Jyväskylän Helluntaikirkko valmistui

Koko kaupungin olohuone

Sanomalehti Keskisuomalainen nimesi uutisessaan helluntaiseurakunnan uuden rakennuksen koko kaupungin olohuoneeksi. Kuvat Pentti Heinonen

Lähes vuosikymmenen kestänyt Uutta kotia kohti -hanke sai juhlavan päätöksen, kun Jyväskylän helluntaiseurakunnan uusi toimintakeskus otettiin käyttöön pyhäinpäivänä. Vihkiäisjuhliin oli saapunut runsaasti seurakuntaväkeä, kaupunkilaisia ja kutsuvieraita ympäri Suomen.

 

– Muutamme tähän uuteen kotiin seurakunnan historia mukanamme. Se on kertomus monista ihmisistä, joiden kautta Jumala on vaikuttanut Jyväskylän kaupungissa, syksyn aikana tehtävässään aloittanut seurakunnanjohtaja Esa Hyvönen sanoi juhlapuheessaan.

 

– Meillä on tuotavana tuhansien jyväskyläläisten kokemus siitä, että ylösnoussut Jeesus vaikuttaa edelleen elämäämme. Tätä hengellistä todellisuutta kannamme nyt uusien sukupolvien myötä iloisesti eteenpäin.

 

 

Siion muuttui Helmiksi

Vuonna 1926 perustettu Jyväskylän helluntaiseurakunta toimi entisellä paikallaan Lyseonkadulla 1930-luvulta aina tämän vuoden lokakuuhun asti. Vuonna 1971 valmistunut Siiontemppeli oli toinen kirkkorakennus samalla tontilla.

 

Seurakunnan jäsenmäärä ja tilantarve ovat jatkuvasti kasvaneet. Nykyisin seurakuntaan kuuluu reilusti yli kaksi tuhatta jäsentä.

 

Uusi rakennus valmistui Okkerinkadulle, Jyväskylän yliopistokampuksen ja Hippoksen liikuntakeskuksen läheisyyteen. Toimintakeskuksen suunnittelussa painotettiin sakraalin kirkkorakennustyylin sijasta tilojen monikäyttöisyyttä ja rakennuksen luontevaa roolia osana muuta yhteiskuntaa. Siiontemppeli-sanakin jäi nyt – 86 vuoden jälkeen – lopullisesti historiaan.

 

Vihkiäisjuhlassa paljastettiin myös uuden rakennuksen nimi: tapahtumakeskus Helmi. Sen toivotaan tulevan erilaisten tapahtumien kautta kaikille kaupunkilaisille tutuksi.

 

– Rakennuksen nimi kantaa myös seurakuntamme hengellistä historiaa, sillä Helmi Veijanen oli 1920-luvulla ensimmäinen Jyväskylän helluntaiseurakunnan kastettu jäsen, pastori Hyvönen kertoi puheessaan.

 

 

Kaikki muutkin rakennuksen tilat on nimetty seurakunnan perustajajäsenten mukaan.

 

 

Komistus Jyväskylän kaupungille

Vihkiäisjuhlan ohjelmassa ja av-tekniikan hoidossa nuorella sukupolvella oli keskeinen rooli. Juhlan juonsi 15-vuotias Ellenoora Koponen. Musiikista vastasi helluntaiseurakunnan nuorista aikuisista koostuva Hope-kuoro ja orkesteri. Myös lapset olivat ohjelmassa näkyvästi esillä.

 

Jyväskylän kaupungin tervehdyksen juhlaan toi kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Eila Tiainen, joka kertoi vaikuttuneensa juhlan väkimäärästä sekä nuorekkaasta ja iloisesta tunnelmasta.

 

– Ymmärrän toki, että ihmiset hakeutuvat aina sinne, missä on parhaat bileet, myös kirkkovaltuutettuna toimiva Tiainen lohkaisi ja sai yleisön nauramaan.

 

– Tämä rakennus on koko Jyväskylän kaupungille komistus tällä paikalla, hän kiitteli.

 

Uusi rakennus siunattiin käyttöön Suomen Helluntaikirkon toiminnanjohtajan Esko Matikaisen johdolla. Matikainen kuvaili kirkkoa uudeksi päänavaukseksi koko helluntailiikkeen historiassa.

 

 

Monikäyttöinen tapahtumakeskus

Yli seitsemän miljoonaa euroa maksanut tapahtumakeskus Helmi palvelee seurakunnan oman toiminnan lisäksi ulos vuokrattavana tilana ja tasokkaana konserttisalina. Rakennukseen  on esteetön pääsy, ja sen avarasta tuloaulasta avautuu ikkunaseinän läpi näköala suoraan kadulle.

