Tiistai 19. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Heikki, Henrik, Henrikki
Julkaistu 29.2.2016 21:59

Konkarit saivat uusia kollegoita

Hymy oli herkässä, kun uudet seurakuntatyöntekijät kokoontuivat Espoon helluntaiseurakuntaan pääkaupunkiseudun pastoritapaamiseen. Kuva: Kari KorhonenPääkaupunkiseudun helluntaiseurakuntien pastoritapaamisessa viime keskiviikkona siunattiin joukko uusia työntekijöitä työyhteyteen. Osa tuoreista pastoreista ja evankelistoista on aloittanut tehtävässään vasta tämän vuoden puolella.

Itähelsinkiläisen Metrokappeli-seurakunnan johtava pastori Kari Korhonen kertoo, että tulokkaiden määrä yllätti konkarit iloisesti.

– Ennen tilaisuuden alkua vanhemman kaartin työntekijät hämmästelivät sitä, että yli puolet oli uusia kasvoja. Kun aina sanotaan, että samat vanhat parrat liikkuvat näissä piireissä, niin nyt ei näin ollut. Meille Metrokappeliinkin on hiljattain saatu kaksi uutta työntekijää.

Tulokkaiden kokoonpano on moninainen: mukana on sekä miehiä että naisia ja etniseltä taustaltaan muun muassa iranilaisia, venäläisiä ja romaneja. Eräänkin työntekijän suunnitelmissa on portugalinkielisen seurakunnan perustaminen.

Pääkaupunkiseudun pastoritapaamisia järjestetään puolivuosittain, ja mukana on väkeä Uudenmaan alueelta Lahdesta lähtien. Tällä kertaa osallistujat keskustelivat muun muassa Romanian romaneiden vaikeuksista pääkaupunkiseudulla, paikallisen koulutyön elvyttämisestä sekä pakolaistilanteesta.


Säde Loponen

Jaa
Usko, rukous ja läheiset auttavat pastoreita jaksamaan poikkeustilanteessa
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!