Tiistai 26. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Joonatan
Julkaistu 26.5.2016 00:00

Koululaisherätys ravistelee yhteisöjä Appalakeilla

Maaliskuussa puhjenneelle liikehdinnälle on ollut ominaista runsas rukous sekä nuorten toimiminen julistajina ja esirukoilijoina. Herätys on koskettanut työttömyyden ja huumeongelman koettelemaa aluetta laajasti.Yhdysvalloissa sekä kristillinen että maallinen media on uutisoinut Länsi-Virginian ja Kentuckyn osavaltioissa leviävästä herätyksestä, jonka keskuspaikkoja ovat alueen high schoolit eli Suomen yläkouluja ja lukioita vastaavat oppilaitokset.

Julkisuudessa olleiden arvioiden mukaan jopa jo yli 2 000 ihmistä on vastaanottanut Jeesuksen pelastajanaan maaliskuun lopun jälkeen. Toukokuun alkuun mennessä liikehdintä oli levinnyt jo yli 20 kouluun, ja erimuotoisia herätyskokoontumisia kerrottiin tuolloin olevan käytännössä päivittäin.

Herätyksen myötä koulujen rukouspiirien kokoontumisiin on tulvinut osallistujia. Oppilaiden  on kerrottu kokoontuvan rukoilemaan ja lukemaan Raamattua jopa aamuisin ennen koulupäivän alkua.

Myös parantumisihmeistä on raportoitu. Vähintään kymmeniä kääntyneitä on kastettu.

Herätys on koskettanut yhteisöjä laajasti. Alueella toimivan Assemblies of God -helluntaiseurakunnan nuorisopastori Billy Carrico kertoi PENews-uutissivustolle, että hengellinen ilmapiiri on seudulla niin avoin, että tilanteet avautuvat luonnollisesti.

– Kun menee ravintolaan, siellä ihmiset puhuvat Jumalasta. Ihmiset, jotka eivät välttämättä käy edes kirkossa, puhuvat siitä [herätyksestä]. Se on koskettanut kaikkia seurakuntia, Carrico kertoo.

”Appalakkien herätykseksi” kutsutun liikehdinnän keskusalueita ovat Länsi-Virginian osavaltion eteläosissa sijaitsevat Loganin ja Mingon piirikunnat. Alue sijaitsee noin 600 kilometriä Yhdysvaltojen pääkaupungista Washingtonista lounaaseen.

Sosiaalinen media viestinviejänä

Tapahtumasarja alkoi, kun Skyler Miller -niminen uskova nuori oli pitänyt spontaanin saarnan oppilastovereilleen ruokavälitunnilla 24. maaliskuuta. Puheensa lopuksi hän kehotti koulun käytävällä istuskelleita kuulijoitaan antamaan elämänsä Jeesukselle – ja monet halusivat tehdä niin.

Tieto tapauksesta alkoi levitä sosiaalisessa mediassa. 13. huhtikuuta naapuripiirikunnassa sijaitsevan Mingo Central High School -koulun rukouspiiri järjesti tilaisuuden, johon osallistui yllättäen 400 oppilasta, joista 150 vastasi kehotukseen vastaanottaa Kristus omana pelastajanaan.

Kolme päivää myöhemmin nopeasti organisoituun evankeliointitilaisuuteen koulun jalkapallostadionille saapui yli 2 500 ihmistä. Neljä tuntia kestänyt tilaisuus päättyi useiden kääntyneiden kastamiseen.

Sen jälkeen alueella sijaitsevassa urheiluhallissa on järjestetty iltatilaisuuksia, jotka ovat toistuvasti keränneet yli 2 000 ihmistä.

Opiskelijat ovat levittäneet sosiaalisessa mediassa tietoa suunnittelemistaan tilaisuuksista ja kertoneet saamistaan rukousvastauksista. Kuvat ja videot julistavista ja rukoilevista oppilaista ovat saaneet huomiota myös siksi, että yleisesti mahdollisuudet evankelioimiseen ja julkiseen uskonnonharjoitukseen kouluissa ovat vähentyneet Yhdysvalloissa 2000-luvulla.

Monien ongelmien piinaama alue

Länsi-Virginian eteläosat kärsivät korkeasta työttömyydestä ja huumeongelmasta. Herätysuutisissa alueen henkistä ilmapiiriä on luonnehdittu apaattiseksi, jopa toivottomaksi.

– [Seudun] ihmiset kokevat itsensä unohdetuiksi ja heitteille jätetyksi. Tämä liikehdintä herättelee ja luo toivoa enemmän, kuin mitä voimme nyt edes ymmärtää, pastori Sarah Dunn paikallisesta Valley Christian Assembly -seurakunnasta arvioi The State Journal -verkkolehdessä.

CBN:n haastattelema paikallinen Church of God -seurakunnan pastori Mitch Bias näkee alueen lasten kärsivän hengellisestä tyhjiöstä, joka on seurausta hengellisen opetuksen puutteesta.

– Kun he kuulevat toivon sanoman, se todella puhuttelee heitä, hän toteaa.

Herätyksessä mukana olleet ovat toistuvasti korostaneet myös paikallisten uskovien vuosikymmeniä jatkuneen sitkeän rukoilemisen merkitystä.

– Toivon, että yhteisössä jokainen voi kokea, kuinka Jeesus todella on olemassa, ja pääsee kokemaan sen rauhan, joka seuraa Jeesuksen rakastamisesta, eräs Mingo Central High Schoolin oppilas sanoi WCHS-uutissivuston videolla.


Heikki Salmela

Jaa
Karhulan helluntaiseurakunnan pastori Marjaana Rauma: ”Seurakuntien on turhaa kärvistellä yksinään”
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!