Kohtaamisia, iloa, musiikkia, sanaa ja aurinkoa

Konferenssin keskipisteessä Jeesus

Juhlakansaa juhannuspäivän tapahtumissa. Radio Dei vieraili myös tapahtumassa osana kesäkiertuettaan. Kuva: Saija Alanko

Tänä vuonna osallistujamäärän arvellaan nousseen yhteensä lähelle 30 000 kävijää. Asuntovaunujen ja -autojen määrä kasvoi viime vuosista ja nousi jälleen tuhannen paremmalle puolelle ja pikkutelttojakin oli sadoittain vaikka niiden määrää ei enää ole laskettu. Henkilöautoja oli päiväpysäköinnissä juhannuspäivänä reilut 2500.

 

 

Korvaamaton talkooväki

Ilman satojen talkoolaisten työpanosta ei juhannuskonferenssia järjestettäisi. Heidän panoksensa on korvaamaton.

 

– Uusia talkoolaisia tulee aina jonkin verran – onneksi. Suurin ikäryhmä talkoolaisissa ovat 11-20 -vuotiaat, joita oli lähes 500 henkilöä, hämmästelee tapahtumakoordinaattori Leea Miettinen.

 

Ennen konferenssia jännitettiin hieman väen riittävyyttä. Aloituspäivään mennessä ilmoittautuneita oli 1370. Sunnuntaina saapuneiden talkoolaisten kokonaismäärä oli 1600.

 

–Viime vuonna määrä taisi olla 1700, joten hieman jäätiin alle sen. Kaiken kaikkiaan talkootyöt sujuivat hienosti. Erityisen hatunnoston ansaitsevat jo monia vuosia mukana olleet tai vajaalla työvoimalla työtä tehneet esimiehet ja vuorovastaavat, Miettinen kiittelee.

 

 

Rukousta ja lähetystyötä

Vaikka konferenssin ohjelmapuolta on viime vuosina kevennetty, löytyy konferenssialueelta ohjelmaa kaikenikäisille ja eri asioista kiinnostuneille.

 

Rukousteltassa kokoonnuttiin joka aamu rukoilemaan päivän tilaisuuksien puolesta. Rukousteemat johtivat rukoukseen kristittyjen yhteyden, Suomen kansan ja lähetyskäskyn toteutumisen puolesta.

 

– Kun ihmiset saapuvat rukoustelttaan jo valmiiksi rukoukseen virittäytyneenä, niin totta kai se vaikuttaa ilmapiiriin, rukousteltan esimies Seppo Aapa kertoo.

 

Rukousteltassa sanan opetuksen ja rukouksen kautta etsittiin myös Pyhän Hengen täyteyttä ja sairaiden parantumista.

 

Visioteltan monipuolinen ohjelma nosti esiin helluntaiherätyksen monipuolisen lähetys-, diakonia- ja evankeliointityön niin kotimaassa kuin eri puolilla maailmaa. Vieraita haastettiin mukaan kutsumuspolulle ja rohkaistiin oman elämän kautta evankeliointiin.

 

Missioteltta avasi silmät näkemään, miten laajaa ja monipuolista työtä helluntailähetyksen piirissä tehdään sekä kotimaassa että ympäri maailmaa. Esittelypisteet, kirpputori ja kahvila vetivät erityisesti perjantaina ja lauantaina teltan täyteen kävijöitä.

 

Muun muassa Fidan laaja työ eri puolilla Aasiaa oli esillä teltassa ja päivittäin Fidan pisteillä oli useita lähettejä kertomassa työstään.

 

Hyvä Sanoma ry:n osastolla oli käynnissä Loistava seurakunta -kysely, jossa oli osa-alueita oman seurakunnan evankeliointi-, diakonia- ja koulutyöhön liittyen. Kyselyn avulla on tarkoitus tukea ja auttaa paikallisseurakuntia loistamaan evankeliointi- ja diakoniatyössä.

 

Viereisellä pisteellä oli mahdollisuus tehdä virtuaalimatka 3D-laseilla konferenssin pääpuhuja Daniel Kolendan megakonferenssiin. Virtuaalimatkaa jonotettiinkin ahkerasti eikä elämysmatka tuottanut pettymystä.

 

 

Juhlateltan sanoma kosketti

Juhlateltan monipuolisen ohjelman kautta konferenssin Jeesus-teema tuli vahvasti esille. Seniorijuhlassa Raimo Rahnasto haastoi kuulijoita jättäytymään Jeesuksen käsiin juuri tänään, iästä huolimatta.

 

– Tunne Jeesus ja Hänen osoittamansa tie, Rahnasto painotti.

 

Yksi juhlateltan kokokohdista oli Musiikkijuhla, jonka teemana oli Jeesus - syntisten ystävä. Mika Karola ja Jari Levyn yhtye sai koko juhlateltan väen energiallaan mukaan laulamaan dynaamisesti sovitettuja versioita vanhoista tutuista lauluista. Kyyneleiltäkään ei vältytty. Markku Vuorisen puhe ja sen jälkeen laulettu Ihmeinen risti toi kyyneleet monien silmille ja Jumalan läsnäolon vahva tuntu täytti juhlateltan.

