osa valitsee koulun siksi, että se on lähikoulu, ja osalle syynä voivat olla pienemmät opetusryhmät. Osalle on merkityksellistä nimenomaan kristillisten arvojen mukainen toiminta, Kuonanoja kertoo.

 

Kuopion kristillinen koulu on toiminut jo lähes 20 vuotta. Vuonna 2010 sen yhteyteen perustettiin päiväkoti Timantti. Yläkoulu pääsi aloittamaan vuonna 2011.

 

Kuten monella muullakin paikkakunnalla, myös Kuopiossa kristillinen koulu sai alkunsa kotikoulutoiminnasta. Kristilliset arvot näkyvät niin koulun tapakulttuurissa, seurakuntien kanssa tehtävässä yhteistyössä kuin tavallisessa arjessakin.

 

– Pyrimme arjessamme siihen, että kaikki koulun aikuiset tuovat esiin kristillisyyttä, jonka kulmakivenä on dialogisuus ja lapsen kohtaaminen.

 

 

Inkeri Tuikka
45/2018

UutisetKodin, koulun ja seurakunnan yhteistyöhön lasten kasvattamisessa kannattaa panostaa.
Miten onPakistanin korkein oikeus vapautti viime viikolla vuodesta 2009 vangittuna olleen, kuolemantuomiota odottaneen Asia Bibin. Kristitty viiden lapsen äiti oli vangittu sen jälkeen, kun hänen oli...
UutisetSeurakunnissa viritellään jälleen miehille suunnattuja tapahtumia.
UutisetPresidentti on tuulettanut puhekulttuuria, mutta väkivalta on eri asia, sanoo Yhdysvaltain historian asiantuntija.
Kolumni1) Syyllistäminen. ”Miksi sinä noin teit? Etkö olisi voinut toimia
näin? Järkikin jo sanoo, ettei tuosta mitään ollut tulossakaan.”

Syyllistäminen on sitä kuuluis...
MuutVuodet sairaalatyössä lastenpsykiatrina tekivät Jari Sinkkosesta isyyden puolestapuhujan.
MuutViime sunnuntaina loppuunmyydyssä Kulttuuritalossa kohuprofessori Jordan Petersonia kuuntelivat monet konservatiivikristitytkin.
PääkirjoitusTulevana sunnuntaina on isänpäivä, jota vietetään isien kunniaksi ja muistoksi. Ihannetapauksessa perhe kokoontuu yhdessä juhlimaan ja lapset osoittavat rakkautta isälle lahjoin ja lauluin. Valit...
UutisetDiakonia-ammattikoulun koordinoima Työnimikampanja on aiheuttanut pientä kohua. Neljä tunnettua suomalaista hakivat töitä käyttäen tyypillistä romaninimeä mutta omia ansioluetteloitaan kokeillakse...
UutisetKuopion kristillisen koulun oppilasmäärät jatkavat tasaista kasvua. Kahden viipalerakennuksen avulla on saatu lisätilaa ryhmille Neulamäessä sijaitsevan koulurakennuksen yhteyteen. Tavoitteena on kui...
UutisetSuomen helluntaiseurakuntien vuosittaisille Euroopan-työn lähettipäiville kokoontui lokakuun lopussa yli sata henkilöä kymmenestä maasta.

Tapahtuma järjestettiin tällä ker...
PikavisiittiNiko Ijäksen elämässä yhdistyvät luontevasti ja monipuolisesti usko ja urheilu.
MielipideOletko kokenut Jumalan johdatusta elämässäsi? Olisitko tarvinnut johdatusta, mutta olet kipuillut sitä etsien?

Kerään tutkimusaineistoa käytännöllisen teologian pro gradu...
MielipideKiitos Herralle rohkeasta uskonveljestä! Katsoin UskoTV:ltä tämän vuoden Syyspäiviä, koska en päässyt tulemaan paikalle. Parasta antia mielestäni oli ensimmäinen paneelikeskustelu, jossa Juha Keto...
MielipideEnsinnäkin tahdon kiittää Juhani Happosta rohkaisevasta ja haastavasta kirjoituksesta Ristin Voitossa (RV 43). Luin sen henkeä haukkoen, koska en tiennyt siitä ennakkoon mitään.

...
MuutIsän ja ukin tehtävät jatkuvat, vaikka lapset asuvat kaukana.
Arvio: Bonnken sanoma ei jätä kylmäksi
Mariia ja Jüri Aro-Panula: Lasten muutto kotoa herättää iloa ja ikävää
Jumalan äänen kuulemista oppimassa 
"Haluamme heidän tietävän, että he eivät ole yksin" – Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat rukousta
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!