Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 13.4.2017 15:28

KD:n myötätuuli siivitti vapaakristittyjä valtuustoihin

Myös evankelistana tunnettu puheenjohtaja Sari Essayah arvioitiin vaalien alla hyväksi tv-esiintyjäksi. Kuva YLE:n vaali-illasta. Kuva: Samuli Rissanen / KDKuntavaalit sujuivat helluntaiseurakuntiin ja muihin vapaakristillisiin seurakuntiin kuuluvilta ehdokkailta vähintään kohtuullisesti. Monien poliittinen taustayhteisö kristillisdemokraatit nosti ehdokasmääräänsä ja kannatustaan koko valtakunnassa, mikä näkyi seurakuntaihmisten vaalimenestyksenä.

Valtakunnallisesti kenties kiinnostavin vaaliasetelma oli Helsingissä, missä Paavo Väyrysen toivottiin nostavan vanavedessään KD:n listalta kaksi muuta ehdokasta valtuustoon.

Väyrysen noin tuhannen äänen potti ei tähän riittänyt, ja Mika Ebelingin jälkeen kolmanneksi KD:n listalla jäänyt, helluntailaisten suosikiksi noussut pastori Mauri Venemies joutui yli 600 äänen saaliistaan huolimatta tyytymään varasijaan.

– Saatan päästä hommiin, jos Paavo viettää paljon aikaa Brysselissä, Venemies toiveili Facebookissa.

Niikko ylivoimainen ääniharava

Helluntailaisista ehdokkaista Venemies oli valtakunnassa kolmanneksi suosituin vantaalaisen kansanedustajan Mika Niikon (1237 ääntä) ja oululaisen Marja-Leena Kemppaisen (690) jälkeen. Myös KD:n puheenjohtaja Sari Essayah oli suosittu ehdokas 398:lla äänellä. Essayahin kanssa Lapinlahden valtuustossa aloittaa nyt myös tytär Noora Knapp.

Heikompiosaiset sydämellä

Ristin Voitto kysyi uusilta kristityiltä valtuutetuilta näkemyksiä tulevaan valtuustokauteen. Harjavallassa ensiyrittämällä valtuustoon valittu opettaja Jussi Holmi (kok) kertoo, että työhön siivittää halu vaikuttaa kotipaikkakunnan asioihin ja "halu tuoda uusia, nuorekkaita näkökulmia kunnalliseen päätöksentekoon”.

– Minulle on tärkeää lasten, nuorten ja perheiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääminen välittävällä, ennaltaehkäisevällä lapsi- ja perhetyöllä, Holmi sanoo.

Lakimies Ville Hoikkalan (sd) mukaan Keravan kehittäminen on mielenkiintoista, jännittävää ja palkitsevaa.

– Kaupungin ja vapaaehtoistyötä tekevien järjestöjen suhdetta uudistetaan Keravalla, ja kaupunki laatii yhteisöllisyysstrategiaa. Siinä on myös seurakunnille mahdollisuuksia, joita haluan edistää, Hoikkala linjaa.

Myös seinäjokelaisella lastensuojeluyksikön johtajalla Jouni Korpelalla (kesk) ovat nuoret mielessä toisen kauden alkaessa.

– Kristittynä näen tärkeäksi, että yhteiskunta huolehtii hyvin heistä, jotka eivät itse siihen kykene.

Kristillisen koulun puolesta

Ääniharava Mika Niikon (ps) sydämellä kolmannen valtuustokauden alkaessa ovat Vantaan koulut.

– Olemme suuri kaupunki. Meillekin pitäisi saada kristillinen koulu ja päiväkoti, Niikko kaavailee. Kuvataiteilija Pauliaukusti Haapanen (kd) lähti vaaleihin, koska puheenjohtaja Essayah oli lupautunut paikan päälle vauhdittamaan puolueen ainoan pyhäjärveläisehdokkaan kampanjaa.

– Avainsanoja minulle ovat nyt kunnioittaminen – ja varsinkin sen palauttaminen –, aukoton yhteistyö sekä kristilliset arvot sovitettuja arjen politiikkaan, Haapanen sanoo.

Järvenpääläinen koordinaattori Peter Hagman (kd) on tullut paikkakunnalla tunnetuksi köyhiä auttavana ”omenamiehenä”.

– Jatkossakin päätyöni taitaa olla köyhien, sairaiden, vähäosaisten, vammaisten, syrjäytyneiden ja yksinäisten äänitorvena oleminen, Hagman pohtii.

– Kaikki ovat samanarvoisia ja yhtä tärkeitä. Nyt etenkin nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseen on panostettava entistä enemmän.

Tuottaja Reija Taupilan (kd) valtuustotyö saa niin ikään jatkoa.

– Hyvinkäällä vanhusten kotisairaanhoito ei ole tällä hetkellä kunnossa. Toiseksi asiaksi nostaisin perheet. Perhe on edelleen yhteiskunnan perusyksikkö, joten lapsiperheiden tarpeet ovat myös ykköslistalla, Taupila sanoo.

Tuttuja nimiä

Vapaiden suuntien kristittyjä valittiin vaaleissa eri puolilla maata. Valituiksi tulivat muun muassa Pete Ronkainen Kirkkonummella, Hannu Lehto Askolassa, Tiina Sinkkonen  Sipoossa, Pertti Vallittu Salossa, Martti Surakka Joensuussa, Timo Rauhalammi Mänttä-Vilppulassa, Pirjo Raunio Sastamalassa, Jouni Kaasalainen Ylöjärvellä, Tomi Kuosmanen Jyväskylässä, Onni Haapala Keuruulla, Jere Riikonen Porvoossa, Saara Tikkakoski Vetelissä, Kikkis Mikkola Joensuussa ja Miko Puustelli Uuraisilla.

Tunnettuja varasijoille päässeitä ovat muun muassa evankelista Reijo Ruotsalainen   Kokkolassa, KAN ry:n toiminnanjohtaja Jouko Vuorenniemi Heinolassa, muusikko Lasse Heikkilä Tampereella ja kansanedustaja Toimi Kankaanniemi Toivakassa.


Anssi Tiittanen

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!