Tiistai 7. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Allan, Ahvo, Allan
Julkaistu 2.6.2016 00:00

Kasvava juutalaisviha Euroopassa huolestuttaa

Pääministeri Benjamin Netanjahu puhui holokaustin muistojuhlassa.YK:N kulttuurijärjestön Unescon äskettäinen päätöslauselma, joka kieltää juutalaisten siteet Temppelivuorelle, on käsittämätön, sanoi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu  holokaustin muistojuhlassa 4. toukokuuta.

Lokakuussa 2015 Unesco vielä pidättäytyi kutsumasta Itkumuuria vain muslimien pyhäksi paikaksi, mutta nyt Unesco kutsuu sitä joko muslimien Al Aksa -moskeijaksi tai Haram Al Sharif -alueeksi. Netanjahun mukaan kyseessä on järjestelmällinen Israelin vastainen kampanja.

Holokaustin muistopäivän juhlan järjestää holokaustin museo ja koulutuskeskus Jad Vashem. Jad Vashemin Kristityt Ystävät -osasto järjestää muistopäivän aikaan myös kristillisten johtajien seminaariviikon.

– Olen opastanut ryhmiä Israelissa jo 26 vuoden ajan, mutta vasta nyt ymmärsin holokaustin historiallisen tapahtumaketjun syvimmät syyt ja vihan laajuuden. Järkyttävintä on, että juutalaisviha on kasvamassa Euroopassa taas, totesi toinen seminaarin suomalaisosallistujista Harri Kröger.

Yksi luennoitsijoista, luterilainen pappi ja tohtori Petra Heldt, totesi, että viime kädessä kasvavan juutalaisvihan voi pysäyttää vain rukouksella.


Anna Lehtinen, Susanna Kokkonen

Jaa
Ristin Voitto aloittaa hartauslähetykset
Pohjoissaamen raamatunkäännös huomioitiin - Tuomas Maggalle kunniamerkki
Ulla Dahlen: Kysy Jumalalta, mitä hän ajattelee suhteestasi häneen
Ville Kalaniemi: Ratkaisukeskeisyyttä osoittelun tilalle
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!