Keskiviikko 27. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Viljo
Julkaistu 29.2.2016 21:41

Kokemus on tärkeää pääomaa

Liikkuva työ varmistaa, että jokainen päivä on erilainen. Yrittäjä Anttoni Kokkosen koko työvälineistö kulkee pakettiautossa. Kuva: Anssi TittanenLVI-alan yrittäjä Anttoni Kokkosella, 34, ei ollut epärealistisia käsityksiä yritystoiminnasta perustaessaan Kestoputki Oy:tä viitisen vuotta
sitten.

Takana oli alan töitä parikymppisestä alkaen. Kokkonen toimi töiden ohella muun muassa pääluottamusmiehenä.

– Tunnen kohtuullisen hyvin yrittäjän ja työntekijän näkökulman erilaisiin asioihin, Kokkonen sanoo.

Omaa osaamista alkoi kolmenkympin lähetessä olla sen verran, että oman yrityksen perustaminen tuntui luontevalta. Ihan tuosta vain ei Kokkonen kuitenkaan alkanut firmaa pyörittämään. Yrityksen perustaminen vaatii pohjatyönsä.

– Tein aluksi ensimmäisen liiketoimintasuunnitelmani. Kyllä siinä oli käsillä työskentelemään tottuneella oma haasteensa. Nyt tuo suunnitelma jo naurattaakin hieman.

Kokkonen on hyödyntänyt yrittäjäjärjestöjen antaman tuen. Verkostoituminen on lähellä miehen sydäntä.

Yrittäjä juoksee

Kokkonen lähti mielestään yrittäjäksi hyvään aikaan. Kokemusta töistä oli kertynyt riittävästi.

– Kyllä kokemusta tarvitaan. Alallamme käy joskus niin, että markkinoidaan firmaa ja saadaan töitä, mutta sitten ei osatakaan riittävästi ja pudotaan pelistä pois.

Kestoputkella työskentelee yrittäjän lisäksi kaksi asentajaa. Kun räntäkelit tuovat tullessaan flunssat ja röhät, projektien saattaminen valmiiksi aikataulussa on haasteellista. Työntekijöiden sairastellessa yrittäjä juoksee kohteelta toiselle aamusta iltaan.

Yrittäjä Kokkonen tunnetaan vapaa-ajallakin himoliikkujana.

– Hyvä kunto luo pohjan sille, että pysyy itse terveenä ja jaksaa.

Miten nuori perhe pärjää?

Lähipiiri ei suoranaisesti kannustanut ryhtymään yrittäjäksi, mutta Piia-vaimo ja omat vanhemmat ovat olleet tukena firman eri käänteissä.

– Tietysti oli kaikenlaisia pelkoja. Äiti mietti, että miten nyt pärjäätte, itsekin kahden pienen lapsen isä kertoo.

Asiakkaita Kestoputkelle kertyi aluksi etenkin aiempien töiden kaikuina. Kokkonen tunnetaan huolellisena työmyyränä, mikä on rakennuksilla arvostettua. Hän myös vastaa säntillisesti aina puhelimeen ja käyttää aikaa asiakkaan neuvontaan.

Tilanteet haltuun

Anttoni Kokkonen toimi helsinkiläisen Lähetysseurakunnan järjestysmiesten esimiehenä vuosien ajan. Viime vuonna perhe siirtyi läheisempään Korson helluntaiseurakuntaan. Uusia seurakuntavastuita ei yrittäjä ole halunnut nyt ottaa.

– Keskityn nyt perheeseen ja yritystoimintaan. Töitä on koko ajan enemmän.

Kokkonen on ollut mukana lähetystyön mahdollistajana Fidan Bisnestiimissä.

– Siellä olen tavannut uskovia yrittäjiä, joiden yrittäjyydestä en edes tiennyt. Ei vain ole koskaan tullut seurakunnan penkissä puheeksi, mitä kukin työkseen tekee, Kokkonen kertoo.

Hän toivoo, että yrittäjät voisivat pitää enemmän yhtä seurakuntapiireissäkin. Yrittäjiä yhdistää tietynlainen halu ja kyky ottaa riskejä, ja ottaa tilanteita ennakkoluulottomasti haltuun.

– Meistä voisi olla enemmänkin hyötyä osana seurakuntaperhettä. Yrittäjillä on ammattitaitoa, ja saamme myös tarvikkeita tukkuhintaan
erilaisiin projekteihin


Anssi Tiittanen


Jaa
Holokausti tuhosi lähes kaikki Sarajevon juutalaiset – muisto vainosta ja piirityksestä on aina läsnä bosnialaisessa kaupungissa
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!