Sunnuntai 17. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Anton, Antto, Anttoni, Toni
Julkaistu 2.6.2016 00:00

Kasvava juutalaisviha Euroopassa huolestuttaa

Pääministeri Benjamin Netanjahu puhui holokaustin muistojuhlassa.YK:N kulttuurijärjestön Unescon äskettäinen päätöslauselma, joka kieltää juutalaisten siteet Temppelivuorelle, on käsittämätön, sanoi Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu  holokaustin muistojuhlassa 4. toukokuuta.

Lokakuussa 2015 Unesco vielä pidättäytyi kutsumasta Itkumuuria vain muslimien pyhäksi paikaksi, mutta nyt Unesco kutsuu sitä joko muslimien Al Aksa -moskeijaksi tai Haram Al Sharif -alueeksi. Netanjahun mukaan kyseessä on järjestelmällinen Israelin vastainen kampanja.

Holokaustin muistopäivän juhlan järjestää holokaustin museo ja koulutuskeskus Jad Vashem. Jad Vashemin Kristityt Ystävät -osasto järjestää muistopäivän aikaan myös kristillisten johtajien seminaariviikon.

– Olen opastanut ryhmiä Israelissa jo 26 vuoden ajan, mutta vasta nyt ymmärsin holokaustin historiallisen tapahtumaketjun syvimmät syyt ja vihan laajuuden. Järkyttävintä on, että juutalaisviha on kasvamassa Euroopassa taas, totesi toinen seminaarin suomalaisosallistujista Harri Kröger.

Yksi luennoitsijoista, luterilainen pappi ja tohtori Petra Heldt, totesi, että viime kädessä kasvavan juutalaisvihan voi pysäyttää vain rukouksella.


Anna Lehtinen, Susanna Kokkonen

Jaa
Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mukaan Aito Avioliitto ry:tä syrjittiin Educa-tapauksessa – useat uhkasivat boikotoida messuja, jos yhdistys osallistuu
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!