Lauantai 21. syyskuuta.
Nimipäivää viettää Mervi, Gunborg, Gunlög
Julkaistu 29.2.2016 21:59

Konkarit saivat uusia kollegoita

Hymy oli herkässä, kun uudet seurakuntatyöntekijät kokoontuivat Espoon helluntaiseurakuntaan pääkaupunkiseudun pastoritapaamiseen. Kuva: Kari KorhonenPääkaupunkiseudun helluntaiseurakuntien pastoritapaamisessa viime keskiviikkona siunattiin joukko uusia työntekijöitä työyhteyteen. Osa tuoreista pastoreista ja evankelistoista on aloittanut tehtävässään vasta tämän vuoden puolella.

Itähelsinkiläisen Metrokappeli-seurakunnan johtava pastori Kari Korhonen kertoo, että tulokkaiden määrä yllätti konkarit iloisesti.

– Ennen tilaisuuden alkua vanhemman kaartin työntekijät hämmästelivät sitä, että yli puolet oli uusia kasvoja. Kun aina sanotaan, että samat vanhat parrat liikkuvat näissä piireissä, niin nyt ei näin ollut. Meille Metrokappeliinkin on hiljattain saatu kaksi uutta työntekijää.

Tulokkaiden kokoonpano on moninainen: mukana on sekä miehiä että naisia ja etniseltä taustaltaan muun muassa iranilaisia, venäläisiä ja romaneja. Eräänkin työntekijän suunnitelmissa on portugalinkielisen seurakunnan perustaminen.

Pääkaupunkiseudun pastoritapaamisia järjestetään puolivuosittain, ja mukana on väkeä Uudenmaan alueelta Lahdesta lähtien. Tällä kertaa osallistujat keskustelivat muun muassa Romanian romaneiden vaikeuksista pääkaupunkiseudulla, paikallisen koulutyön elvyttämisestä sekä pakolaistilanteesta.


Säde Loponen

Jaa
Alkoholistista tulee peittelemisen mestari
Pastoripariskunta kohtaa haasteita monelta suunnalta
Kivulias tie nuorisopastoriksi
"Toivon kirjojeni tuovan lohtua"
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!