Keskiviikko 20. tammikuuta.
Nimipäivää viettää Henna, Henni, Henriikka
Julkaistu 1.12.2016 00:00

Karjalan helluntaipiispa: Tehtävämme on pysynyt ennallaan

Fjodor AkimenkoRaamattu lupaa, että Jumala ei muutu, vaikka maalliset lait ja hengelliset tilanteet  muuttuvat.

Näin totesi Venäjän Helluntaikirkon Karjalan piispa Fjodor Akimenko Suomen helluntaiseurakuntien Karjalan-työn näkypäivässä Kauhajoen helluntaiseurakunnassa pari viikkoa sitten.

Tapahtuman noin 50 osallistujaa saivat kuulla huojentavia terveisiä siitä, ettei Venäjällä viime kesänä voimaan astunut ääriryhmien vastainen lainsäädäntö ole toistaiseksi aiheuttanut uusia harmeja Karjalan alueen evankelisille seurakunnille.

Vaikka muualla maassa on ollut oikeudenkäyntejä, Karjalassa työtä on toistaiseksi voitu tehdä rauhassa, Akimenko kertoi. Jumalanpalveluksia järjestetään kuten ennenkin, eikä ulkomaalaisten viisumien saannissakaan ei ole ilmennyt uusia vaikeuksia.

Erilaiset puhujavierailut ovat edelleen toivottava osa suomalaisten ja Karjalan alueen helluntaiseurakuntien yhteistyötä.

– Nimetyt, valtuutetut ja luvan saaneet kansalliset ja ulkomaalaiset voivat myös evankelioida lain mukaisissa puitteissa. Viisaus ja maltillisuus on kuitenkin tärkeää.

”Rohkaiskaa ja motivoikaa”

Yhteiskunnan muuttumista suurempana ongelmana Akimenko piti uskovien muuttumista aiempaa aremmiksi ja mukavuudenhaluisemmiksi.

Karjalan helluntaiseurakunnissa tilannetta ei helpota se, yhteisöistä monet kärsivät pastori- ja lapsityöntekijäpulasta; edes näihin tehtäviin sopivia henkilöitä ei seurakunnissa välttämättä ole. Taloudellisia resursseja ovat puolestaan nielleet rukoushuoneiden rakennus- ja remonttihankkeet.

Seurakuntalaisten aktivoimiseen Akimenko toivoi myös suomalaisten tukea.

– Karjalassa vieraillessanne kiinnittäkää huomio paikallisseurakuntiin: opettakaa, rohkaiskaa, motivoikaa, rukoilkaa. Tarvitsemme rohkeutta toimia vallitsevissa olosuhteissa.

– Ollaan uskollisia tehtävässämme. Jos kokouksessa on vain kymmenen mummoa, arvosta sitä. He vievät siunauksen lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Työlle on yhtä suuri tarve kuin 1990-luvun alussa.

Teemapäivän käytännön järjestelyistä vastasivat isäntäseurakunta ja Fidan IVY-koordinaatioryhmä. Seuraavaksi Venäjän-työ on esillä 12. joulukuuta Tampereella Fjodor Akimenko järjestettävässä seminaarissa.


Kari Pölönen, Heikki Salmela

Jaa
Kansainvälisen järjestön evankelistaohjelmassa opiskeleva Matias Toivainen: ”Missio-evankelioinnissakin voidaan saavuttaa uusia alueita”
Maahanmuuttajatyö vakiintumisvaiheessa – haasteena aidon monikulttuurisuuden saavuttaminen
Maailma mullistui – mitä nyt? Moni löytää poikkeuksellisesta vuodesta 2020 myös hyvää
Joulun hyvä uutinen
       www.facebook.com/ristinvoitto/ 

  Ristin Voitto, Aikamedia Oy © 2016


Yhteystiedot      Sivuston luvaton kopiointi kielletty!