Sunnuntai 24. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Senja
Julkaistu 22.6.2016 21:41

"Keskustellaan siitä, miten voimme olla seurakunta, joka vaikuttaa"

Juhannuskonferenssi alkoi tänä iltana Keuruun Iso Kirja -konferenssikeskuksessa. Konferenssin teema on ”Maailma kädessä”.

 

Keuruun helluntaiseurakunnan johtava pastori Tuomas Harri totesi avajaispuheessaan, että seurakunnan synty Jeesuksen kuoleman jälkeen oli todellinen alkuräjähdys, jossa muuttuneet ihmiset alkoivat toimia ja muuttaa maailmaa.

 

Ensimmäiset opetuslapset olivat kuitenkin köyhistä köyhimpiä, jopa toisten halveksimia.

 

– Jeesuksen strategia ei ollut se, mitä korkea-arvoiset juutalaiset toivoivat. Hän ei palauttanut Israelin loistoa vaan koko ihmisyyden raiteilleen. Samalla tavalla seurakunnan toiminnan pohja ei voi olla ainoastaan evankeliumin julistaminen vaan myös sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta toimiminen.

 

Jeesus painotti omaa työnäkyään jakaessaan muun muassa sitä, miten saamme tulla hänen tykönsä taakkoinemme (Matt. 11:28–30) ja miten hän voi kasvattaa sinapinsiemenestä suuren puun (Mark. 4:30–32).

 

– Jeesus kutsuu meitä kasvamaan. Toivon, että alamme uskoa siihen, että Jumalan työ meissä, seurakunnassa ja kaikkialla voi muuttaa maailmaa.

 

– Meillä on vapaus olla oma itsemme, epäonnistuakin. Jumala pitää kaikkea kädessään. Käydään keskustelua siitä, miten voimme olla seurakunta, joka toimii ja vaikuttaa, Tuomas Harri haastoi.

 

 

Anna Lehtinen

 Jaa
Ranska laajentaa tiedonkeruuta maata ehkä uhkaavista yksilöistä – muutos huolettaa evankelisia
Mitä kristityn tulisi ajatella koronarokotteesta? 
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!