Maanantai 6. heinäkuuta.
Nimipäivää viettää Esa, Esaias, Halvar
Julkaistu 9.6.2015 15:29

Keski-Espoon Lähiseurakunnassa iloiset juhlat helluntaina

Keski-Espoon Lähiseurakuntaa oli tullut onnittelemaan muun muassa joukko lähiseurakuntien edustajia. Kuva: Virpi TakanenSeurakunnan uudet toimitilat ovat vastaus rukouksiin.

 

 

Keski-Espoon Lähiseurakunnan uusi vuokrattu toimitila, valoisa ja kaunis 215 neliön huoneisto on aivan Espoon keskuksen sydämessä, Espoontorin kauppakeskuksen vieressä Asemakujalla.

 

Toisessa kerroksessa sijaitseviin tiloihin pääsee myös hissillä.

 

— Entiset tilat Vieraskuja 4:ssä alkoivat käydä ahtaiksi, joten tämä uusi toimitila on todellinen rukousvastaus, juhlan juontanut Mertsi Roth kertoi.


Tähtihetkiä

Juhlaan olivat saapuneet kutsuvieraina juhlivan seurakunnan entinen paimen Kari Lahtinen puolisonsa Raijan kanssa. He muuttivat noin vuosi sitten Espoosta Varkauteen miehen siirryttyä eläkkeelle.

 

— Olisipa nämä tilat saatu jo minun ollessani tämän seurakunnan palveluksessa, Kari Lahtinen sanoi pitämässään puheessaan.

 

Lahtisten lisäksi seurakuntaa onnittelivat uusien tilojen johdosta Kyösti ja Irma Frestadius Espoon helluntaiseurakunnasta, Leif Moderus Kirkkonummen helluntaiseurakunnasta, Juha Karppinen Espoonlahden helluntaiseurakunnasta ja Heikki Isotalo Leppävaaran Lähetyskappelista.

 

Puheiden ja rukousten lomassa laulettiin yhdessä Virpi Takasen sekä Sari ja Mertsi Rothin toimiessa esilaulajina. Jouni Takanen säesti pianolla.

 

Yksi juhlan musiikillisista tähtihetkistä koettiin, kun Lea Hakola istui pianon ääreen ja lauloi kaksi säveltämäänsä ylistyslaulua.

 

Noin neljäkymmentä henkeä käsittävä juhlakansa muodosti lopuksi saliin piirin, jossa käsi kädessä luettiin yhdessä Herran siunaus. Sen jälkeen kakut ja kahvi maistuivat.


Evankeliointiin panostetaan

54 jäsenestä koostuvalla Keski-Espoon Lähiseurakunnalla ei ole tällä hetkellä yhtään palkattua työntekijää. Marko Kolehmainen, Mertsi Roth ja Jouni Takanen johtavat vanhimmistoveljinä seurakuntaa. He kertovatkin rukoilevansa uutta työntekijää.

 

Vaikka seurakunta ei ole suuri, sen jäsenet ovat aktiivisia. Joka viikko on ainakin neljä eri tilaisuutta. Varsinkin evankeliointiin halutaan panostaa. Kuluneena talvena on käynnistynyt Lea Hakolan ja Virpi Takasen vetämä ”Evankeliointi elämäntapana – XEE” -kurssi.

 

Lisäksi joka toinen lauantai keväästä syksyyn on jo monen vuoden ajan pidetty kahvitelttaa Espoontorin vieressä.

 

— Aikaisemmin, kun tarjoilimme pyttipannua, väkeä tuli syömään tungokseen asti. Silloin ei juuri ehtinyt keskustella ihmisten kanssa. Nykyään kahvinjuojia on vähemmän kuin silloin, mutta nyt pystymme keskittymään paremmin ihmisten kohtaamiseen, katuevankelioinnissa ahkerasti mukana ollut Henrik Ahlström totesi.

 

 

Mirjami AsikainenJaa
"Rasismi voi päättyä meidän elinaikanamme"
Vähän erilainen leiri
Kristityksi kääntynyt teinipoika surmattiin Intiassa
"Opin kuulemaan selkeämmin Jumalan ääntä" – Yhteyden kaipuu on nuorille iso syy hakeutua opetuslapseuskouluun
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!