Sunnuntai 24. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Senja
Julkaistu 12.5.2016 00:00

Koivisto vetoaa Raamatun lukemisen puolesta

Kuva evankeliumijuhlilta kesältä 2012. Kuva: Seppo PitkänenEvankelinen herätysliike on menettänyt herätysliikeidentiteettiään, ja erityisesti tämä näkyy henkilökohtaisen Sanan tutkimisen ja rukouksen hiipumisena, toteavat luterilaiset pastorit Markku Koivisto ja Hannu Vuorinen toissa viikon Sanansaattaja-lehdessä.

Lehti on Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) äänenkannattaja.

Kaksikko antaa liikkeelle tunnustusta siitä, kuinka sen piirissä ”taakan rasittama sydän löytää evankeliumin kautta armon”. Samalla he ovat huolissaan siitä, että opetus kristittynä elämisestä on jäänyt vähemmälle.

”Meillä on pohjana Kristuksen täytetty työ. Eikö se olekin paras mahdollinen pohja sille, että evankelinen liike voisi uskonpuhdistuksen juhlavuoden lähestyessä rohkeasti kannustaa jokaista kristittyä Raamatun tutkimiseen ja rukoukseen elämäntapana?” kaksikko kysyy.

Heidän mukaansa Raamatun henkilökohtaisen tutkimisen ja rukouksen yhdistelmä oli ”pohja, jolle maallikkosaarnaajaliike muinoin kohosi. Se voimaannutti ihmiset Kristuksen seuraajiksi myös arkisessa elämässään”.

Kirkon tutkimuskeskuksen vuonna 2010 julkaiseman selvityksen mukaan Sleyn toimintaan osallistuvat edustavat raamatunlukuaktiivisuudessa herätysliikkeiden keskitasoa. Liikkeeseen kiinteästi kuuluvista 34 prosenttia luki Raamattua päivittäin, kun osuus esimerkiksi Kansanlähetyksen piirissä oli 59 prosenttia.

Nokia Mission johtajana tunnetuksi tullut Koivisto on kertonut löytäneensä hengellisen kodin Sleystä. Vuorinen toimii seurakuntapastorina Tampereella


Heikki Salmela

Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!