 

Pääsalissa on 595 istumapaikkaa. Salin lähes puoli miljoonaa euroa maksanut moderni av-tekniikka tuli hyvin esiin jo ensimmäisessä tilaisuudessa: äänentoisto oli nautittavaa kuultavaa, ja ohjelmassa hyödynnettiin monin tavoin uutta videotekniikkaa.

 

Rakennuksesta löytyy kaikkiaan 13 erillistä varattavaa tilaa, joten tapahtumia voidaan järjestää hyvin myös samanaikaisesti.

 

Tapahtumakeskus Helmin sijainti kaupungin ydinalueella tarjoaa seurakunnalle erinomaiset mahdollisuudet muun muassa lasten, nuorten ja opiskelijoiden tavoittamiseen.

 

Kirkko valmistui aikataulussa, ja sen vihkiäisissä kaikui kiitos seurakunnan Herralle. Jyväskylän helluntaiseurakunnan vanhimmiston puheenjohtaja Ari Kuisma hymyili tyytyväisenä juhlien ja 1 300 vieraan kahvituksen jälkeen.

 

– Oli hienoa nähdä, että uudet tilat toimivat juuri niin monipuolisesti kuin on tarkoituskin, hän iloitsi.

 

 

Leevi Launonen
46/2019

UutisetKirjallisuuspäällikkö Anniina Jakosen mielestä Raamattu on ylivertainen teos.
UutisetUuden toimintakeskuksen vihkiäisistä muodostui riemullinen kiitosjuhla, jossa seurakunta tarttui rohkeasti 2000-luvun mahdollisuuksiin.
UutisetKansanedustaja Päivi Räsäsen teksteihin kohdistuneet tutkintapyynnöt ovat herättäneet laajaa mediahuomiota niin Suomessa kuin ulkomailla. Tapausten myötä eri elämänkatsomuksia edustavat ihmise...
PääkirjoitusOlemme astuneet liberaalin, moniarvoisen valtakunnan rajalle. Kansanedustajan ja kirkkovaltuutetun Päivi Räsäsen sanoista Raamattuun ja homoseksuaalisuuteen liittyen on syntynyt keskustelu, j...
UutisetLuterilaisissa seurakunnissa löytyy nyt uutta missionäärisyyttä.
UutisetToissa viikonlopun Ilta Conferencen kävijämäärä kohosi yli kahteen tuhanteen nuoreen. Seinäjoen helluntaiseurakunnan sali oli aivan täynnä läpi tapahtuman.

– Oli kyllä mie...
UutisetKarjalassa katsotaan myös tulevaisuuteen luottavaisesti.
UutisetYoutubessa näkyvät The Bible Project -raamattuanimaatiot kiinnostavat eri-ikäisiä, mutta niitä katsovat erityisesti 18–35-vuotiaat nuoret miehet.

Amerikkalaiset ystävykset Timothy...
KolumniEtiopian pääministeri Abiy Ahmed sai äskettäin Nobelin rauhanpalkinnon. Suurta kansainvälistä arvostusta herättävä nimitys lankesi toistamiseen hengellisen vakaumuksensa avoimesti tunnustava...
PakinaAikuisiällä ystävystyin naisen kanssa, joka oli käynyt samaa koulua kuin minä. Emme vielä tuolloin olleet varsinaisesti tunteneet toisiamme, eikä minulla ollut erityisiä muistikuvia hänestä ko...
ArtikkelitSuomalaisen diakonian teologiaan on vaikuttanut useita aatevirtauksia, jotka ovat syntyneet historian mukana kehittyneistä teologisista ajattelu- ja tulkintamalleista. Taustalla ovat varhaiskr...
PikavisiittiFidalla logistiikkapäällikkönä työskentelevä Jukka Kärkkäinen iloitsee siitä, että vointi sallii taas lentopallon pelaamisen paikallissarjassa – rukouksessa on voimaa.
MielipideKirjoitan aiheesta nyt, kun mielet eivät ole virittyneitä vaalitilanteesta suomalaisessa yhteiskunnassa. Omassa toimintaympäristössäni käydään tulisesti jo alkanutta repivää vaalikampanj...
MielipideVuoden kristillinen kirja -kilpailun finalistit olivat tänäkin vuonna mielenkiintoinen kattaus eri tyylilajeja ja aihepiirejä. Niinpä päätin lähteä paikan päälle kuulemaan kilpailun voittajan...
MuutTunnin mittainen elokuvakonsertti tarjoaa kauneutta ja dramatiikkaa.
Korhoset kaikista köyhimpien asialla
Messiaanisen juutalaisen identiteetti ei avaudu helposti
”Oma onnellisuus ei ole muiden vastuulla”
Lähetysinnostus leviää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!