Maanantai 27. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Viljo
Julkaistu 4.12.2019 12:55

Köyhien Linnanjuhla Hakaniementorilla

Kuva: Shutterstock

Itsenäisyyspäivää juhlitaan perinteisesti presidentin linnassa. Perinteeksi on muodostunut myös vähemmän loistelias mutta sitäkin merkittävämpi tapahtuma Helsingin Hakaniementorilla, joka kerää tänäkin vuonna pitkälti toistatuhatta henkilöä lämpimän keiton äärelle.

 

Itsenäisyyspäivän tapahtuman osallistujamäärässä ei ole viime vuosina suuria muutoksia tapahtunut mutta rakenteessa kyllä.

 

– Viime vuosina perheellisten osallistujien määrä on ollut nousussa, kertoo Hurstinapu ry:n nykyinen toiminnanjohtaja Sini Hursti. Vapaaehtoisia joulukuun molemmissa tapahtumissa on riittänyt, ja tämänkin vuoden juhlien järjestämiseen heitä on jo tarpeeksi.

 

Järjestö aloitti toimintansa 1960-luvulla, ja sen perusti sosiaali­neuvos Veikko Hursti.  Hänen jälkeensä toimintaa johti vuosia Veikon poika Heikki Hursti, joka jatkaa edelleen järjestön varatoiminnanjohtajana sekä hallituksen puheen­johtajana. 

 

Järjestö toimii jakamalla vaate- ja ruoka-avustuksia niitä tarvitseville sekä järjestämällä tapahtumia, joista näkyvimmiksi ovat muodostuneet vähävaraisille ja syrjäytyneille suunnatut perinteiset juhlat, Köyhien Linnanjuhla Hakaniemen torilla itsenäisyys­päivänä sekä Joulujuhla Helsingin messukeskuksessa jouluaattona.Petri Mäkilä


Jaa
Viestikapulan vaihtajat
Intialaiset kiittävät lähetyssaarnaajia
”Kulttuurierot tuovat  tuplasti ongelmia ja hyvää”
Sairaalapappi on läsnä ilon ja kaipauksen hetkellä
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!