Tiistai 11. elokuuta.
Nimipäivää viettää Sanna, Sanni, Susanna, Susanne, Susanna, Susane, Sanna
Julkaistu 28.11.2019 13:46

200 miljoonaa kirjaa painettu

Kiinan Nanjingissä juhlittiin Raamattua

Viimeisimmät  sata miljoonaa raamattua painettiin kiinassa vain seitsemässä vuodessa. Kuva raamattupainosta. Kuva: American Bible Society

Kiinalaisiin Raamattuihin tarvittiin pitkään suomalaista erikoispaperia.

Nanjingissa sijaitseva maailman suurin raamattukirjapaino Amity Printing Company on tehnyt jälleen historiaa. Marraskuun alussa APC kutsui yhteistyökumppaninsa juhlimaan 200:aa miljoonaa painettua Raamattua. 

 

Viimeisimpien 100 miljoonan Raamatun painamiseen tarvittiin vain seitsemän vuotta. Ensimmäiset 100 miljoonaa painettiin 25 vuoden kuluessa raamattu­painon perustamisesta vuonna 1987.

 

Ensin suomalaiselle paperille

Juhlallisuuksiin osallistui sekä Kiinan kirkon että valtion edustajia yhdessä Yhtyneiden Raamattu­seurojen ja useiden kansain­välisten järjestöjen johtajien kanssa. Yhtyneiden Raamattu­seurojen delegaatiossa oli mukana myös Suomen Pipliaseuran edustajat viestintä- ja varainhankintajohtaja Terhi Huovari ja hallituksen jäsen Anne Haverinen

 

Suomen Pipliaseura onkin ollut mukana työssä raamattupainon alkuhetkiltä saakka ja tukenut tuolloin toiminnan käynnistämistä. Raamattuihin tarvittava ohut paperi tuli ensimmäiset kymmenen vuotta Suomesta, kun sitä ei vieä kyetty valmistamaan Kiinassa. Sittemmin on siirrytty kiinalaiseen paperiin. 

 

Yhtyneiden Raamattuseurojen Kiinan-työn tiimi on palvellut ja tukenut Kiinan kirkkoa raamattutyön tarpeissa. Raamattujen painamista tuetaan, jotta protestanttisilla sekä katolisilla kristityillä olisi mahdollisuus hankkia Raamattu kohtuullisella hinnalla.

 

”Sydämen asia”

Amity Printing Companyn hallituksen puheenjohtaja Qiu Zhonghui kiitti avaussanoissaan edesmennyttä piispaa K. H. Tingia ja tohtori Han Wenzaota kirja­painon perustamisesta yhdessä Yhtyneiden Raamattu­seurojen kanssa. Raamattupaino on toiminnallaan merkittävästi edistänyt Kiinan kirkkojen sekä globaalia raamattutyötä. 

 

– Yli 85 miljoonaa Raamattua on painettu ja levitetty Kiinan kirkoille, mukaan lukien piste­kirjoitusraamatut sekä 11 vähemmistökielelle painetut Raamatut. 

 

– Vuodesta 2003 APC alkoi kasvattaa painamista ulkomaille ja on sen jälkeen painanut 115 miljoonaa Raamattua yli 140 maahan, hän totesi.

 

Protestattisen kirkon Kansallisen Kolmen Itsen Liikkeen (TSPM) hallituksen puheenjohtaja, pastori Xu Xiaohong toi esiin, miten Raamattu yhdistää ja ravitsee Kiinan kirkkoa.

 

– Pastoreillemme Raamattu on sydämen asia. Saarnatessaan ja opettaessaan Raamatun totuuksia he käyttävät ymmärrettävää kieltä ja havainnollistavat sisältöä kuulijoille. 

 

– Kristityt rakastavat Raamattua ja kaipaavat Sanaa jalkojensa lampuksi. He lukevat Raamattua, jotta voisivat noudattaa sen ohjeita, kirkastaa Jumalaa ja todistaa yhteisöissään.

 

”Raamattu kuuluu kaikille”

Yhtyneiden Raamattuseurojen pääsihteeri Michael Perreau onnitteli Amity Printing Companya merkittävän virstanpylvään saavuttamisesta. Hän viittasi myös raamatunkäännöstyön haasteisiin tuomalla esiin, että edelleen on ihmisiä, joilla ei ole Raamattua omalla kielellään ja jotka eivät tiedä, että Jumala puhuu myös heidän sydämensä kieltä. 

 

– Rukoukseni on, että kun raamattupaino juhlii 300:aa miljoonaa Raamattua tulevaisuudessa, kaikilla ihmisillä olisi silloin mahdollisuus omaan Raamattuun. 

 

– Raamattu kuuluu kaikille, hän lisäsi. 

 

Yhtyneiden Raamattuseurojen Kiinan työn johtaja Kua Wee Seng kiitti puheessaan Jumalaa hänen siunauksestaan raamattupainon toiminnalle. 

 

– Kun näitä Raamattuja luetaan Kiinassa ja muualla maailmassa, me uskomme, että Jumalan sana ei palaa tyhjänä vaan täyttää sen tarkoituksen, jota varten se on lähetetty.

 

 

Anne HaverinenJaa
Syksyn abiturientti Elsa Karmitsa: ”Rukous on kaiken A ja O”
Suosittu Chosen-sarja saa jatkoa
”Kaikki alkaa nyt alusta” – Petri Kosonen on sujut sen kanssa, että monet Suomessa mieltävät hänet ”vain” ylistyksenjohtajaksi
Vähän erilainen leiri
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!