Keskiviikko 15. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Rauni, Rauna, Ragnhild, Ragni, Ragna
Julkaistu 12.6.2017 11:34

Kristillinen moottoripyöräkerho kiertää yli sata paikkakuntaa

Gospelriderit kiertävät Suomea rukouksen hengessä ja toivovat, että myös heidän puolestaan rukoiltaisiin. Kuva viime kesän aktiosta. Kuva: Päivö Juntumaa

Vuonna 2012 kesällä kokkolalainen helluntailaisevankelista ja Gospel Ridersin jäsen Reijo Ruotsalainen oli matkalla Israelista Euroopan halki Suomeen. Takana oli onnistunut moottoripyöräaktio, ja Saksan baanaa ajaessa mielessä kävi ajatus samanlaisesta tempauksesta Suomessa.

 

Näyn seurauksena GR lanseerasi seitsemän vuoden mittaisen evankelioimiskampanjan, 7xSF, jossa on tarkoituksena kiertää Suomi seitsemän kertaa niin kuin israelilaiset aikoinaan kiersivät Jerikon. GR:n jäseniä on ajanut ympäri Suomea nyt viitenä kesänä.

 

– Ensimmäisellä kerralla lähdin yksin kotoa vesisateeseen, enkä yhtään tiennyt, mitä tästä tulee.

 

Joka vuosi on tullut yksi uusi ryhmä ja uusia kiertuekohteita mukaan. Tänä juhannuksena IK-opistolta Keuruulta starttaa kuusi mp-ketjua, joiden mukana kolmen viikon kiertueella ajaa yhteensä reilut kolmesataa moottoripyöräilijää, jotkut vain yhden päivän ja jotkut kokonaiset kolme viikkoa.

 

 

Kolmetuhatta kilometriä mittariin

Jens Sjölind vetää 7xSF-kiertueen kaksikielistä ryhmää, joka käy läpi suomenruotsalaisia paikkakuntia.

 

 

– Ahvenanmaa, Tammisaari, Kemiö, Hanko, Korppoo, Nauvo, Pohjanmaa, Sjölind luettelee.

 

– Juuri äsken tuli pyyntö, että ulottaisimme kiertueemme myös Turunmaan saaristoon.

 

Viime vuonna Sjölindin mittariin kertyi kiertueelta yli kolmetuhatta kilometriä, eikä sekään kuulemma peitonnut Lapissa kiertäneen ryhmän tulosta. Jokainen ryhmä vierailee noin kahdellakymmenellä paikkakunnalla, joissa he ovat mukana erilaisissa evankelioimistapahtumissa.

 

– Ideana on ollut, että paikallisseurakunnat ovat järjestäneet tapahtumat ja me olemme olleet niissä vieraina. Tapahtumat on järjestetty sellaisissa paikoissa, joissa olemme voineet kohdata ihmisiä, jotka eivät käy seurakuntien tilaisuuksissa. Tällaisia paikkoja ovat olleet esimerkiksi huoltamojen ja kauppojen piha-alueet.

 

Vuosittain uskoontulorukouksen on rukoillut kaikissa 7xSF-tapahtumissa yhteensä 100–150 ihmistä. Yhteys seurakuntiin on ollut tärkeää, jotta uskoon tulleet eivät ole jääneet ilman kotia. Henkilökohtaiset ratkaisut Jeesuksen puoleen ovatkin olleet Sjölindin mielestä kiertueiden suolaa.

 

– Keskellä päivää keskellä toria isot miehet tulevat uskoon! Viime vuonna muutama ihminen antoi meidän ryhmämme kiertueella elämänsä Jeesukselle. Saimme myös rukoilla sairaiden puolesta, ja ainakin joitakin polvia parani, hän hehkuttaa.

 

 

Keski-ikäisiä aktiossa

7xSF-kiertueella gospelriderit matkustavat noin 50–150 kilometriä päivässä. Paikallisseurakunnat ovat yleensä järjestäneet matkaajille majapaikan ja ruoan. Aamuisin pidetään aamuhartaus. Joskus päivään saattaa sisältyä kaksikin eri tilaisuutta lähiseuduilla.

 

Aktiotoiminta on vuosien saatossa mielletty ennen kaikkea nuorten ”harrastukseksi”. 7xSF-kiertueelle osallistujat ovat Sjölindin arvion mukaan 40–60-vuotiaita.

 

Miten keski-ikäinen motoristiharrastaja sopeutuu alkeelliseen aktioelämään?

 

– Viime kesänä olin ensimmäistä kertaa mukana koko kiertueen ajan, ja alussa ajattelin, että tästä tulee pitkä kolmeviikkoinen. Pitää olla pois kotoa eikä saa nukkua omassa sängyssä. Mutta kun kaikki oli ohi, ajattelin, että voisin jatkaa vielä viikon, Sjölind kertoo.

 

– Siinä meni sellaisessa imussa koko reissun ajan. Jokaisella paikkakunnalla meidät aina siunattiin seuraavalle etapille. Ja muuallakin meidän puolestamme rukoiltiin. Kyllä se reissu antoi valtavasti. Kesälomahan siinä meni, mutta tämä on enemmän kuin kesäloma!

 

 

Jeesus yhdistää

Gospel Riders on suurin kristillinen mp-kerho Suomessa ja Euroopassa. Siihen kuuluu tällä hetkellä noin tuhat jäsentä. Joukossa on myös naisia, joista osa ajaa omalla pyörällä ja osa on kyytiläisiä. Kerholaisia yhdistää se, että Jeesus on heille Herra. Sääntöihin kuuluu, että  kristilliset ”ääriainekset” on jätettävä muihin tilanteisiin.

 

– Luterilaisia, baptisteja, helluntailaisia, vapaakirkollisia, metodisteja, Sjölind luettelee.

 

– Olen itse Larsmon evankelisluterilaisen seurakunnan jäsen, mutta parhaiten viihdyn kaikkien kristittyjen kanssa. Kaikki he ovat minulle yhtä Jeesuksessa!

 

Lisäväriä Sjölindin ryhmään tuovat myös nuorisopastori Rafi Shimon Israelista ja ruotsalaisen Mc Ichtyksen jäsenet.

 

 

Rukouksia tarvitaan

Gospelriderit kiertävät Suomea rukouksen hengessä ja toivovat, että myös heidän puolestaan ru koiltaisiin.

 

 

– Nyt on aika evankelioida suomalaisia. Uskomme, että epäuskon muurit kaatuvat tässä maassa, Jens ja Reijo sanovat.

 

Rukous- ja kiitosaiheeksi Ruotsalainen sanoo muun muassa sen, että vaikka vuosittain 70–80 motoristia on ollut mukana koko kiertueen ajan, mitään vakavia liikenneonnettomuuksia ei ole ollut.

 

Kiitosaihe on sekin, että kerho on saanut kiertuetta varten niin paljon sponsoreita, ettei kenenkään aktiolaisen ole tarvinnut maksaa bensojaan.

 

7xSF-kiertue päättyy Kalajoelle kerhon MOJ ”Message of Joy” -kesäjuhlaan 16.–17. heinäkuuta. Mukaan tulee myös muita kerhon jäseniä.

 

 

Kiertueaikataulu ja video-otoksia matkan varrelta:

Järviradiolta suoria lähetyksiä. Taajuudet:Niina TuovinenJaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!