 

Konferenssi-isäntä Marko Halttunen oli tyytyväinen myös Daniel Kolendan vierailuun.

 

– Hän on vahva julistaja, joka on herätellyt meitä niin kuin Johannes Kastaja aikoinaan.

 

Kolendan torstai-illan puhe oli vahvasti evankeliumikeskeinen ja haastoi kuulijoita palavuuteen puhujan viitatessa Jeesuksen sanomaan Laodikean penseälle seurakunnalle.

 

Myös muiden iltojen sanoma herätteli ja ravisteli kuulijoita.

 

– Jos ainut perintö uudelle sukupolvelle on menneiden aikojen tarinat, niin olemme varastaneet heiltä tämän päivän Pyhän Hengen todellisuuden, Kolenda sanoi ja muistutti ettemme voi antaa muille, mitä meillä itsellämme ei ole.

 

 

Konferenssi-isännän terveiset

Konferenssia isännöinyt Marko Halttunen on juhlien jälkeen tyytyväinen.

 

– Sisältö oli erinomaista ja konferenssi tarjosi monipuolisen ohjelmakattauksen vieraille. Tapahtumasta lähetettiin myös valtiojohdolle tervehdys, jossa päättäjille toivotettiin siunausta, varjelusta ja viisautta tehtävässään.

 

Konferenssin talouskin vahvistui sillä myyntituotot ja kolehdit kasvoivat viime vuoteen noin 12 %. Tarkempi tuloslaskelma saadaan kun kaikki kulut on huomioitu.

 

– Vuoden 2020 -konferenssia varten valitaan syksyllä uusi toimikunta ja sen myötä alkaa tulevaisuuden suunnittelu. Jos Herra päiviä suo niin juhannuskonferenssia vietetään Ison Kirjan maisemissa jälleen ensi vuonna, vakuuttaa Marko Halttunen.

 

 

Petri Mäkilä, Jyrki Alanko, Outi Lepistö

 

 
27/2019

UutisetJuhannuskonferenssia vietettiin tänä vuonna suotuisissa sääolosuhteissa kristinuskon ydinsanoman äärellä.
UutisetTapahtumakoordinaattori Leea Miettisellä oli erinomainen juhannus. Helluntaiseurakuntien suurtapahtuma Juhannuskonferenssi sujui varsin leppoisasti, nyt kun säätkin tekivät helluntailaisten...
MuutKittilästä kotoisin oleva Saila Ruotsala on kasvanut uskovaisessa kodissa. Hän kokee, että erityisesti mummon rukoukset ovat kantaneet häntä tähän päivään asti.

– Olin l...
KolumniVuoden 1910 kesäkuussa pidettiin Skotlannin Edinburghissa protestanttisten kirkkojen lähetyskonferenssi. Se tuli kuuluisaksi optimismistaan. Sieltä löysi otollisen maaperän kokouksen puheenj...
PääkirjoitusTämän sanonnan olen kuullut muutamankin kerran. Usein sanonta liittyy tilanteeseen, jossa jonkun toisen toiminta on ollut omasta mielestä ajattelematonta. Toisinaan lausahdukseen sisältyy hu...
UutisetWeb for women kokosi naiset koolle Juhannuskonferenssissa.


– Tämä on ollut unelmanamme pitkään, sanoo Maria Hietanen.
Web for women on muutaman tähänast...
MielipideNiilo Mäenpää on kirjoittanut pride-ajatuksista osuvasti sanoen näin: "On ollut ja tulee olemaan aina kaksi, tai useampi näkemys näistä asioista. Meidän tehtävämme on julistaa evankeli...
MielipideTämän ajan hengen julistajat tulevat Setasta ja Pride-aatteen kannattajista. Ja jos ei hyväksy sanomaa, on tuomio ankara: olet suvaitsematon tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden vastustaja.
...
ArtikkelitAikoinaan lainoppineet halusivat kiusata Jeesusta ja esittivät hänelle kysymyksiä, joiden olettivat olevan Jeesukselle kompastukseksi. Eräs lainoppinut testasi Jeesuksen tietoa kirjoituksist...
Pakina”Sä nyt et varmaan paljon liikuntaa harrasta”, kaveri naurahti.
Tilanteesta on reilusti yli vuosikymmen. En ollut suoranaisesti lihava, mutten hoikkakaan, mistä kaveri ilmeisesti teki...
PikavisiittiKesässä parasta on, kun ei ole koulua ja on lämmintä. Kesän kohokohtia ovat kuitenkin aina Saalemin leirit. Niillä pääsee viettämään aikaa kavereiden kanssa ja oppimaan lisää Jumalasta. ...
Swahilista tuli rukouspiirin yleisin äidinkieli
Kun vuoden työ kiteytyy viiteen päivään
Johtaja-ainesta
Unelmana rakkauden parantamat perheet
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!