Lauantai 23. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Eine, Eini, Enni
Julkaistu 1.7.2019 00:00
Kohtaamisia, iloa, musiikkia, sanaa ja aurinkoa

Konferenssin keskipisteessä Jeesus

Juhlakansaa juhannuspäivän tapahtumissa. Radio Dei vieraili myös tapahtumassa osana kesäkiertuettaan. Kuva: Saija Alanko

Tänä vuonna osallistujamäärän arvellaan nousseen yhteensä lähelle 30 000 kävijää. Asuntovaunujen ja -autojen määrä kasvoi viime vuosista ja nousi jälleen tuhannen paremmalle puolelle ja pikkutelttojakin oli sadoittain vaikka niiden määrää ei enää ole laskettu. Henkilöautoja oli päiväpysäköinnissä juhannuspäivänä reilut 2500.

 

 

Korvaamaton talkooväki

Ilman satojen talkoolaisten työpanosta ei juhannuskonferenssia järjestettäisi. Heidän panoksensa on korvaamaton.

 

– Uusia talkoolaisia tulee aina jonkin verran – onneksi. Suurin ikäryhmä talkoolaisissa ovat 11-20 -vuotiaat, joita oli lähes 500 henkilöä, hämmästelee tapahtumakoordinaattori Leea Miettinen.

 

Ennen konferenssia jännitettiin hieman väen riittävyyttä. Aloituspäivään mennessä ilmoittautuneita oli 1370. Sunnuntaina saapuneiden talkoolaisten kokonaismäärä oli 1600.

 

–Viime vuonna määrä taisi olla 1700, joten hieman jäätiin alle sen. Kaiken kaikkiaan talkootyöt sujuivat hienosti. Erityisen hatunnoston ansaitsevat jo monia vuosia mukana olleet tai vajaalla työvoimalla työtä tehneet esimiehet ja vuorovastaavat, Miettinen kiittelee.

 

 

Rukousta ja lähetystyötä

Vaikka konferenssin ohjelmapuolta on viime vuosina kevennetty, löytyy konferenssialueelta ohjelmaa kaikenikäisille ja eri asioista kiinnostuneille.

 

Rukousteltassa kokoonnuttiin joka aamu rukoilemaan päivän tilaisuuksien puolesta. Rukousteemat johtivat rukoukseen kristittyjen yhteyden, Suomen kansan ja lähetyskäskyn toteutumisen puolesta.

 

– Kun ihmiset saapuvat rukoustelttaan jo valmiiksi rukoukseen virittäytyneenä, niin totta kai se vaikuttaa ilmapiiriin, rukousteltan esimies Seppo Aapa kertoo.

 

Rukousteltassa sanan opetuksen ja rukouksen kautta etsittiin myös Pyhän Hengen täyteyttä ja sairaiden parantumista.

 

Visioteltan monipuolinen ohjelma nosti esiin helluntaiherätyksen monipuolisen lähetys-, diakonia- ja evankeliointityön niin kotimaassa kuin eri puolilla maailmaa. Vieraita haastettiin mukaan kutsumuspolulle ja rohkaistiin oman elämän kautta evankeliointiin.

 

Missioteltta avasi silmät näkemään, miten laajaa ja monipuolista työtä helluntailähetyksen piirissä tehdään sekä kotimaassa että ympäri maailmaa. Esittelypisteet, kirpputori ja kahvila vetivät erityisesti perjantaina ja lauantaina teltan täyteen kävijöitä.

 

Muun muassa Fidan laaja työ eri puolilla Aasiaa oli esillä teltassa ja päivittäin Fidan pisteillä oli useita lähettejä kertomassa työstään.

 

Hyvä Sanoma ry:n osastolla oli käynnissä Loistava seurakunta -kysely, jossa oli osa-alueita oman seurakunnan evankeliointi-, diakonia- ja koulutyöhön liittyen. Kyselyn avulla on tarkoitus tukea ja auttaa paikallisseurakuntia loistamaan evankeliointi- ja diakoniatyössä.

 

Viereisellä pisteellä oli mahdollisuus tehdä virtuaalimatka 3D-laseilla konferenssin pääpuhuja Daniel Kolendan megakonferenssiin. Virtuaalimatkaa jonotettiinkin ahkerasti eikä elämysmatka tuottanut pettymystä.

 

 

Juhlateltan sanoma kosketti

Juhlateltan monipuolisen ohjelman kautta konferenssin Jeesus-teema tuli vahvasti esille. Seniorijuhlassa Raimo Rahnasto haastoi kuulijoita jättäytymään Jeesuksen käsiin juuri tänään, iästä huolimatta.

 

– Tunne Jeesus ja Hänen osoittamansa tie, Rahnasto painotti.

 

Yksi juhlateltan kokokohdista oli Musiikkijuhla, jonka teemana oli Jeesus - syntisten ystävä. Mika Karola ja Jari Levyn yhtye sai koko juhlateltan väen energiallaan mukaan laulamaan dynaamisesti sovitettuja versioita vanhoista tutuista lauluista. Kyyneleiltäkään ei vältytty. Markku Vuorisen puhe ja sen jälkeen laulettu Ihmeinen risti toi kyyneleet monien silmille ja Jumalan läsnäolon vahva tuntu täytti juhlateltan.

 

Konferenssi-isäntä Marko Halttunen oli tyytyväinen myös Daniel Kolendan vierailuun.

 

– Hän on vahva julistaja, joka on herätellyt meitä niin kuin Johannes Kastaja aikoinaan.

 

Kolendan torstai-illan puhe oli vahvasti evankeliumikeskeinen ja haastoi kuulijoita palavuuteen puhujan viitatessa Jeesuksen sanomaan Laodikean penseälle seurakunnalle.

 

Myös muiden iltojen sanoma herätteli ja ravisteli kuulijoita.

 

– Jos ainut perintö uudelle sukupolvelle on menneiden aikojen tarinat, niin olemme varastaneet heiltä tämän päivän Pyhän Hengen todellisuuden, Kolenda sanoi ja muistutti ettemme voi antaa muille, mitä meillä itsellämme ei ole.

 

 

Konferenssi-isännän terveiset

Konferenssia isännöinyt Marko Halttunen on juhlien jälkeen tyytyväinen.

 

– Sisältö oli erinomaista ja konferenssi tarjosi monipuolisen ohjelmakattauksen vieraille. Tapahtumasta lähetettiin myös valtiojohdolle tervehdys, jossa päättäjille toivotettiin siunausta, varjelusta ja viisautta tehtävässään.

 

Konferenssin talouskin vahvistui sillä myyntituotot ja kolehdit kasvoivat viime vuoteen noin 12 %. Tarkempi tuloslaskelma saadaan kun kaikki kulut on huomioitu.

 

– Vuoden 2020 -konferenssia varten valitaan syksyllä uusi toimikunta ja sen myötä alkaa tulevaisuuden suunnittelu. Jos Herra päiviä suo niin juhannuskonferenssia vietetään Ison Kirjan maisemissa jälleen ensi vuonna, vakuuttaa Marko Halttunen.

 

 

Petri Mäkilä, Jyrki Alanko, Outi Lepistö

 

 Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!